Last news in Fakti

10 Декември, 2020 20:55 4 828 51

Последно проучване! Ефикасност от 95% на COVID-19 ваксината на Pfizer/BioNTech

  • ваксина-
  • коронавирус

По-късно се очаква и Американската администрация по храните и лекарствата да обяви решението си относно спешното прилагане на тази ваксина

Последно проучване! Ефикасност от 95% на COVID-19 ваксината на Pfizer/BioNTech - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Последното проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, потвърди в четвъртък, че ваксината срещу COVID-19, разработена от компаниите Pfizer Inc и BioNTech SE, има средна ефективност от 95% за предотвратяване на заболяването с коронавирус.

Според резултатите от клиничните изпитвания, в които са участвали 43 548 души, ефикасността на ваксината варира между 90,3% и 97,6% във всички подгрупи. Въпреки че ваксината се счита за безопасна за използване, проучването отбелязва, че след поставянето ѝ могат да се появят "краткотрайна, лека до умерена болка на мястото на инжектиране, умора и главоболие".

Кандидатът за ваксина на Pfizer Inc./BioNTech вече беше одобрен за прилагане от британските, канадските и саудитските регулаторни органи.

По-късно днес се очаква и Американската администрация по храните и лекарствата да обяви решението си относно спешното прилагане на тази COVID ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    41 4 Отговор
    Само леки странични ефекти хихи
  • 2 SARS

    37 3 Отговор
    Добре че Хамерите забраниха износа, първо да си я тестват при тях :D
  • 3 Последния Софиянец

    56 3 Отговор
    Айде гербави на ваксините!Да се отървем от вас и да живне народа.
  • 4 Истината

    57 2 Отговор
    Манипулацията на стадото продължава...как пък един политик не си замина от covid...
  • 5 Дельо Хайдутин

    45 5 Отговор
    Ще превърнат хората в парцали.Ще се влачат като зомбита по улиците.

    Коментиран от #27

  • 6 За днес

    17 1 Отговор
    Утре - нов ден , нов късмет !
  • 7 Левтер

    28 1 Отговор
    Аз ще се ваксинирам,след 2,3 години ,колкото е нормалният период за обследване на всяка ваксина.

    Коментиран от #8, #9, #19

  • 8 Аз също

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левтер":

    И аз така. По добре е да се изчака, освен ако не ни накарат насила по някакъв начин!

    Коментиран от #10

  • 9 Притежател

    6 22 Отговор

    До коментар #7 от "Левтер":

    След 3 години ако си жив и не покосен от коронавирус, защо ще се ваксинираш?
  • 10 Притежател

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Аз също":

    №9 и за теб?
  • 11 Gvtdafg

    27 3 Отговор
    Имена.патенти не компании и общи приказки за простолюдието.По принцип това е една от компаниите натоварени с тази операция.която се ръководи от военни.то и дамата технология е военна .директор вкарване на рнк матрица с готов белтък на вирус си е чист експеримент.само малцина знаят последствията
  • 12 Аз също

    9 2 Отговор
    №10 прав си.
    Паживьом -увидем .Може пък и да е изчезнал Ковида.
    Но все пак е добре да има лечение...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ваксинирайте

    23 0 Отговор
    Вожда първо

    Коментиран от #26

  • 15 ЗАЩО

    10 18 Отговор
    Руската ваксина се казва "сПутник"? -Ами елементарно Уотсън защото веднага си ПЪТНИК !
  • 16 Gvtdafg

    23 1 Отговор
    Вируса уж ще мутира.това представление ще се повтори и следващата година и след пет години докато не станат задължителни ваксините.не фалира бизнеса и няма цифрови пари.па ние ще си драскаме по форумите
  • 17 абг

    33 1 Отговор
    Защо по медиите не пишат и не казват, че при клиничните изпитания един на всеки 200 души е умрял от възпаление на гръбначния стълб( пише го в сайта на FDA ) и че на листовките на "ваксините", които никой няма да чете като отиде да му ги бият, са написани над 10 "нежелани" ефекта, един от които е забележете СМЪРТ. Защо не казват, че корпорациите не носят отговорност при "нежелани" ефекти( кавички, защото ефектите са желани ) и то не само за тази прибързана "ваксина"( кавички, защото това не са ваксини ), а и за всички останали.

    Коментиран от #28

  • 18 Samsara 44

    12 1 Отговор
    Руската е 95,5 %!!!
  • 19 Hoho Boho

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левтер":

    Срещу какво ще се ваксинираш?
    Тогава този вирус няма да съществува.

    Със същия успех може да се ваксинираш
    срещу свински грип...
  • 20 Норко

    13 1 Отговор
    Тя ваксината ако деистваше сега няма да тепат норки ,като луди ,после почват с човеците и накрая се крият в бункерите
  • 21 Що не макя си

    8 0 Отговор
    Що не въриш макя си да йе.беш с тая ваксина педал боеко? Ай сик.тир. дее ко.ви.то
  • 22 До факти

    26 1 Отговор
    Смешни сте идиоти! Вчера писахте 70%, днес 95% . Вие въобще имате ли грам мозък?! Облъчвате ли ни скапани уроди?! Скапани долнопробни журналити! Вие стенипределено утайки! Тъпи и скапани! Отрепки безмозъчни!
  • 23 Няма ваксина

    14 0 Отговор
    ФАКТИ,вие сте долна подлога. Ваксината e за вас.
  • 24 ежко

    11 0 Отговор
    95% при кои групи?При тези дето обикновенно даже не разбират,че са болни от Ковид19?Я да видим как е ваксината при рисковите групи -тези над 60 с един вагон придружаващи заболявания!Здрави и прави хора с или без ваксина -все е тая.Те страничните ефекти ще си ги получат същите и при заболяване!
  • 25 Бачо Киро

    16 0 Отговор
    Те спокойно могат да си викат и 98% ... Дори 99% ... Заразените по света са няма и 1% от общото население, не е нещо, което да заразява примерно 80% от хората. Като те ваксинират и се разболееш и готово, ще ти казват, че си от тея 5% ... Може спокойно да ти инжектират и безобидни щуротии ... Колкото до Pfizer ... За Celebrex през 99 както си мълчаха за ефектите, а си признаха през 2005 ... Не знам кой нормален човек ще седне да вярва на фирмата, която държи рекорда за най-голяма глоба в здареопазването и от криминална активност ВЪОБЩЕ - 2.3 милиарда долара. Тестове с деца ли не искаш, при това без разрешение от родителите, странични ефекти ли не щеш ... Слабо лекарство ли не щеш ... от 2000 до днес имат над 80 скандала и 4.47 милиарда глоби ... От Биг Фарма са на последното 17 място по репутация ... Не, че другите са стока де, но ей тъй, да видите на кого глупостите ви пробутват.
  • 26 Старото куче без 1оо ооо евро обезщетени

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксинирайте":

    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс . Постоянни паник атаки..
  • 27 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    вАКСИНИРАНЕТО Е ДОБРОВОЛНО...Демек най-простите и глупавите ще се ваксинират и ще ядат дървото !!! Тоест България ще олекне с няколко десетки хиляди глупаци!!!

    Коментиран от #29

  • 28 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "абг":

    Не ти го казват, защото ЕС договаря така или иначе плащане без оглед на действието и с размита отговорност между страните в ЕС, никаква от страна на фирмата. Това подписва ЕС с всички производители на ваксини. Демек цял ЕС си е една лабораторийка с мишки .... Заеми от банките да платят ваксините, демек ние плащаме, сигурност 0, ако умреш отговорността си е твоя ... Бил Гейтс отдавна ви ги дрънкаше, видеата му си седят в тубата, ма всички палячовци обясняваха, как били глупости и не било вярно. Дори нямаха акъл да потърсят личните му изказвания ... Е, скоро ще разберете кон боб яде ли ...
  • 29 Бачо Киро

    15 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Абе надай се, но надали. Куантас вече обяви, че само ваксинирани ще летят до Австралия, Бритиш Еърлайнс и те. Въпрос на време е останалите да го направят. След това познай дали няма да се приеме навсякъде в обществен транспорт и тн. Иначе доброволно де ... Освен в страните, в които няма да е доброволно. Един Господ знае какво са подписвали нашите април-май. При гърците преди около 2 седмици излезе какво са стъкмили през май месец. Има клауза за задължително ваксиниране на народа, ако "организацията сметне за правилно" и то дори не ограничено до ковид само ... Вече говорят да е задължително за децата в детска градина и начални училища, да е заедно с останалите задължителни ваксини ... Та доброволно ще е до време и тук ...
  • 30 Допълнително ваксинира

    2 0 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки
  • 31 Бачо Киро

    19 1 Отговор
    Между другото големият последващ майтап е, че когато питат в САЩ дали който се ваксинира може да не носи маска, познайте отговора .... Естествено, че трябва да носи, понеже може да разнася вируса без да е болен ... С други думи овцете в кошарата и туй то ...
  • 32 Недостатък

    2 0 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя.
  • 33 Лек недостатък на ваксините

    3 0 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя.
  • 34 пратеникът

    2 0 Отговор
    Тя че ефективна , ефективна е . И на само за Ковид.
    Акциите на Фармацевтичните компании удариха нови висоти след пусканет на Ковид19, а след ваксините да не говорим.
    Сега разбирам защо навремето даваха визи само на хора в областта на медицината.
  • 35 Лек недостатък на ваксините

    6 0 Отговор
    Дезориентация Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация.
  • 36 ЛЪЖА

    5 1 Отговор
    ЛЪЖА!
  • 37 Лек недостатък на ваксините

    4 0 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни размери.
  • 38 Да се гледа

    7 0 Отговор
    Газовете на динозаврите причинили глобалното затопляне.
  • 39 Лек недостатък на ваксините

    7 0 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и коляпс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни количества и обеми
  • 40 Уса

    15 0 Отговор
    Живея в САЩ и познавам много хора никой няма да си сложи тази ваксина.Тези,които слагаха срещу грип са преустановили от 3-4 години,защото са разбрали,че е безмислено.Знам накъде биете,но няма да успеете, всички знаят
  • 41 Кви 5 лева

    2 0 Отговор
    Срещу инзвънземни ваксината е само една или те или аз ,те за сега печелят ,но последният се смее най добре
  • 42 123

    11 0 Отговор
    Факти.бг е част от световната пропагандна медиина система на Глобалистите. Вижте и партньорите - Дойче Веле и BBC. Пише го в сайта.
  • 43 778

    10 0 Отговор
    Предлагам първо да се ваксинират депутатите и т.нар. ни елит със семействата им и ако не умрат и няма странични ефекти, да се предложи народа!

    Коментиран от #51

  • 44 Кух Ганьо

    2 0 Отговор
    Аз имам друга теория. Нещо ме будалкат както винаги и искат да ме прее ват. За това ще се ваксинирам след около 27 години, след като изуча страничните ефекти напълно. Знам, че Ковид го е измислил Бойко и мога да го докажа! Иска да управлява света. В един сайт четох....
  • 45 Сексолог

    4 1 Отговор
    вАКСИНАТА С mРНК НА ФАЙЗЕР Е РАВНО НА НЕВРОДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ КАТО АЛЦХАЙМЕР. РИБОЗОМИТЕ В НЕРВНИТЕ КЛЕТКИ НЯМА ДА ВИ РАБОТЯТ, АКО СТЕ ЧУВАЛИ ЗА РИБОЗОМИТЕ. СЛЕД 5 ГОДИНИ АЛЦХАЙМЕР И НЯМА ДА СЕ ПОЗНАВАТЕ.
  • 46 Pfizer/BioNTech

    3 0 Отговор
    Сега експертите предупреждават, че COVID-19 също може да затрудни ерекцията!Пише го в офицялната страница на Д.ВЕЛЕ!!!Затова купувайте ПфиЗер!😂
  • 47 фейк новина

    2 0 Отговор
    Аз повече вярвам на това, а не на някакви събратя на убиеца Д-р Фалучи

    https://fakti.bg/world/535681-zashto-da-ne-se-vaksinirate-sreshtu-koronavirus-video
  • 48 Аристотелович

    2 0 Отговор
    Якo cтaтии пocлeднитe дни кoлкo блecтящa e Пфaйзeр (рaзрaбoтeнa oт двaмa турци aпрoпo), и кoлкo cъмнитeлни ca китaйcкaтa и руcкaтa вaкcини.
    Китaйcкaтa e нaпрaвeнa oт умъртвeн вируc, кaктo вcички трaдициoнни вaкcини.
    Руcкaтa e вeктoрнa вaкcинa, тeхнoлoгия oт 1970-тe.
    Пфaйзeр и Мoдeрнa ca eкcпeримeнтaлни РНК вaкcини кoитo пoдбуждaт тялoтo нeпрeкъcнaтo дa гeнeрирa бeлтъци cрeщу кoитo caмo дa ce бoри и тaкa дa "нeпрeкъcнaтo в зaщитeн тoнуc".
    Дa видим. Дa видим cлeд 5 гoдини кoй щe e в aвтoимунeн cрив и нeвъзмoжнocт зa зaчeвaнe, a нa кoй щe му дрeмe нa якaтa.
    Поне едно е ясно--източноевропейци и азиати искат раждаемост в своите страни като минимум, а глобалните корпорации си имат собствени идеи как трябва да изглежда света.
  • 49 Ваксини

    1 0 Отговор
    Ей хора наистина май искат да ни изтрепят нас обикновените хорица ...с ваксиниране.Доказано е във времето че една ваксина трябва да се изпита 4-5 г. върху много хора за да е ефикасна...Нека тия дето разсипаха и ограбиха България първи да се ваксинират...да се види как тя действа.Хора не ги слушайте за нищо престъпни лъжци и крадци.По добре е да си умрем от ествствена смърт отлолкото да ставаме " курбан" и опитни зайчета на престъпната част от олигархичната забогатяла незаконно част на човечеството.Бъдете здрави пазете се и изчакайте да се докаже че ваксините са незврени и полезни
    А престъпниците унищожаващи главно бедните ще бъдат наказани жестоко!!!
  • 50 Съобщиха

    0 0 Отговор
    ли вече, че тази ваксина дори надминава 100% ефективност - ваксинирали един умрял и той поискар уиски...
  • 51 Само че

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "778":

    с една тънкост в технологията на ваксинирането - всеки от тях се ваксинира с ваксина, която случайно ще вземем от хладилника на случаен личен лекар... Съгласни? Иначе току-виж сме си помислили, че им поставят нещо друго, а не това, което всеки може да изпише на шишенцето...