Last news in Fakti

22 Декември, 2020 15:15 1 528 11

Европа вече е готова да започне масовата ваксинация

  • ваксина-
  • коронавирус

Редица държави, сред които Германия, Франция и Италия, започват ваксинирането още тази седмица

Европа вече е готова да започне масовата ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европа вече е готова да започне масовата ваксинация срещу коронавируса. Поставянето на първите дози ще стане до няколко дни. Както се очакваше, Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на Pfizer и BioNTech.

Веднага след това Европейската комисия даде разрешение за разпространението ѝ сред 450 милиона жители на Общността.

Редица държави, сред които Германия, Франция и Италия, започват ваксинирането още тази седмица. То се прави на два пъти, през 21 дни.

Пълният имунитет се изгражда 28 дни след поставянето на първата доза, предаде NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран

    3 0 Отговор
    Колко пъти може да се ваксинирам по мое желание?

    Коментиран от #2

  • 2 Тъпунгер

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ваксиниран":

    мисля че до 5 пъти може, после трябва да изчакаш поне 15 дни.
  • 3 тръц

    3 0 Отговор
    Ще ваксинира от трите най-дългото... европата 😉
  • 4 moderna

    2 5 Отговор
    Covid-19: BioNTech твърди, че може да осигури нова ваксина "след шест седмици" в случай на мутация на вируса. Според Угур Сахин пропорция, варираща от 60% до 80% от световното население, може да бъде ваксинирана до есента на 2021 г., благодарение на ваксините, специално разработени от Pfizer / BioNTech и Moderna, каза той. Новите биотехнологии са тези, които се адаптират бързо ..... Това е шамар за старите ваксини.
  • 5 КОВИД20

    11 2 Отговор
    Шахин и съпругата му (създателите на ваксината за Пфайзер) не са се ваксинирали. Той иска да го направи (така казва), а за нея не се знае.
    Защо така? В кое не вярват, а ние трябва да повярваме.
    Призивът е:
    Бъдете отговорни, поставета си ваксина, за която никой не е отговорен.
  • 6 Тото

    2 0 Отговор
    Най-накрая ще се отървем от европейското робство и избием мутрите
  • 7 Тойота

    7 1 Отговор
    Чип Тунинг !!! :) Който смята да се самоубива (ваксинира), има къде по-бързи и ефективни начини :) А и „ваксината” няма да се справи с новия тунинг на вирусът. При този вирус колкото повече се опиташ да го спреш, толкова по-яростно те атакува. И затова се мре на поразия.
  • 8 Хаха

    6 1 Отговор
    Който е луд и неверник да си слага от ислямските ваксини новото оръжие на тероризма.Европа е ислямски континент и както Ванга беше казала ще идат болести и бедствия породени от човеците.Къде изчезнаха терористи,п.дали и всички други болести?Има само ковид,който ние българите не признаваме и затова ни мразят,защото искат да изчезнем а ние не изчезваме
  • 9 Един

    3 0 Отговор
    Парично това е равностойно на все едно всеки е дръпнал по една линия кока! ( в пари, ега ти оборота!) Идиотското е , че даже и да не се ваксинирам АЗ ВЕЧЕ съм платил ваксината с данъците си!!!!!!!!!
  • 10 Мъдрият

    3 1 Отговор
    Тия държави не са в ред!

    Caмo нeрaзумeн чoвeк би ce вaкcинирaл c нeизпитaни вaкcини, зa дa cтaнe oпитнo зaйчe!

    Ocвeн тoвa щe кaжa, чe aкo Бoг нe тe зaпaзи oт вируca, никaквa вaкcинa нe мoжe дa тe зaпaзи!

    Имa eдин прaвocлaвeн гръцки Cвeтeц- Cвeти Никифoр Прoкaжeни, кoйтo oщe прeз мeceц мaрт (в нaчaлoтo нa пaндeмиятa ) ce явявa нa eдин гръцки духoвник и му кaзвa, чe вceки кoйтo му ce мoли c вярa, и вceкиднeвнo, - нямa дa ce рaзбoлee oт кoрoнaвируca!

    Имa cпeциaлнa мoлитвa към нeгo, публикувaнa e нa прaвocлaвния caйт Дoбрoтoлюбиe: кaтo нaпишeтe в интeрнeт-търcaчкитe мoлитвa към Cв.Никифoр Прoкaжeни прoтив кoрoнaвируc - щe ви излeзe. Имa и книгa зa тoзи cвeтeц, нaпиcaнa oт Aнгeл Бoнчeв - журнaлиcтa.

    Тaкa чe - нeкa ce упoвaвaмe нa Бoгa, a нe нa вaкcини!

    И както казава Св.цар Давид в паслом 126:

    "Ако Господ не съзида къщата, напразно ще се трудят строителите и?; ако Господ не опази града, напразно ще бди стражата"
  • 11 qwert

    5 1 Отговор
    Мислим си че ние сме зле в главите обаче онези ми ти немци, франсета и.т.н така са се побъркали че конска пикош да им дадеш ще си я ваксинират.
    ПРИНЦИПНО ДА СЕ ЗНАЕ - Колкото по-облагодетелстван е даден човек от благинките на този свят толкова повече ще драпа за ваксина.
    Хората стъпили здраво на земята, борещите се честно с достоен живот, с деца ще имат способността да осъзнаят че ваксините работят срещу тях и най-вече срещу техните деца и децата на техните деца - ГЕНЕТИКАТА. Семето ще развалено оттук нататък