Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 10:12 2 495 17

Д-р Миндов: Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните случаи

  • коронавирус-
  • pcr тест-
  • мерки

Скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, каза той

Д-р Миндов: Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните случаи - 1
Снимка: БГНЕС

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая. Това каза пред bTV председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Георги Миндов.

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите COVID кабинети в ДКЦ-тата.

„Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той.

По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Друг проблем е и че няма лекари, които да работят там.

Според него мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели.

Във връзка с думите на доц. Атанас Мангъров да се спре с „телефонната медицина“ и личните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, д-р Миндов заяви: „Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-много жертви. Ние сме с най-много починали лекари.“


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боки съм

    10 2 Отговор
    Повече са вече са към 500 милиона човека лично съм казал на меркел че бегето изведнъж се оказало половин китай като численост😂😂😂😂😂 а мери рече пиши ги милиард и ше делим трилионите дето ше отпусна помощи😂😂😂😂😂
  • 2 Гражданин

    1 3 Отговор
    Да бе знаем вече че целия свят е придобил иминитет
  • 3 Малко логика

    10 3 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса които тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции

    Коментиран от #6, #8, #12

  • 4 др Гей Билтс

    3 2 Отговор
    Ковид религията и нейният пророк PCR са пагубни за Ганьовците.
  • 5 Мънгъроф

    2 2 Отговор
    След телефонната медицина предлагам да виждате кво се прави в ютуба и да се самолекувате тук поне има видео и нагледно може да зяпате клипчетата и да ги въртите напрад назад паузаа😂😂😂
  • 6 А да да то така става

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Малко логика":

    Тва са врели некипели😂😂😂
  • 7 един от многото

    2 0 Отговор
    Откри топлата вода!
  • 8 фанатик

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Малко логика":

    Млъквай бре, логиста.

    Коментиран от #11

  • 9 Къде е

    4 1 Отговор
    милицията? В магазините не се спазват новите ограничения.
  • 10 Ядеитн

    2 4 Отговор
    Ми така ша е. Раята акъл нема, че малце да са поспре. Оди налево надесно, тъпче са по кръчми, молове, рейсове и прочее. Киа, кашля, пърда, секне са и разнася гняс навсекъде. Кат нема дръжава да затвори сичко - вирусо ша налази сички ни.
  • 11 Хоху

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "фанатик":

    Що да млъква бе? Кое не е вярно което е казал човека?
  • 12 То в тва

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Малко логика":

    Дето бръщолевиш няма и малко логика. Типично за последователите на сектата Ковитяни от Седмия ден и пророците от зомбивизора!
  • 13 Еее

    3 0 Отговор
    То е ясно че са повече, за 4 месеца сезонен грип хващат около 2 млн. та сега ще е същото . Тогава никой не води всекидневно статистика колко са умрели след усложнения получени от вирусен грип. Пише се диабет, инфсркт и т. н, Сега демагогията е голяма
  • 14 Перо

    3 1 Отговор
    Има пълна безпомощност и некадърност на мутренския режим. Първо за КОВИД тестове отиват само хора със симптоми или контактни за да се прави извод за общата ситуация и цялото население,в страната,като се извършва манипулацията,че всеки 3-ти е болен. Всъщност,всеки трети е болен,от тези със симптоми или контактни,които са на опашката за тестове.
  • 15 ААА

    2 0 Отговор
    Ми хубаво , ще се скрием в бункерите , както предлага гн. лекаря , и дава за пример Израел. А после , икономиката ще спре , следват верижни фалити във всички сфери , и кой ще ни храни? Да се сравняваме с Израел е разюздена фантазия , евреите държат банките , и ще си напечатат толкова пари колкото са им нужни , а ние с гайдите какво ? Криенето от вируса , няма да помогне , освен , ако човек не е решил да се посвети цял живот в пещера , на пост и молитви , като Иван Рилски. В момента в който излезе на вън ще се зарази , защото просто вируса е там , а той няма имунитет , и отново се започва ефекта на пинг-понг топчето , и нови огнища. Криенето има смисъл , ако през това време , се извърши бърза ваксинация с посещение по домовете от медицински лица обхващащи първо най -рисковите групи , и може би Израел правят точно това , но те са богати . Мангъров предлага простички , и по реални неща , обхващането на болните със симптоми на първа линия от личните лекари ,охарактеризиране на симптомите , и само тежките случаи , да се приемат в болниците, иначе системата няма да издържи . Аз лично мисля , че на тоя етап правителството приема правилните действия , за разлика от пролетта , остава само да се стегне до-болничната помощ. Не забравяйте , ние не сме Израел , за да се сравняваме с тях.

    Коментиран от #17

  • 16 От болницата

    1 0 Отговор
    Фандъкова, помним, всичко помним и ще ти го припомним!
  • 17 От болницата

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ААА":

    Не се опитвай да мислиш, не ти се отдава!