Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 10:55 2 366 6

Заради COVID-19: Европейска държава активира национален план за защита

  • словения-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вирус-
  • план за защита-
  • заразени

Режимът на епидемия влиза в сила от днес

Заради COVID-19: Европейска държава активира национален план за защита - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Словения обяви официално епидемия от коронавирус на територията на цялата страна, която ще продължи 30 дни, съобщи СТА.

Това означава, че е активиран националният план за защита и спасяване, но не са обявени допълнителни ограничителни мерки, предаде агенция БГНЕС. В съответствие с действащите законови разпоредби, в периода на 30-дневната епидемия ще бъдат прилагани същите мерки, които действат и в момента.

Говорителят на правителството Йелко Кацин обяви, че няма да има промени, свързани с работещите, студентите и другите категории граждани. Призовават се работодателите да организират работа от дома, ако това е възможно.

В момента правителството не вижда необходимост да се затворят търговските центрове, но призовава гражданите към повече самодисциплина и ограничение. Планът за работа на училищата не се променя, което означава, че студентите и учениците от VI клас в основните училища ще преминат към дистанционно обучение, както беше обявено в началото на миналата седмица, а останалите ще продължат да учат присъствено. Режимът на епидемия влиза в сила от днес.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така става когато се пънеш

    6 0 Отговор
    Да си по папа от папата😂😂😂😂
  • 2 Дон Чико

    5 0 Отговор
    Да се таковам в главата, Денис пак ме прецака да вляза да видя коя е държавата. Хитрец е, джурнале не е, но е хитрец.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 волен сидеров

    4 0 Отговор
    КАК НИ ВКАРВАТ В КЛЕТКА САМИ ДА СЕ РЕГУЛИРАМЕ И САМИ ДА ИСКАМЕ СТРОГИ МЕРКИ ЗА СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ -ПЛАН Б-СОБСТВЕНАТА ВОЛЯ-ЩЕ СИ ПРАВИМ КОНТРОЛ ЕДИН НА ДРУГ-КОЛКО СА ХИТРИ И НАГЛИ-АКО И ТОВА НЕ ПОДЕЙСТВА -ЩЕ НИ ПРЕДИЗВИКАТ ДА СЕ ТРЕПЕМ ЕДИН ДРУГ КАТО В САЩ
  • 5 EMIGRANT

    3 0 Отговор
    Гледам в сайта RE-OPEN EU - България в Жълто/Червено, а Германия,Австрия и Швейцария в Сиво! Значи "Малко заразени или Няма данни. Казвам си - Добре!
    После гледам статистиката на WORLDOMETER, Германия и България с приблизително равен брой заразени на 1 милион население. Австрия и Швейцария са почти ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от Нас. Но те са чисти, а Ние сме "Рискови"?
    ПАРАДОКСАЛНИТРЕ И НЕЛОГИЧНИ ДАННИ И ДЕЙСТВИЯ СЕ ТРУПАТ,
    И ВСЕ ПО-МАЛКО ХОРА ВЯРВАТ В ТАЗИ ИЗМИСЛИЦА ЗА КОВИД ПАНДРМИЯ!
    За Опонентите - У нас смъртността е по-висока ЗАЩОТО ВСЕКИ /В С Е К И/ ВИРУС покосява по-лесно хора със съпътстващи заболявания!
    А както знаем Българската нация е Най-болна в ЕС!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.