Last news in Fakti

25 Декември, 2020 10:51 3 767 26

Преобладаващата част от заразените идват от чужбина

  • китай-
  • пандемия-
  • коронавирус

Едва 31 новозаразени в Китай

Преобладаващата част от заразените идват от чужбина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Китайските власти обявиха, че за изминалото денонощие в континенталната част на страната са регистрирани 31 случаи на зараза с коранавирус, като 22 са внесени от чужбина, а 9 са предадени на местна почва, съобщи държавният комитет по хигиена и здравеопазване.

От новорегистрираните 17 са безсимптомни носители. За последното денонощие, както и за целия период от 15 април, в страната няма нито един смъртен случай.

Показателят за смъртността е 5,33 процента (починали са 4634 души). В болница са 320 пациенти, като само при шестима души заболяването протича тежко. За последните 24 часа са оздравели 9 души. По официална информация, в континентален Китай са излекувани 94,3 на сто от болните. До момента заразените са общо 86 913.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шоп

    26 8 Отговор
    Защо ли изобщо ама изобщо неим вярвам?

    Коментиран от #22

  • 2 Тиквата

    24 1 Отговор
    и той внася от чужбина.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    12 0 Отговор
    добра снимка. по ефективен ще е обаче някой кадър от ,,Заразно Зло'', имайте го в предвид
  • 5 АЛФА МИШОК

    4 2 Отговор
    Спасибо
  • 6 пес пушистый

    5 6 Отговор
    от куда приезжают от Сибири.
  • 7 Мдааааа

    25 4 Отговор
    В Китай с население 1.5 милиарда души са починали 4634 души. В България с население под 7 милиона починалите са над 6 хил. човека. А нашите вождове се тупат в гърдите и се хвалят, че се били справили добре с кризата.

    Коментиран от #12

  • 8 ...

    12 6 Отговор
    Лъжат яко

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Леле

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "...":

    Сигурно е така. Обаче дори да умножиш цифрите на починалите китайци по 10, то пак са много по-добре от нас. Показаха скоро репортаж от Ухан. В момента там живота си тече нормално без никакви ограничения.

    Коментиран от #11, #15

  • 10 123

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "...":

    Те винаги лъжат,нали са си комуняги:)))
  • 11 Миролюб Бенатов

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "Леле":

    Такива като теб трябва да бъдат осъдени на кастриране за да не се предава идиотизма наследствено......

    Коментиран от #19

  • 12 Мдаа, ама не

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааааа":

    Ако им вярваш...
  • 13 антиваксър

    9 3 Отговор
    и как познаха , че идват от чужбина а няма "приятелски" източник на заразяване в страната ? Военните биолаборатории на пентагона в Украйна, Грузия и Полша какво произвеждат ? в Всеки случай не са хапчета аналгин или ликарства
  • 14 Алибаба

    20 2 Отговор
    Напълно е възможно. В Китай мерките са ефективни. Ако искаш да влезеш в Китай, pcr у дома, после на летище тест и дори и с отрицателни тестове 14 карантина в хотел, от където не излизаш, престоя сам си го плащаш. Оставят ти храна пред вратата и бягат. Разказано от сънародник пътувал до Шанхай средата на декември. А в Европа от самолета директно при децата, внуците. 10 дни карантина у дома?! Нали знаете, колко се спазва. Разберете от близки и познати, които са посетили Китай и от техните разкази направете изводи чии мерки са ефективни. Китайците били лъжели?! Дали истинските лъжи не са в Европа, САЩ и тем подобни

    Коментиран от #17, #21

  • 15 Мими от IIб

    2 12 Отговор

    До коментар #9 от "Леле":

    Можеш да си умножаваш по колкото си искаш и пак няма да са верни. Или нагласените им репортажи. Да не говорим за внушението, че вече заразата била идвала отвън. А откъде тръгна преди година? Пуснаха си заразната гадост из целия свят, сега са вече чисти боляри, че и мрънкат, че ги заразявали.

    Коментиран от #16, #20

  • 16 Антитрол

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мими от IIб":

    Дали китайците си пуснаха заразата или някой пусна заразата в Китай - какво ще кажеш.

    Тема за размисъл - потърси в нета "event201" и виж от коя дата е, потърси също "SHC014" и също виж от кога е. Като ги прочетеш тия работи тогава приказвай от къде е вируса и дали е китайски.
  • 17 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Алибаба":

    А и те се ваксинират от м. Юли т. Г.
  • 18 BG селянин

    1 1 Отговор
    -голямо откритие-чак сега!
  • 19 Гербаво идиотче

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Миролюб Бенатов":

    Ето какво има публикувано в научните списания за разлика от соросоидната пропаганда. Та съм съгласен че не трябва да се размножавате.

    "Ралф Барик, изследовател на инфекциозните болести в Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил, публикува проучване върху усилията на екипа му да създаде вирус с повърхностния протеин на коронавируса SHC014, открит при подкови прилепи в Китай и гръбнакът на този, който причинява подобен на човек тежък остър респираторен синдром (ТОРС) при мишки. Хибридният вирус може да зарази човешките клетки на дихателните пътища и да причини болести при мишки, според резултатите на екипа, публикувани в Nature Medicine.
    Резултатите демонстрират способността на повърхностния протеин SHC014 да се свързва и инфектира човешки клетки, потвърждавайки опасенията, че този вирус - или други коронавируси, открити при видове прилепи - може да е в състояние да направи скок към хората, без първо да еволюира в междинен гостоприемник, съобщи Nature."
  • 20 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мими от IIб":

    Не дрънкай глупости. Информирай се от световните агенции. Вече няколко държави (между които Италия и САЩ), доказаха с изследвания че вируса е бил при тях преди изобщо да има регистриран случай в Китай. А относно колко заразени имат,.......... Ти ги видя с очите си? От там ли идваш? Преброи заразените и установи че са няколко милиона? Видя как властите укриват информация? Може би някой ти го каза на ушенце?........................Коя/кой беше ти че не се сещам и на теб ли точно да ти вярвам?

    Коментиран от #24

  • 21 РЕАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Алибаба":

    Хайде прави разлика между това да посетиш чужда държава и това да се прибереш в собствената. Има конституция и никой няма право да те спре да се прибереш вкъщи. Може да те тества, но не може да ти се забрани завръщане в държава , чийто поданик си.
  • 22 Честен Китаец

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Шоп":

    Партията каза че са до 30 и ние правим каквото можем
  • 23 nrken

    0 0 Отговор
    чий х.. ще дирят тук не ми е ясно от мизерията бягат българска работа
  • 24 Гого

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Виждам, че си много информира. Хайде да обясниш на неинформираните как Китай с 1.5 млрд. население успя да потуши заразата за 2 месеца при положение, че целият свят до момента не успява?

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гого":

    За да си информиран и ти, няма да е зле да четеш новините на големите чуждестранни медии. Обяснявам ти: Ред, дисциплина, бързи драконовски мерки, концентриране на целия ресурс на държавата (армия, лекари, лекарства, помощи, дезинфектанти.....) към проблемните райони........Строеж на болници за 10 дни, затваряне и дезинфекция на огромни градове ............ Още да ти обяснявам ли?!? Желязна дисциплина, тогава, когато останалия свят гледаше сеир а в последствие не успя да го направи навреме.

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Бих ти качил линкове със задни дати но така наречения ''модератор'' трие, така че си потърси сам. Информация има много и е достъпна за всеки.