Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 15:16 3 138 2

Футболна легенда и съпругата му на прага на смъртта заради COVID-19

  • коронавирус-
  • футбол-
  • антонин паненка-
  • болница

Бившият футболист беше откаран снощи в болница в критично състояние, където е дал положителен резултат за коронавирус

Футболна легенда и съпругата му на прага на смъртта заради COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната легенда Антонин Паненка и съпругата му са били на прага на смъртта от няколко дни, разкриват техни близки. Бившият чешки футболист беше откаран снощи в болница в критично състояние, където е дал положителен резултат за коронавирус. Предполага се, че заразяването е станало преди седмица, когато Паненка е посетил футболен мач.

"Той и жена му бяха болни от няколко дни. Просто си лежаха, спяха по цял ден и отслабнаха драстично. В сряда Антонин припадна два пъти и извикахме линейка. Забелязах, че има упорита кашлица и му казах, че има коронавирус и трябва да се прегледа. Знаех, защото през март и аз имах вируса, разказа близкият приятел на легендата Ладислав Визек.

Паненка се прочу и остана в историята с изпълнението на дузпа на финала на Европейското в Белград през 1976 година срещу ФРГ (2:2 в редовното време), когато преодолява вратаря Сеп Майер с техничен удар, повтарян от не една и две футболни звезди до ден днешен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АААААА

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Забелязах, че има упорита кашлица и му казах, че има коронавирус и трябва да се прегледа.

    ЕХ,ПОЧНАХТЕ И БЕЗ ТЕСТ ДА ГИ ДИАГНОСТИЦИРАТЕ....
  • 2 Кочо

    7 2 Отговор
    Дузпата бе забележителна, но не и технично изпълнена! Просто страхлив, скован от напрежението немощен допир до топката, която се търколи едва - едва в центъра на вратата, а Сеп Майер вече бе се метнал в ъгъла и три секунди гледа как влиза!