Last news in Fakti

23 Септември, 2020 07:32 2 709 1

Коронавирус в 7 британски университета, наказват студенти заради купони

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ваксина

Заради отварянето на университетите тази и следващата седмица се очаква движение на над милион младежи във Великобритания

Коронавирус в 7 британски университета, наказват студенти заради купони - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В седем британски университета вече има потвърдени случаи на коронавирус и десетки студенти са поставени под карантина. Част от тях са участвали в незаконни партита в зали на кампуса и се е наложило да бъдат разгонвани с охрана.

Такъв е случаят в университета “Сейнт Андрюс” в Шотландия, където четирима студенти са заразени, а на други 40 е наредено да се самоизолират в стаите си в общежитието за 14 дни, след като са купонясвали заедно миналата седмица. Случаи на коронавирус има още във вузове в Единбург, Глазгоу, Стърлинг, Оксфорд, Бат и Манчестър.

От ръководството на Манчестърския университет съобщиха, че вече са наложили дисциплинарни наказания на студенти, които не изпълняват препоръките за социална дистанция, а колегите им от Оксфорд предупредиха, че предприемат решителни действия и не изключват да се стигне и до експулсиране при повторни нарушения.

Заради отварянето на университетите тази и следващата седмица се очаква движение на над милион младежи във Великобритания. В страната пристигна и първият чартър с младежи от Китай, организиран от университет. Ще има такива и от Индия и Африка, тъй като студентите извън ЕС носят много по-големи приходи на вузовете.

Междувременно премиерът Борис Джонсън обяви, че страната е пред втора вълна на епидемията и призова всички, които могат да работят от вкъщи, да го направят. Засега училищата, университетите и заведенията остават отворени, но последните ще могат да работят само до 22 часа.

Въвежда се глоба от 200 паунда за неносене на маска и за събиране на повече от 6-има души на едно място. На полицията се дава право да иска помощ от армията, ако не успява да наложи необходимите мерки. Джонсън призна, че се опитват да избегнат ново тотално блокиране на страната. Затова новите ограничения ще трябва да действат поне 6 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карма

    0 0 Отговор
    Точно тия 3 страни най-много ги мразят. Тепърва ще има пик на вируса в англия помнете ми думата!