Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 09:22 1 828 2

Сръбският патриарх Ириней е заразен с коронавирус

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • ириней-
  • заразен-
  • патриарх-
  • църква

Той е без симптоми и в отлично здраве

Сръбският патриарх Ириней е заразен с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският патриарх Ириней е бил хоспитализиран днес, след като е дал положителна проба за коронавирус, съобщи "Ройтерс", като се позовава на канцеларията на патриарха.

Деветдесетгодишният Ириней е бил подложен на рутинен тест и остава без симптоми и в отлично здраве, се казва в съобщението, в което се уточнява, че "Негово Светейшество е хоспитализиран в болница в Белград", предаде bTV. В неделя сръбският патриарх присъства на погребението на митрополит Амфилохий, най-старшия духовник на Сръбската православна църква в Черна гора, който почина от COVID-19.

На погребението се събраха хиляди вярващи, много от които без маски. Йоаникий, друг високопоставен черногорски духовник, който също присъства на погребението, беше диагностициран с "лека пневмония", съобщиха от епархията му във вторник. На погребението присъстваха още номинираният за премиер на Черна гора Здравко Кривокапич, сръбският президент Александър Вучич и Милорад Додик, сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 0 Отговор
    С "Корона 19 и в отлично здраве", на 90 години- "чудо"...? Анализаторите са в "потрес"...!
  • 2 Behemoth

    3 0 Отговор
    О,Боже мой!