Last news in Fakti

1 Август, 2020 06:14 8 199 41

270 заразени за 24 часа, починаха 9

  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали

Активните случаи на коронавирус са 4988

270 заразени за 24 часа, починаха 9 - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхa уcтaнoвeни 270 нови случая на заразени с Covid-19. Според Единният информационен портал това прави с 5 случая пoвече от предния ден.

Общият брой на заразените вече е 11 690, а на излекуваните 6319 - 146 от тях са се разделили с вируса през последното денонощие. Активните случаи са 4988.

За денонощието има 9 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa става 383. Хоспитализирани са 778 човека, 42 от тях се намират в интензивни отделения.

Направените тестове за периода са общо 267 045 - 5582 през последното денонощие.

Поставените под карантина от началото на епидемията са общо 275 569, в момента броят им е 9348.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    25 25 Отговор
    Ще се мре, яко ще се мре...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Самолет # 5

    60 34 Отговор
    Абе това още ли е актуална тема? Има ли още някой да се страхува от китайската кашлица? Ако беше така страшно, Бойко нямаше да има врагове под кабинета. 1 месец се дерат, та пушек се вдига и нищо. А компетентният ни щаб ни уверяваше, че така най-лесно се заразява човек и спряха публиката по мачовете. Не, че без забрана ходеше някой, но явно да забраняват вдига самочувствието на някои до там, че вече са министри. Този кукумицин преди два месеца ни погребваше, а сега ще ни лекува.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    14 15 Отговор
    2700 да са утре и 90 да са оздравелите, световното знаме вече трябва да е маска с надпис корона да ви е** ******
  • 6 Рошко

    47 23 Отговор

    До коментар #3 от "Самолет # 5":

    Не това е пропаганда за промиване на мозъци, една лъжа казана или написана 100 пъти се възприемала за истина, язък за амсалаци дето им се хващат
  • 7 АНОНИм

    27 6 Отговор
    По темата "коронавирус" нищо ново!
  • 8 Интересно

    51 11 Отговор
    Протести, мачове, балове, ресторанти, викове, шепнене, маски и каски изобщо не влияят на броя на заразените - все са си около 5%, броя на тези в интензивно и той си е все същия, от друга страна от март до юни при клинична пътека 600лв хоспитализираните бяха все 200, юли при КП 1200лв вече са над 700, новия здравен министър /по точно погребалния агент на деца/ вдига от август КП на 1500лв така че от утре в болници поне на хартия ще са над 1000. От всичко казано излиза, че за да изчезне коронанастинката единствената мярка, която трябва да се вземе е да се намали клиничната пътека примерно на 20лв и повече няма да чуем за "страшния" вирус.

    Коментиран от #31

  • 9 Баи

    36 7 Отговор
    Оставиха хората - на произвола на сьдбата , при -100 заразени спя да се работи , кпп та глупости Баце се исцепи минем ли -100 на ден спускаме мерките отново и кво стана сега - жалко за хронично болните и тези на вьзраст неслучаино ни определиха от европа като - к. На
  • 10 Джон

    34 21 Отговор
    Когато се разболееш от ,,китайската кашлица,,ще се лекуваш за 20 лв.,и то сам,щото няма кой да облече защитен костюм,щото няма такава болест и онези тъпаци в костюмите и с денонощния труд са длъжни да опровергаят териятя на конспирацията.Аман от плоскочели и вдлъбнаточели.

    Коментиран от #12

  • 11 АНОНИм

    31 8 Отговор
    Ако извадят броя на здравите, без симптоми заразени от броя на активните дали ще сме от рисковите държави! Сега имаме около 70 активни на 100 000 население! Като махнем 55-60 без симптоми ставаме с 10-15 активни на 100 000! Гърците,италианците,испанците го направиха заради туризма! Нашите какво гледат, какво чакат та не си оправят стъкмистиката!!
  • 12 Българин

    37 15 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    Ествествено, че сам ще се лекувам бе хипохондрико - парацетамола е 2 лева, дали ще ти го дават в болница или ще си го взимаш вкъщи е все тая
  • 13 Дълбоко Виждащ

    31 11 Отговор
    Излишно е да давам Данни!Вие сте казали Точно!Да Знаете Ако Бандитът не подаде оставка до Септември ще се опитат пак да ни затворят от 02-09!Желая На Вси Хубав ден!Отивам за Риган и Дай Бог някоя Манатарка!
  • 14 Хахаха

    26 8 Отговор
    Току що прочетох една статия от вчера за брата на Христо Стоичков, който бил с коронка и 39 гр. температура...абе като си правите пиар, както е модерно в момента, поне се информирайте предварително - водещите вирусолози в света официално оповестиха, че при ковид 19 температурата не се качва над 38гр. и по това най лесно може да се различи от грипа. Също така ако имате температура с хрема също не е китайската кашлица.
  • 15 Баро Вкаров

    25 8 Отговор
    На ден в България умират поне по 300 човека.И да пишат за статистиката само 9 е твърде малко!Требе повече...,поне по 100 да пишат жертви на коронката!
  • 16 Учуден

    23 10 Отговор
    Според нашите щабаджии и правителство всеки ден имаме излекувани, щом имаме излекувани значи има лечение, щом има лечение какъв е проблема. Не им завиждам обаче на останалите държави по света, във всички тях съобщават само брой оздравели, лечение нямат, а нашия погребален агент Мутафчийски не иска да им разкрие тайното чудотворно лекарство.

    Коментиран от #22

  • 17 Бабата

    15 7 Отговор
    Провокатор от Орлов, на плакат на Герб с кандидат кмета на Пазарджик
  • 18 Киро

    18 4 Отговор
    ХМ,ДА колкото повече протести има и заразените стават повече
  • 19 Грейс

    19 5 Отговор
    Информация за годините и придружаващите заболявания на починалите вече не се публикуват. Жалко за починалите, но когато си над 65 г всеки ден ти е подарен от бога! Когато имаш и от болестите, които отнасят доста в гроба без корона е да се получат усложнения. И да уточня не съм против възрастните, защото и аз съм от тях.
  • 20 Rrrrrrrr

    19 7 Отговор
    5582 теста умножено по 5 минути средно на тест прави 27910 минути за взимане и оформяне на същите. Това прави 465 часа труд. Разделяме на броя на сертифицираните лаборатории 38 общо в страната и излиза че 12 часа всяка от тях трябва да работи плътно на ден за да направи същите. При 8 часа работен ден официално. Само за Ковид тестове. Та питам други тестове не се ли правят в тази държава и как смогват да работят като роботи.
  • 21 шнорхел

    20 8 Отговор
    Ще видите зимата какво става когато лекарите няма да могат да различат симптомите на грипа и короната. Болниците ще се напълнят и с грипозни и тогава и тях ще ги пишат че са болни от ковид и ще точат касата яко. Това е добре дошло за мафията в бяло.
  • 22 Всеки, от заразените,

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Учуден":

    който даде отрицателен PCR тест, особено ако е бил безсимптомен се води оздравял. Не се прави на оригинален, защото не си. Сред хората, които карат по-тежко инфекцията за оздравяването става бавно. След отрицателен PCR пак може да настъпи рязко влошаване и дори смърт. Иначе държавата, в която прекалено бързо оздравяват е Турция... Съмнително малко са им активните случаи, а и смъртните. На фона на ставащото в съседни на тях страни с подобно по брой и възрастова структура население. Явно искат да привличат туристи. Умрелите им варират винаги между 17 и 19 дневно.

    Коментиран от #25

  • 23 Оки

    6 21 Отговор
    Абе не виждате ли, че хората в интензивните и постъпилите в болници се увеличават??? Те ми смятат, 4,5,6%... Още малко и болниците ще бъдат на лимита, ДЕБИЛИ!!!

    Коментиран от #24, #26, #27, #28

  • 24 Госあ

    7 6 Отговор

    До коментар #23 от "Оки":

    Абсолютни. Ментално ощетени индивиди.
  • 25 Съвет

    17 4 Отговор

    До коментар #22 от "Всеки, от заразените,":

    Не се прави на всезнайко,защото не си!Светът започна да се съмнява във всякакви числа и статистики,защото цирка с вируса смърди,ама яко!
  • 26 1111111

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Оки":

    Ще видиш кой е ДВБИЛ в огледалото !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дааа,увеличават се,

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Оки":

    вземат се едни пари и...о чудо излекуват ги и кой от къде е!!!
  • 29 Антимилиционер

    1 3 Отговор
    Здравейте празмоглави партизани, путинясали мандраджии и съветски милиционери! Как дела сегодня?
  • 30 До факти !

    6 0 Отговор
    Защо криете информация за заразения духов оркестър в Благоевград и затова КАК
    са се заразили ?
    Да ви спестя мързела:
    Оказване на натиск от община Благоевград спрямо местното РЗИ което би трябвало да следи за спазването на противоепидимичните меркии !
    Сега някой от същата тази община е забранил на диригента какъвто и да било коментар....че явно бая ще се размирише.
    Като краен резултат имаме 14 заразени които трябва да останат 14 дни с целите си семейства под карантина.
    Ясно е на всички, че живеем в диктатура,но все пак КЪДЕ СА: РЗИ,инспекция по труда, министерство на здравеопазването и тн.и тн.
    От март месец всички говорят как да се предпази публиката.
    НИКОЙ НИТО ВЕДНЪЖ не каза,а КАК ТОЧНО да се предпазят хората на изкуството към които отношението е крайно унизително и е отношение като към вещи и предмети.

    Коментиран от #36

  • 31 Тацит

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "Интересно":

    Тъпчо, по света и те ли са по тази клинична пътека?

    Коментиран от #38

  • 32 Ал Камил

    4 2 Отговор
    Още има простаци, които вярват на Негодниците! Нормално, при 90% дебили...
  • 33 Антимилиционер

    4 1 Отговор
    Ежедневната порция психоза за мноого малката част хипохондрици които все още вярват и седят с маски в задушните си домове

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Ами починалият 19

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Антимилиционер":

    годишен младеж вчера. Той също е искал да си отпразнува бала подобаващо, но... Не са застраховани и младите от трагично развитие на болестта.Бог да го прости младежа. Съболезнования на родителите и близките му. Дано няма и други млади жертви. Но е време някои да се осъзнаят и да престанат да се държат супер нагло и безотговорно.
  • 35 Никой не стои

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Антимилиционер":

    с маска в дома си, освен ако не се грижи за болен, който не желае да постъпи в болница. Стига простотии. Хипохондриците са много по-малко от абсолютните непукисти, които после пълнят болниците. Трезво мислещите хора спазват определени правила и носят маски в градския транспорт и на закрито. И си ги сменят и перат, защото не отбиват номер, за да не ги глобят, ами искат да има полза, а не вреда от носенето им. Те са и тези, които не искат по-строги мерки и затова спазват сегашните. А останалите безотговорници уж не искат строги мерки, а с поведението си водят до налагането на такива.Сега едва ли ще ги въведе правителството, но да не се наложи наесен да се въвеждат. Независимо дали сегашният здравен министър или този от евентуален служебен кабинет ще ги обявява.
  • 36 Ами нормално е

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "До факти !":

    да останат под карантина. Или си мислиш, че само в България са такива правилата. В Словакия преди 2-3 месеца всички с положителен PCR бяха изолирани в почивни домове(останали от соца). Независимо дали са със симптоми или с леки такива. За да не заразяват роднини в къщи. За Китай няма нужда да говоря въобще.

    Коментиран от #37

  • 37 Нормално е, да !

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ами нормално е":

    Нормално е като не си ме разбрал,да не коментираш.
    Нали знаеш, че не си длъжен да дописваш никого.
    Като няма какво да кажеш,не е срамно да помълчиш.
  • 38 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тацит":

    За БЕЛАРУС ли става въпрос???
  • 39 Баровеца-СФ

    0 0 Отговор
    А годините и придружаващите заболявания на починалите от covid-19 не ги казват вече! Казвайте ги и тези неща!!!
  • 40 волен сидеров

    1 0 Отговор
    КАК ГИ ИЗРЕКУВАХТЕ БЕ-НАЛИ УЖ НЯМА ЛЕКАРСТВО....НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ ХОРА,В РАМКИТЕ НА ГОДИНА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ ЗАРАДИ ТАЗИ ВАКСИНА-НО-ВСЕКИ СИ РЕШАВА САМ-НЕ ТРЯБВА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАТА-КОЙТО ИСКА ДА СИ ГО ТУРИ...ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ЧИПИЗАЦИЯ КОГАТО ОСТАНЕМ МАЛКО ХОРА ПО ЗЕМЯТА...

    Коментиран от #41

  • 41 волен сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "волен сидеров":

    И НЕ МИ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ МОДЕРАТОРИ И ДЖУРНАЛИСТИ НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ ХОРАТА -И -ВИЕ СТЕ В КЮПА КАТО НАС