Last news in Fakti

3 Януари, 2021 15:13 10 034 4

Стафидена вода за здрав черен дроб

  • стафиди-
  • вода-
  • полезно-
  • здраве-
  • черен дроб-
  • стафидена вода

Захарта в съдържанието им намалява, но ценните хранителни вещества се запазват

Стафидена вода за здрав черен дроб - 1
Снимка: shutterstock

Стафидената вода стимулира биохимичните процеси в черния дроб, подпомагайки процеса на детоксикиране на кръвообращението. Лекарите често препоръчват да ядем стафиди сутрин, за да се радваме на здраво сърце, да елиминираме лошия холестерол, да понижим нивото на триглицеридите и да се предпазим от запек или проблеми със стомаха. Стафидите са природен източник на витамини и минерали. Ползите от приема им се увеличават, когато ги консумирате предварително накиснати във вода.

Защото така захарта в съдържанието им намалява, но ценните хранителни вещества, които повлияват положително работата на черния дроб, остават непокътнати. Трябват ви 2 чаши вода (400 мл) и 150 г стафиди, но подберете качествени. Игнорирайте прекалено светлите на цвят и тези, които блестят, защото техният вид не е естествен, а обикновено се постига с химична обработка. Спрете се на стафиди с по-тъмен цвят. Измийте стафидите и ги оставете настрана. Кипнете 2 чаши вода.

Добавете стафидите към нея и ги оставете да врят за 20 минути. А ако ги оставите да се киснат във водата цяла нощ, на следващата сутрин просто ги прецедете и претоплете част от получената напитка отново. Може да я пиете топла или дори гореща – според предпочитанията ви. Важно е да консумирате стафидена вода на празен стомах. След това изчакайте да минат 30-35 минути, преди да преминете към закуската. В идеалния случай изпълнявайте тази процедура в продължение на няколко дни, не по-малко от 4.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    7 0 Отговор
    Защото така захарта в съдържанието им намалява 🤔🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #2

  • 2 Логично

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Захарта намалява в стафидите, но отива във водата.

    Коментиран от #3

  • 3 БАЙ Х@Й

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Логично":

    Логично е да намалее съдържанието на захар в продукта, а не захарта в съдържанието на продукта ❗
  • 4 Има, некой закъсал

    4 0 Отговор
    И с този орган, за да, се споменава всеки ден....!