Last news in Fakti

4 Януари, 2021 08:59 1 635 11

Норвегия ще забрани алкохола в заведенията заради пандемията

  • норвегия-
  • алкохол-
  • коронавирус

Друга мярка, обявена тази седмица заради новия щам на вируса, е задължителното тестване на всички пристигащи в страната

Норвегия ще забрани алкохола в заведенията заради пандемията  - 1
Снимка: Shutterstock

Норвегия ще се бори срещу новата вълна от COVID-19, като забрани сервирането на алкохол в ресторантите и ходенето на гости, предаде Ройтерс.

Тези мерки бяха обявени от министър-председателя Ерна Солберг снощи и трябва да бъдат в сила от днес до 18-и януари. За две седмици са преустановени и лекциите в университетите.

Друга мярка, обявена тази седмица заради новия щам на вируса, е задължителното тестване на всички пристигащи в страната.

Норвегия е една от европейските страни с най-слабо разпространение на заразата. Според Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, положението е по-добро само в Исландия, Гърция и Финландия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40

    13 0 Отговор
    "PCR-тестът е безполезен и измамен. Той предоставя на, де факто, диктаторите възможност да цитират "нови нива на случаи" и да блокират населението, създавайки икономическа и човешка разруха." – Джон Рапапорт, американски автор и журналист.
  • 2 ковидиоти

    14 0 Отговор
    В Норвегия алкохолът по заведенията е мега скъп, така че пиенето е по-скоро символично, така че целтта с това спиране е съвсем друга ! Всички използват ковида да ловят риба в мътна вода, като нонер 1 в това отношение пък са гърците!
  • 3 Жоро

    19 0 Отговор
    А разпространяват гей браковете и осиновяването на деца от двойки мъже.Сбъркана работа

    Коментиран от #11

  • 4 един от многото

    8 2 Отговор
    Не знаят , че забраняват едно от лечебните средства!
  • 5 Мнение

    4 0 Отговор
    Когато хората се събират обменят информация. Това не се харесва на самообявилият се световен "елит" и ако се организират ще им сринат статуквото. За това чрез всяване на паника, лъжи и различни манипулации всячески се стремят да направят хората антисоциални зомбита.
  • 6 оня с коня

    1 0 Отговор
    Виждаме НА ПРАКТИКА как в Дивия Запад превръщат Кръчмите в Сладкарници най-безцеремонно.И после Някакви тука ще ме агитират че Спасението било "Терминал-2"?!
  • 7 Мъдрият

    3 1 Отговор
    Алкохола - как да е, но да се забрани ходенето на гости е безумие!

    Впрочем, от гейската и развращаваща децата си от малки - като ги участ, че гнусните и птотивоествствени извращения са нормални, гнусна държавица Нурвегия, какво друго може да се очаква?!

    Бог да ги вразуми!
  • 8 Мъдрият

    3 1 Отговор
    Aлкoхoлa - кaк дa e, нo дa ce зaбрaни хoдeнeтo нa гocти e бeзумиe!

    Впрoчeм, oт гeйcкaтa и рaзврaщaвaщa дeцaтa cи oт мaлки - кaтo ги учacт, чe гнуcнитe и прoтивoecтеcтвeни изврaщeния ca нoрмaлни, гнуcнa държaвицa Нурвeгия, кaквo другo мoжe дa ce oчaквa?!

    Бoг дa ги врaзуми!

    Коментиран от #10

  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Да, това е краят на хубавия живот на тази планета !!! ЗАБРАНА , ЗАБРАНА И ПАК ЗАБРАНА !!! Филмите с фантастична тематика отдавна ни показаха какво ни чака . СЕГА ТОВА СТАВА РЕАЛНОСТ !!!
  • 10 Хмммм

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мъдрият":

    Иди се прегледай! Не си добре.
  • 11 Къде къде

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Къде това? Защото не е в Норвегия?