Last news in Fakti

15 Декември, 2020 11:47 3 614 10

Рязък спад на заразените в Гърция, но карантината остава

  • гърция-
  • коронавирус

43% от гърците желаят да се ваксинират при първа възможност, други 27 на сто изчакват да се убедят в ефективността на ваксината

Рязък спад на заразените в Гърция, но карантината остава  - 1
Снимка: Shutterstock

За денонощие е констатиран рязък спад на новозаразените в Гърция – 639 души, като в активните още огнища областите Атика и Солун броят на новите случаи спадна под 200 души.

Същевременно допитване показа, че 43% от гърците ще се ваксинират веднага.

Облекчаване на антивирусните мерки, отваряне на магазините и свободното движение за празниците е огромен риск,който гръцкото правителство оцени и продължи карантината до 7-ми януари.

Строгите ограничения, въведени в Гърция от началото на ноември вече дават резултати.

Рязко спада броят на регистрираните носители на вируса, но според експертите все още е силен натискът към здравната система от пациенти в тежко състояние и броят на починалите се движи на високи нива.

При обсъждане на бюджета за следващата година, като дебатите продължават и днес, премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че за здравеопазване са осигурени достатъчно средства.

Министърът на здравеопазването Кикилиас съобщи, че ваксинирането ще стартира от началото на януари, като цялата информация ще е достъпна за гражданите.

Допитване, публикувано днес, показва, че 43% от гърците желаят да се ваксинират при първа възможност, други 27 на сто изчакват да се убедят в ефективността на ваксината, докато 27 процента отказват да се ваксинират.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 unknom

    8 5 Отговор
    Спад по документи за да има резервации за празниците.

    Коментиран от #9

  • 2 ЕС Натовец

    7 4 Отговор
    Отдавна не съм ръсил над гърчолята, понеже времето се скапа и задуа ветър..
  • 3 QR Виза

    3 6 Отговор
    Пак пуснаха гърците по пързалката за да не мрънкат, че няма Коледа и Нова година, а както знаем гърците не са добри скиори ! Шууус
  • 4 123

    6 5 Отговор
    Гърците ги баламосват че мерките работят. Затова ще им предложат ваксината за да няма мерки. Мерките са изнудване за да си бият хората отровната ваксина.
  • 5 Не е по документи само, а защото са

    7 6 Отговор
    истински, по-строги и глобяват яко за разлика от тук. И са им по-малко размътени мозъците на гърците с разни конспиративни теории. А на Ганьо все някой му бърника в безценното ДНК, за да го направи безплоден(стерилен), да го чипира, за да го убие и т. н.
  • 6 Stéphanie 🎲

    3 2 Отговор
    И тези започнаха да лъжат като дърти сингани 😉 туристи ще има в Гърция през крив макарон .И да отворят в много държави няма полети
  • 7 Stefan

    3 1 Отговор
    Глупости пак фалшиви новини
    Петък 15 000теста 1100заразени
    Неделя 7000теста. 670заразени
    Тук всичко е затворено(Атина)и ще е така до 7/1. Зимните курорти също

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Ел Греко

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Stefan":

    Те па едни зимни курорти, да тиУмре коньо от гъдел..Мецово и Каймакчалан...ама като идат до Банско, после цел живот се хвалят че са се возили на телеферик..поздрав от Ипиро...само ме е яд че не мога да ида за калмари, вървят едни кларина, по метър..
  • 9 Covid

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "unknom":

    Какви празници какъв туризъм бе като е забранено да излизаш от дома без причина до средата на Януари.
  • 10 Под 10%са положителните тестове?

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Stefan":

    А тук са 30-40,че и повече в някои дни. А мерките са в пъти по-хлабава. И срещу тях пак има ропот и недоволство. Много по-не дисциплинирани сме явно. В нормално време гърците постоянно са в някакви стачки, но явно са по-трезвомислещите и разумни по време на пандемията.