Last news in Fakti

27 Юли, 2020 08:19 7 192 23

Проф. Иво Петров: COVID-19 води до няколко съществени болести

  • коронавирус-
  • мерки-
  • заболявания

Предупреждение от лекар

Проф. Иво Петров: COVID-19 води до  няколко съществени болести - 1
Снимка: БГНЕС

Свидетели сме на гръмки изказвания в различни посоки за различни средства за лечение на коронавирус – бих се въздържал от коментар за Витамин Ц. Споделям собствени опит. Нямаме специфично средство срещу COVID-19. Специално в моя опит използваме класическо и познато средство йонизиране на въздуха и на водата. Започнаха да излизат и международни ръководства за обеззаразяване на средата. В България имаме едни от най-добрите средства за това – благодарение на българският изобретател проф. Жеко Ганев. Това каза пред БНТ кардиологът проф. Иво Петров.

Има няколко съществени физически нарушения, до които вируса води заради реакцията на организма ни. Още в началото забелязахме разминаване между вирусното число и образуването на тромбози. Оказа се, че тези, които по-тежко прекарват инфекцията имат последващи такива усложнения, каза професора.

При хора със сърдечно-съдови заболявания смъртността е най-висока.

Има послеефект – дори колеги бяха изписани от болница, а се оказа, че има последици, които се проявяват после, дори понякога фатални. Има показатели, които трябва да се наблюдават – както тромбозите, така и сърдечно-съдовите заболявания (ССЗ). Според статистика от вчера в САЩ – при тях смъртността е най-висока. ССЗ не са предпоставка за инфекцията. Не, това не е вярно, но хората, които имат такива заболявания, те са по-податливи и на възпаления, и на образувания на тромбози, например - обясни проф. Петров.

Трябва да има лабораторни изследвания поне 2-4 седмици след изписване, И да се наблюдава клиничната картина – задух, кашлица -характерни за намалено кислородно съдържание, каза той.

Има вече и клинични ръководства за големите болезнени уроци в международен мащаб, а именно - оставихме тежките други заболявания. В началото на пандемията острите кардио случаи намаляха с 30-40 % и след това юни се оказа, че се възстановиха. Защо? В периода на намаление – имаме изключително забавяне на постъпването на такива пациенти. Те са били възпрепядствани по 2 причини – заради късен контакт с лекар от страх от COVID-19. И втори – забавяне при подготовката на екип за да лекува пациента. Те доведоха до забавяняе на терапията и на неявяването и на късното явяване на пациента в болницата и екипите. Тежък урок, който научихме от COVID-19 – да обръщаме внимание на всички болести, обобщи професорът.

Едни от най-сигурните места в момента са болниците, защото се обеззаразяват ежеминутно, както и повърхностите – тя е безопасно място от гледна точка на заразяван. Добре би било да се избягват струпвания на повече хора. Това отново опира до мечтата ни да имаме електронно здравеопазване – да можем да издаваме електронна рецепта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДГД

    50 12 Отговор

    До коментар #1 от "един от стадото ама без маска":

    Като чета изказванията на симпатизантите на ГЕРБ, стигам до извода, че всички са болни от COVID-19!!!

    Коментиран от #7, #21

  • 3 Трезво мислещ до 1

    15 3 Отговор
    Ехе ти си голяма работа. Различават от стадото и то много. Браво :D
  • 4 Георги

    20 5 Отговор
    Да води до шизофрения и маниакална депресия когато комбинираш новини и такива като теб.
  • 5 Патологията на Б

    33 5 Отговор
    Най-съществената болест в наши дни е БОЙКОВИЗАЦИЯТА ! Тя се характеризира със следните симптоми - простащина , наглост , самовлюбеност , лицемерие , байганьовщина , егоцентризъм , самодостатъчност ! Внимавайте ! Не й се давайте и се борете с нея !
  • 6 Даниел

    24 7 Отговор
    Да видиш болен от Ковид-19 в България се оказва невъзможно и срещу баснословна сума пари!

    Коментиран от #22

  • 7 Рошко

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "ДГД":

    Те са си болни от наглост алчност и безоочие
  • 8 Академик

    24 7 Отговор

    До коментар #1 от "един от стадото ама без маска":

    И този е един от " професорите" произведени " на килограм"!! Защо не каже колко болни " отнася всяка година сезонния грип-тип В от пневмонит, миокардит, енцефалит??!
  • 9 Академик

    15 4 Отговор
    И този е един от " професорите" произведени " на килограм"!! Защо не каже колко болни " отнася всяка година сезонния грип-тип В от пневмонит, миокардит, енцефалит??!
  • 10 Гореща новина

    23 5 Отговор
    Коронавирус у нас е имало и през 2008 година.
    65% от българите имат изграден имунитет.

    Май ще трябва да му целувате оная работа на Мангъров.
  • 11 Протест до дупка

    15 6 Отговор
    Коронавируса не съществува. Той е измислица на #хунтата да остане на власт в България. Като свалим Тиквата и Каскета, почваме и вас Професорите. Вън от България или в затвора! Почваме начисто с непокварени студенти
  • 12 ДО ВСИЧКИ СЕКТАНТИ КОРОНАВИРУС

    19 5 Отговор
    ГЛУПАЦИ АКО ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ ИГРАТА КОРОНАВИРУС НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗТРЕБВАТЕ И ИЗГОНВАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕЗ ТЕЗИ 31Г.СЕГА МНОГО ВИ СЕ ИСКА ДА ИРАЕТЕ ИГРИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ НО НЯМАТЕ КАПАЦИТЕТ ОТ НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДА ЛЪЖЕТЕ МАМИТЕ И МАНИПУЛИРАТЕ МАЕДИИ ДОКТОРЧЕТА И ПОЛИТИЦИ НЕ СТИГАТ ТРЯБВА И ПОВЕЧЕ НАРОД ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО СЕЛО ПО НАСЕЛЕНИЕ ВСИЧКО СЕ ЧУВА И ВИЖДА ГЛУПАЦИ МАСОНИ МОЗЪК СИ НАЛЕЙТЕ В ЧУТОРИТЕ НЯМАТЕ НЕ ВИ СТИГА ЗА ДА МАНИПУЛИРАТЕ ...НЕ СТАВА СТАВА В ПО ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВА МАЛКИТЕ ПОЧТИ НЯМА КОРОНА ЗАЩОТО КОРОНАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА ЧЕ И ЛЯТОТО ДОЙДЕ НЕ МОЖЕТЕ И ГРИПА ДА ГО ОБЕВЯВАТЕ ЗА КОРОНА!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПИЧКИ А ТЕЗ КОИТО ХОДЯТ С МАСКИ СА ОЩЕ ПО ТЪПИЧКИ.

    Коментиран от #18

  • 13 чУвал или чувАл

    14 2 Отговор
    Имаме си персонално божество в лицето на бат Бойко и само на него можем да се уповаваме !Никакъв вирус не може да ни уплаши , щом стожер ни е човека от Банкя ! Той е минал през толкоз несгоди - комунист , мутра , полицай , кмет , премиер ....и ВИНАГИ Е ОЦЕЛЯВАЛ ! С него ще пребъдем.....
  • 14 Eee

    5 3 Отговор
    Болницата,най-безопасно място.😂
  • 15 Последни данни $$$

    9 0 Отговор
    С колко се е увеличило богатството на някоо хора по време на пандемията:
    1.Джеф Безос-Амазон: 34,5млрд $
    2.Марк Зукерберк-Фейсбук: 25,3млрд $
    3.Бил Гейтс : 8млрд $
    4.Лари Елисон-Оracle : 7млрд $
    5.Уорън Бъфет-Berkshire Hathaway: 564млн $

    Коментиран от #16

  • 16 ДГД

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последни данни $$$":

    ББ от Банкя - ???

    Коментиран от #17

  • 17 Последни данни

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДГД":

    Едно шкафче еуро :))))))))))

    Коментиран от #23

  • 18 ГОЛЕМИ БУКВИ

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "ДО ВСИЧКИ СЕКТАНТИ КОРОНАВИРУС":

    Браво бе, Мангър! За теб само съдбата на Ричард от Охайо!
  • 19 И този е на хранилката.

    3 1 Отговор
    Колко наивно и глупаво стана вeче с това плашене! Платените като този и Симидчиева откриха Америка. Всеки прекарал Птичия и Свинския грип знаят, че може да има последици. Измамата Корона вече не плаши българите, сеокнали да бъдат лъгани 30 - 40 години. Вижте колко да забогатели от измамата Безос и другите милиярдери, за да разберете зашо така упорито се обработват обществата. Вече има бунтове и те ще се разрастват. А тези чичкоеци от НОЩ, които се скриха и то в Гърция да си знаят, падне лимТитана на мисълта идва и техния ред. После Симидчийски и този новоизлюпен професор са наред като съучастници на Тиквара!! Да си знаят!
  • 20 Води

    2 2 Отговор
    до затъпяване и тотално подчинение пред статуквото. К-19 се лекува с Антихамстерон. Този да пие по-две на ден профилактично, за да се сети, че не ядеме доматите с колците. И да каже по колко му плащат да дрънка глупости и да плаши хората.
  • 21 Амиии

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДГД":

    За червените кхмери пък изобщо няма вирус...феномен само в БГ по принцип...
  • 22 Даниелка

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Даниел":

    Не си прав! На клиничната пътека е пълно с такива....
  • 23 Проста математика за прости хора

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Последни данни":

    Скромен си! Януари Баце биеше бой, че има 1,5 млрд. излишък в бюджета. Март "ни връхлетя" Ковид и Той затвори "държавата", към края на април вече говореше, че хазната е на червено с 2,5 млрд. т.е. за 2 месеца "се стопиха" 4 млрд. при положение, че не даваха никакви пари освен на 5-6 хил. милиционери по 1000 лв. на КПП и на медици за "първа линия" ама и там едни 5-6 хил. т.е. 12 хил. по 1000 12 милиона, айде още няколкостотин милиона други общо около 0,5 млрд. реален харч, А РАЗЛИКАТА от 3,5 млрд. знаеш ли колко чекмеджета са? Е не само негови, но чекмеджета.