Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 15:05 2 809 3

Епидемиолог за COVID-19: Обстановката в Белград се влошава!

  • сърбия-
  • ковид-19

Във връзка с влошаването на обстановката от днес белградската зала Арена, преоборудвана като Ковид болница, започва да приема първите пациенти

Епидемиолог за COVID-19: Обстановката в Белград се влошава! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Епидемиологичната обстановка в Белград се влошава, съобщи епидемиологът Предраг Кон, член на сръбския Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса, за държавната телевизия РТС.

Епидемиологът призова да се спазват всички разписани мерки, за да се избегне по-голямо влошаване на ситуацията. Той посочи, че в цяла Европа потенциалът на разпространение на вируса се е увеличил три пъти, а Сърбия положението е по-добро, но ако мерките не се спазват, ще се стигне до ускоряване на разпространението на вируса и тогава ще се наложат по-строги мерки, предава БТА.

"Засега не става въпрос за пълно затваряне на Белград, както стана през пролетта, но такива мерки са разработени и ще бъдат приложени в случай на необходимост", каза той.

Във връзка с влошаването на обстановката от днес белградската зала Арена, преоборудвана като Ковид болница, започва да приема първите пациенти. В нея могат да бъдат настанени 510 души, които ще бъдат лекувани от лекари и сестри от 15 здравни заведения.

В сила са и по-строги мерки - задължително носене на маски на закрито и настоятелна препоръка да се носят и на открито. Глобите за неспазване на мерките на обществени места са 42 евро.

Данните за Сърбия до вчера са общо 36 160 заразени и 776 починали от Ковид-19. Броят на заразените в страната със седем милиона души население е между 200 и 250 на денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    14 0 Отговор
    Навсякъде повтарят като папагали: "Няма да затвяряме, но ако се наложи, ще затворим!" Искат да накарат хората сами да пожелаят затвяряне и да си измият ръцете с това.
  • 2 Учуден

    5 1 Отговор
    От толкова много лъжи политици, щабаджии и медии съвсем се объркаха: това е от статия за Сърбия във Факти от преди 3 дни - От днес маски ще носят всички, постоянно, и на закрито, и на открито, съобщи д-р Дария Кисич Тепавчевич, член на Кризисния щаб., а това е от днес - В сила са и по-строги мерки - задължително носене на маски на закрито и настоятелна препоръка да се носят и на открито.
  • 3 гжгж

    3 1 Отговор
    Я! И там ли са пратили Великия Торбалан?! Май и сръбските политици са ги купили