Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 08:23 2 145 7

Над 400 починали от Covid-19 за ден в Испания

  • испания-
  • ковид-19-
  • карантина

В момента 17% от леглата в болниците са заети с болни от коронавирус и 31 на сто от интензивните отделения

Над 400 починали от Covid-19 за ден в Испания  - 1
Снимка: Shutterstock

Испания регистрира 17 395 нови случая на коронавирус и 411 смъртни случая на пациенти с Ковид-19. Това е най-големият брой починали за ден от началото на втората вълна на коронавируса. Въпреки това министърът на здравеопазването Салвадор Ила вече говори за „определена стабилизация” на коронавирусната пандемия.

Според здравния министър в продължение на пет дни се наблюдава стабилизиране на броя на заболелите, но трябва да се изчака още 2-3 седмици, за да види дали става въпрос за трайна тенденция или за временен спад. На база диагностицираните през последните 14 дни се отчита честота от 530 случая на 100 000 души, като най-голям брой заразени има в област Мадрид, следвана от Каталуния и Андалусия.

Според директора на Центъра за координация на здравните сигнали и извънредни ситуации Фернандо Симон, пикът изглежда е бил около 25-26 октомври, след което вследствие на строгите мерки, данните за заболелите постепенно намаляват. Симон изрично предупреди, че това не бива да бъде повод за отпускане, а стимул за продължаване на стриктното спазване на ограниченията.

В момента 17% от леглата в болниците са заети с болни от Ковид-19 и 31 % от интензивните отделения. Броят на официално регистрираните заболели доближава 1 милион и 400 хиляди и близо 40 хиляди починали.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дед

    6 2 Отговор
    Снимките и цифрите са ви страшни, но вече не ни вълнуват. Прекалихте.
  • 2 Софиянец

    5 1 Отговор
    400 в Испания и 1000 в Италия е равносилно на 100 у нас съпоставимо спрямо населението.

    Коментиран от #3

  • 3 Баро Вкаров

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    А бе равносилно е на 50,ама щом казваш..
    Цифри ,ръзбийш ли.
    🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
  • 4 Или

    4 0 Отговор
    По точно с ковид а не от ковид защо не се прави аутопсия
  • 5 Edee..

    1 0 Отговор
    Пълни глупости.Вярното е 411 души за последните 3 дена в Испания.
  • 6 Тулупа

    0 0 Отговор
    Стига сте лъгали хората снощи гледах новините няма такова нещо
  • 7 В Испания мерките са Най строги

    0 0 Отговор
    А жертвите нарастват. Никой отдавна не пише кво стана в Италия.....?!?!?!? Остана ли жив човек там...... Или сичко е пункта мара......