Last news in Fakti

11 Януари, 2021 17:46 2 807 20

До края на март всички в Израел ще са ваксинирани

  • израел-
  • ваксина-
  • коронавирус

След като около Нова година броят на инфекциите отново нарасна значително, Израел обяви за трети път локдаун

До края на март всички в Израел ще са ваксинирани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел бърза. От началото на ваксинациите вече са имунизирани около 20% от гражданите. Това са близо 2 милиона души. До края на март е предвидено всички израелци вече да са ваксинирани.

Само три седмици след началото на кампанията Израел вече е успял да ваксинира 20% от гражданите си. При население от 9 милиона души това прави някъде около 1,8 милиона ваксинирани. Толкова хора са получили дотук първата доза ваксина, а междувременно започна и повторното ваксиниране на медицинския персонал, съобщи министърът на здравеопазването Юли Еделщайн.

До края на март – всички с ваксина

В събота (9 януари) израелският премиер Бенямин Нетаняху също получи вече втората доза от ваксината. Правителството има намерение до края на март да ваксинира всички израелци над 16-годишна възраст.

Различни медии съобщават, че Израел е сключил споразумение с фирмата Pfizer за доставки на съответните количества ваксина. Общо страната ще получи 10 милиона дози от препарата на BioNtech и Pfizer. По думите на премиера Нетаняху, Израел ще е първата страна в света, която се е справила с коронавируса. Амбицията му е, Израел да се превърне в модел за подражание по отношение на бързото и масово ваксиниране на населението.

В замяна на това производителят на ваксините ще получи данни за протичането на кампанията и евентуалните странични въздействия. Посрещайки поредния самолет с пратка на нови ваксини, премиерът Нетаняху каза, че целта е да се ваксинират по 170 000 души дневно.

Над 5 хиляди новозаразени

След като около Нова година броят на инфекциите отново нарасна значително, Израел обяви за трети път локдаун. Здравното министерство на страната съобщи в неделя за 5030 нови случая на коронавирус. На еврейския почивен ден Шабат броят на регистрираните нови инфекции обаче е по-нисък – заради по-малкото направени тестове.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йехова

    1 32 Отговор
    Богоизбрания народ трябва да се спаси.

    Коментиран от #5

  • 2 КОТарАК

    16 1 Отговор
    айде бе? да им проверяваме ли белезчето по курортите?
  • 3 Те са по малко народ от нас

    5 0 Отговор
    Та за колко ше ги,, претупат,,...,, Обещано,, от цел свет..!
  • 4 Лелеее

    22 2 Отговор
    Нещо НАМИРИСВА ?
    Много хубаво не е на хубаво , на пропаганда ми намирисва !Коктейл витамини за всички в Изрел,а след “ваксинки” за съседите , разширяване на територията ...
    Много показно , много парадно нещо ???

    Коментиран от #9

  • 5 ТРАКИЕЦ БУДИСТ

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Йехова":

    Богоизбрания народ е Индия понеже БОГ Е ОТ ИНДИЯ!!!!!!
  • 6 МНОГу ЛаЖА

    12 1 Отговор
    на виреин и на мени не са верава
  • 7 Кински

    6 0 Отговор
    От колкото време го пиша .те са "луди и по тъпи' не само от нас от целия свят .вие сега се сетихте да пишете .пишете и че Ватикана е купил хладилник за немската ваксина ,да не правя реклама.и папата и Ватикана другата седмица ще се ваксинират .и те са "луди и тъпи".Нетаняху в израел вече се ваксинирал със втора ваксина и е готов .чакаме да "умре " да седмица от ваксината
  • 8 мока чока

    3 1 Отговор
    Ваксинация на конвейр.
  • 9 Браво

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Лелеее":

    Да не си писал ти сценария на Време разделно

    Коментиран от #13

  • 10 нормално е

    6 4 Отговор
    Плащат по висока цена за ваксината и са с предимство. Всички пътуваме в един същ самолет, но евреите са си купили билет за първа класа
  • 11 тъкмо след неколко месеца

    9 1 Отговор
    ще видиме ако измрат нема да се ваксинираме

    Коментиран от #19

  • 12 Тачито

    7 1 Отговор
    А които не желаят?!
  • 13 Лауреат

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Гаьовският интелект отдалече си личи...😂😂😂😂
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Супер

    4 0 Отговор
    колко много опитни мишки 😃😄
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Знайко

    1 0 Отговор
    Когато края на март се ваксинират всички в Израел. Ще трябва да изчакаме 2-3 месеца до юни 2021 г. За да видим колко ефективни ще са ваксините ползвани от израелците. Сегашната епидемия показа едно нещо на света, тръгне ли вирус костюмите, шлемовете, ръкавиците и маските няма да го спрат. Всичко това дето го гледаме по филмите с Учени в скафандри е лъжа. Скафандрите работят само в лабораториите, но на 99%, но не и в реалния свят.
  • 19 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "тъкмо след неколко месеца":

    Какво ще видиш? Ваксшните дето ги ползват в Израел, дали са същите, които ползват в Ервопа. Ваксината дето я слагът на Мутавчийски и министър Ангелов, дали е същата която ще сложат на теб.
  • 20 Тото

    0 0 Отговор
    Еврейски номера са това. Да дадем пример с ваксините на останалите гоими, колко сме отговорни и как при нас пландемията ще спре. Естествено не очаквайте едни и същи партиди да имат в сравнение с останалите.