Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 14:14 3 247 6

И Полша върви към въвеждане на национална карантина

  • полша-
  • ковид-19-
  • карантина

Здравното министерство съобщи, че в момента 19 114 пациенти с Ковид-19 са настанени в болница, като 1615 са включени към апарати за изкуствено дишане

И Полша върви към въвеждане на национална карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полша отчете днес рекордните 27 143-ма нови заразени с коронавирус - равнище, близко до прага, след който правителството каза, че може да наложи национална карантина, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера кабинетът обяви нови ограничения с цел овладяване на епидемията и предупреди, че ще въведе пълна карантина, ако броят на заразените продължи да расте.

Властите определиха праг от 29 до 30 хиляди нови случая средно на ден в течение на седмица, каза пред полското обществено Радио 1 правителственият говорител Пьотър Мюлер.

През последното денонощие в Полша са регистрирани 367 смъртни случая, свързани с коронавируса.

Здравното министерство съобщи, че в момента 19 114 пациенти с Ковид-19 са настанени в болница, като 1615 са включени към апарати за изкуствено дишане. Болниците разполагат общо с 28 010 свободни легла и 2144 респиратори.

От неделя повечето магазини в търговските центрове, театрите, музеите, галериите и кината в Полша ще бъдат затворени. От понеделник към дистанционна форма на обучение ще преминат вече всички ученици. Хотелите ще обслужват само бизнес клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А у нас

    1 8 Отговор
    кога?

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Бари

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "А у нас":

    Ами кво ще ядеш като ти свършат парите бре заспи !? Има хиляди , дето са на една мрьшава заплата . И като ги съкратят кво правим !?
  • 4 И Полша

    5 2 Отговор
    Върви към пълно лумпенизиране!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боко Боков

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "А у нас":

    Когато измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трявна да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не мога да обикалям с джипа разчистех гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.