Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 07:16 3 923 12

Втора вълна! Лидерът на британската опозиция предложи кратка пълна карантина

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • карантина

Днес на специална среща правителството ще реши дали да добави нови райони в най-тежката категория местни карантини

Втора вълна! Лидерът на британската опозиция предложи кратка пълна карантина  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия Киър Стармър призова за кратка двуседмична или триседмична пълна карантина в Англия след като обвини правителството, че е „загубило контрол“ върху коронавируса.

Днес на специална среща правителството ще реши дали да добави нови райони в най-тежката категория местни карантини.

Киър Стармър призова премиера Борис Джонсън да реагира сега, за да прекъсне цикъла на заразявания с Covid-19, защото страната може скоро да навлезе в дълга и сурова зима. Според него въвеждането на кратка пълна карантина, която да съвпадне с ваканцията на учениците в края на октомври, няма да има толкова отрицателен ефект върху социалния живот и икономиката. Стармър обаче призна, че подобна мярка ще изисква голяма саможертва от страна на населението.

Инициативата на Киър Стармър идва след като за последното денонощие случаите на заразяване с коронавирус достигнаха 17 234, а жертвите 143, което е най-високата бройка от юни насам.

Правителството излезе с нова схема от местни карантини на три степени в зависимост от заплахата от разпространение на заразата. Днес Ливърпул става първият район, в който се въвежда третата най-тежка степен.

Министрите обаче ще решават днес дали да преместят в тази степен също Манчестър с предградията и графство Ланкашър.

Междувременно депутатите, въпреки бунта на 42 консерватори и 23 лейбъристи, одобриха налагания вече вечерен час за пъбовете и ресторантите.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чочо

    18 6 Отговор
    Започват мизериите, ако пролетта не успяха напълно да унищожат малкия бизнес и психиката на много хора сега продължават с затварянето. Нашите още се ослушват докато не им наредят. Отново ще има хиляди безработни потънали в кредити и дългове след глътка въздух от лятния сезон
  • 4 ха ха ха

    13 4 Отговор
    За 15 дена нали, до изборите в САЩ :DDD

    Мизер ници долнопробни!
  • 5 Нормално за англосаксонците

    8 3 Отговор
    Пуделите на саш и юдейте да се пънат да са по папа от папата😂😂😂😂
  • 6 гневна

    20 7 Отговор
    На всички им стана ясно, че пандемия няма. Всеки знае, че по това време на годината има увеличаване на броя на респираторните заболявания. Всеки! А с тия фалшиви тестове, лъжат глупаците, че има нещо различно от всяка предишна година. И всичко това е за да си изпълнят плановете гнусните сатанисти, скрити зад демократическата партия в САЩ. Нашите слугуват именно на тях.
  • 7 Дед

    8 4 Отговор
    Много хора ще измират не с Корона а от Корона, защото ще са на ръба на мизерията, отчаянието. Ще има много суициди. Да, Короната наистина унищожава.такава е целта й.
  • 8 Палячо

    11 0 Отговор
    На всеки 10 години си имаме някакъв вирус. 2010 беше свински грип. криза в цяла европа за 3 месеца. Сега явно има повече .... Ще стане като "лъжливото овчарче" тяхната работа.
    Успех на хората дето мислят че могат с парцал да си крият устата и са спасени.
  • 9 Кратка пълна

    4 1 Отговор
    или пълна кратка? Две тригуни или три двугуни?-)
  • 10 А нашите

    1 4 Отговор
    още дремат като мисирки.
  • 11 Представителят на шампанско

    0 0 Отговор
    левицата ще обясни ли как ще оцелеят хората, които не са на помощи и не могат да работят от вкъщи и трябва ли да се досъсипе дребния бизнес - кафета, ресторанти, фризьорски салони, хотели?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.