Last news in Fakti

29 Август, 2020 11:11 3 135 5

Драстичен ръст на заболели с COVID-19 в Испания

  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени

Тревожни данни от Испания

Драстичен ръст на заболели с COVID-19 в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испания отчете ръст в броя на новозаразените за едно денонощие, като те достигнаха 829, посочи Министерството на здравеопазването на страната, предаде БГНЕС.

Това е най-големият скок на новите коронавирусни инфекции в Испания за един ден от 20 март насам, с което общият брой на заразените достигна 439 286. Общият брой на смъртните случаи от вируса в Испания нарасна с 15 до 29 011.

В същото време Турция отчете скок с 36 на починалите от Covid-19 за последните 24 часа, с което от началото на пандемията техният брой достигна 6245. Това е антирекорд от 17 май насам, когато починалите бяха 44 за 24 часа. Новите случаи на зараза с коронавируса в Турция се увеличиха за едно денонощие с 1517 до общо 265 515 от началото на пандемията. 


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧИЧООО

    4 1 Отговор
    ЗАЩО КАШЛЯШ , ЧИЧОО..
  • 2 Анонимен 123

    8 3 Отговор
    Тук щом след тези масови протести, има спад на заразените. Изглежда много хора са минали през вируса.

    Коментиран от #5

  • 3 00000014

    20 4 Отговор
    заболели? заразени? манипулация? диктатура? нов световен ред? слууги медии?
  • 4 Джо Сатриани

    5 0 Отговор
    Да им пратим нашия решавач на проблеми и убиец на ковид......БОЙКООООО ! Само той ще се справи с гадния вирус !
  • 5 Нищо не означава

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен 123":

    Повечето са сравнително млади по протестите, а и времето е топло. Ако същите бяха по барове и дискотеки,заразените щяха да са повече. А и от протести явно нямат време да посещават възрастни роднини за по-дълго. След месец - два като захладнее ще се разбере истината. Ама и сега по брой на починалите на милион души за 24 часа сме веднага след Румъния. Говоря за сега, а не за март, април и март, когато в Западна Европа беше пикът и умираха стотици, дори хиляди на ден. Сега Перу(за което дори не се говори в нашите новини) има над 860 починали на милион и вече изпревари Белгия по този показател. У нас е 87 на 1 милион души, но прекалено бързо взе да нараства. В Белгия отчитат сега по 2-6 смъртни случаи дневно при по-голямо население от Българското. Така, че може да се каже, че в Европа в момента сме сред зле справящите се. В Румъния и Босна и Херцеговина само е по-зле, отколкото при нас.