Last news in Fakti

7 Декември, 2020 17:29 2 343 3

Тревога в Южна Корея: Сеул се е превърнал във военна зона срещу COVID-19!

  • южна корея-
  • коронавирус

Страната е отчела повече от 5300 новозаразени през последните 10 дни, а днешният ден е 30-ият поред с трицифрени стойности на дневния ръст на новите случаи

Тревога в Южна Корея: Сеул се е превърнал във военна зона срещу COVID-19! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южнокорейският министър на здравеопазването Пак Ньон-ху заяви, че столицата Сеул и околностите ѝ са се превърнали във "военна зона срещу COVID-19", предаде Асошиейтед прес.

Той каза това днес, когато Южна Корея регистрира 615 нови случая на новия коронавирус, чието разпространение в страната изглежда се е ускорило, предава БТА.

Президентът Мун Дже-ин междувременно призова за повече тестове и по-усилено проследяване на контактите. Южна Корея е отчела повече от 5300 новозаразени през последните 10 дни, а днешният ден е 30-ият поред с трицифрени стойности на дневния ръст на новите случаи, отбелязва АП.

Повечето случаи са установени в гъстонаселения район на столицата и нейните околности, където живее половината от наброяващото 51 милиона души население на страната.

"Районът на Сеул сега е военна зона срещу COVID-19", заяви здравният министър на съвещание, посветено на коронавируса, и призова гражданите да бъдат бдителни.

По думите му Южна Корея трябва да затегне правилата за социална дистанция, за да предотврати увеличаването на случаите в района на столицата и "да не предизвика голям епидемичен взрив в цялата страна и колапс на здравната система".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цивилизация

    8 7 Отговор
    А, значи за 10 дни имат заразени колкото ние имахме за 1 ден, и вече са притеснени и ще тестват и проследяват контактни още по-усилено? А нашите шматки стояха и обясняваха как положението било под контрол...
  • 2 Hoho Boho

    9 6 Отговор
    Ние доближаваме колективния имунитет. Февруари вирусът при нас ще почне да отстъпва.
    Те ще извървят същия път, но по трудния начин...

    Коментиран от #3

  • 3 Да беда

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Това са мечти, че ще приключи след 2 месеца.Тази простотия дето я измислиха, че имунитета е доживотен и не повтаря е вярна точно талкова колкото същите “експерти” гарантираха ще лятото ще изчезне.
    Ще превключи единствено ако се вземат мерки или се използват масово ваксини и то периодично 2 или 4 пъти годишно. Това разбира се ще стане, но след половин година и то на цената на десетки хиляди загубени животи пряко от епидемията само у нас . И поне няколко пъти по толкова не преки жертви. За икономическите загуби разрухата бедността зависимостта и рецесията изобщо да не говорим. Това ще отнеме много повече свободи и права и то в дългосрочен план, но малко хора си дават сметка. Мислят си, че “защитават” свободата, а реално се само обричат много по-жестоко без да дори да го осъзнават. В настоящото и бъдеще време свобода се отнема най-лесно чрез икономическа зависимост
    Понякога свободите трябва да се жертват за момент, за да се избегнат по-големи загуби в дългосрочен план.