Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 21:30 4 026 7

Втора вълна! Нови ограничения заради коронавируса в Лондон

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ковид-19

Британското правителство ще наложи по-строги ограничения заради коронавирусната пандемия в столицата

Втора вълна! Нови ограничения заради коронавируса в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство ще наложи по-строги ограничения заради коронавирусната пандемия в Лондон, обяви днес министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок, предаде Ройтерс.

По нововъведената тристепенна система за тревога във връзка с вируса, столицата ще бъде преместена от първа степен или зона със среден риск на разпространение на заразата във втора степен или зона с висок риск на разпространение на заразата, поясни Ханкок пред депутатите в британския парламент.

Той каза, че правителството е принудено да действа така заради бързото увеличаване на случаите на зараза в столицата. Ханкок подчерта, че са нужни бързи действия, за да се постави ситуацията с вируса под контрол, предава БТА.

По-строгите мерки за ограничаване на разпространението на инфекцията ще се прилагат в Лондон от събота, съобщи кметът на Лондон Садик Хан, предаде ДПА.

"Вирусът се разпространява бързо из целия ни град" , заяви Хан пред общинския съвет на столицата.

Според новите ограничения, които ще влязат в сила в събота, на милиони хора в столицата ще бъде забранено да се срещат в затворените пространства с членове на други домакинства. Мярката ще се прилага както за жилищата, така и за пъбовете и ресторантите.

На лондончани се препоръчва също така да избягват обществения транспорт и, ако е възможно, да намалят пътуванията в града. Новите мерки позволяват навън да се срещат до шест души.

"Искам да предупредя лондончани, че ни чака тежка зима", каза Хан.

Няколко квартала на британската столица в последните дни прехвърлиха прага от 100 случая на зараза с коронавируса на 100 000 жители.

Хан, а също и здравни експерти и лидерът на Лейбъристката партия Кийр Стармър призоваха за нова национална карантина, за да се възпре пандемията, но премиерът Борис Джонсън засега се придържа към въведената от него тристепенна система на ограничения на регионално ниво.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    14 2 Отговор
    ЕЕЕ НАЛИ БЕШЕ ЧЕТВЪРТА ВЪЛНА.
  • 2 🤑🤑🤑

    15 2 Отговор
    Обаче голям супермаркет затворен няма... Там не влизат много хора явно...
  • 3 Георги

    21 3 Отговор
    Ей, само свърши лятото и моментално "вируса" завладя пак целия свят, лек по-лек всичко ще пламне пак. Страшни са КУКЛОВОДИТЕ, нямаше как лятото да затворят хората, щеше да стане страшно за всички политици, но само застудя и вируса тутакси се появи с пълна сила.

    Коментиран от #4

  • 4 София

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Кукловодите са уплашени, защото доста се изложиха с тази пандемия - дори децата знаят че ако беше истинска пандемия сега нямаше да сме живи. Сгрешиха като ни мислеха за глупави , разбраха че хората могат да разсъждават и че познават изтърканите им трикове за завладяване на масите . В миналото са го постигнали чрез невидимия но всичко виждащ страшен бог. Днес искаха да ни пробутат един страшен невидим вирус ама не им мина номера. Показаха ни колко само колко са подли. С тях е свършено. За това са уплашени и се вкопчват като удавници за сламка: D ... Вълни, вълни, вълни които ще ги отнесат ако продължават да се подиграват с нас. Не им вярвайте .
  • 5 World is mine

    6 1 Отговор
    А хората масово биват съкращавани, намалят им се заплатите /чрез намаляне на работните часове/, малки и средни компании фалират, правителствената помощ за 80% от заплатите този месец приключва. Скоро много румънци, българи, литовци и т.н. ще започнат да се прибират, а много англичани ще се самоубият. Тенк ю стюпид пипъл
  • 6 Фактология

    4 0 Отговор
    А бе как става тая работа.В Англия втора, а в България 4-та вълна.Някои тия вълни ги няма за нищо.
  • 7 Рошко

    5 0 Отговор
    Абсурда продължава,аз виждам само вълни от лъжи по медиите