Last news in Fakti

9 Септември, 2020 16:27 1 995 4

Спорове за маските в училищата в Гърция

  • гърция-
  • ковид-19-
  • училище

Вече има случаи на заразени преподаватели и училищата се дезинфекцират

Спорове за маските в училищата в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Напрежение възникна в Гърция преди началото на учебната година. Родители протестират срещу задължителното носене на маски, други не искат да изпратят децата на училище, ако всички не са с маски.

Гръцкото министерство на образование е категорично - маските са задължителни за всички ученици.

Родители заплашват учителите със саморазправа, ако принудят децата да носят маски в клас, съобщи председателят на учителския съюз Танасис Кикинис.

В същото време много родители са се обърнали към съдебните власти с искане за отмяна на задължителните маски с мнение, че се нарушават правата на учениците. Други изискват официален документ от училищните власти, че маските не се отразяват на здравето на децата.

Родителите, които считат, че маските са необходими, също заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, ако всички не са с маски.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че наредбата не подлежи на промяна и маските са задължителни за всички ученици по време на учебните занятия и то от пълни клас на началното училище.

В предучилищна възраст са препоръчителни. По нареждане на министерството на здравеопазването всички учители задължително преминават през тест за коронавирус преди първия учебен ден.

Вече има случаи на заразени преподаватели и училищата се дезинфекцират.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 9 Отговор
    Мойте деца намордници не носят.Цяло лято са по протестите и нищо им няма.Ако ги изключат ,ще им запаля скапаната кочина заедно с изолатора.
  • 2 миш

    1 8 Отговор
    Каква драма,потресен съм.Кой,го интересува това в България?А,гледайте си назе,че сме гола вода.

    Коментиран от #3

  • 3 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "миш":

    На 15 ти септември ще видим.
  • 4 миро

    0 0 Отговор
    никакви маски никъде свобода за хората и зачитане на правата ни.