Last news in Fakti

2 Септември, 2020 16:23 2 312 5

Брюксел предупреди Будапеща, че не може да затваря граници частично

  • унгария-
  • белгия-
  • коронавирус-
  • граница-
  • забрана

Според Брюксел решението е дискриминационно

Брюксел предупреди Будапеща, че не може да затваря граници частично - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брюксел предупреди Унгария, че няма право да затваря граници частично. Заради значителния ръст на случаите на коронавирус от вчера Будапеща забрани достъпа на своя територия на всички чужденци, с изключение на идващите от другите три държави от Вишеградската група – Чехия, Полша и Словакия, предаде bTV.

Според Брюксел обаче решението е дискриминационно спрямо гражданите на останалите европейски страни. Вчера стана ясно, че Унгария е решила да допусне туристи от трите си източноевропейски съседки - Полша, Чехия и Словакия, да влизат в страната със скорошен негативен тест за корнавирус.

Миналата седмица Унгария предупреди, че ще затвори границите си за чужденци, за да предотврати увеличаване на случаите на COVID-19. Прибиращите се унгарски граждани могат да излязат от 14-дневна карантина, само ако дадат два негативни теста за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    14 2 Отговор
    Тия,ще казват една държава дали може да си затвори границите.Е,може,когато искат и както искат.
  • 2 Юсуф

    14 1 Отговор
    Брюксел е просто инструмент илюминатите да управляват от едно място цял континент много по-ефективно отколкото поотделно.
  • 3 Реми

    8 1 Отговор
    Значи Гърция може да затваря частично, а Румъния не може....шах с пешката.

    Коментиран от #4

  • 4 Сигурно

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реми":

    Унгария се има предвид нали
  • 5 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Брюксел да се занимава с превзелите го ислямисти. Такава мръсотия и бардак в друга европейска столица или голям град не съм виждал.
    Може би Дуисбург и Хановер, които го следват по петите. Орбан да им тегли една маджарска и да прави каквото трябва.