Last news in Fakti

29 Януари, 2021 08:55 3 673 8

Нова ваксина показва висока ефективност при тестове на Острова

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великобритания

Учените са отчели ефективност на препарата срещу вируса от 89,3% в трета фаза на изпитанията, в които са участвали повече от 15 хиляди доброволци на възраст от 18 до 84 години

Нова ваксина показва висока ефективност при тестове на Острова  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова ваксина срещу коронавируса показва ефективност от близо 90 процента, сочат резултатите от изследването, проведено във Великобритания. Ваксината "Новавакс" е първата, при която е доказан ефектът срещу новия "британски" щам на COVID-19.

Премиерът Борис Джонсън приветства "добрата новина", по неговите думи, и допълни, че регулаторният орган за лекарствата сега ще се произнесе за одобряването на ваксината.

Великобритания вече поръча 60 милиона дози "Новавакс", която ще бъде произвеждана в Стоктън-он-Тийс. Очаква се те да бъдат доставени през втората половина на годината, ако препаратът бъде одобрен, информира правителството.

Ваксината "Новавакс" е втората ваксина преминала обстойни изпитания на Острова след тази на "АстраЗенека". Учените са отчели ефективност на препарата срещу вируса от 89,3% в трета фаза на изпитанията, в които са участвали повече от 15 хиляди доброволци на възраст от 18 до 84 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диверсант

    10 4 Отговор
    Ако това което пишат средствата за масово оглупяване е вярно, резултата от ваксините го виждаме. Нали първи започнаха.
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    12 6 Отговор
    Вижте какво. Novavax и всички други влизат към Gavi, което всичкото е едно и също произведение на психопата Гейтс. Проучете цялата тема, което само ще ви отвори очите, за какво се случва наистина.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Диверсант

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    Давос 2019 година е най точен.

    Коментиран от #7

  • 4 Къде да четеме

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    Обясни ни ти

    Коментиран от #5

  • 5 Аз40🏴‍☠️

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Къде да четеме":

    Трият ме, не ми позволяват тук. Затова трябва да извървите сами този път. Говорете по тази тема сред близки и познати също. Всичко започва с информацията. Отворете си съзнанията, успокойте се и мислете извън кутийката, и ще видите, колко е елементарно всичко.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40🏴‍☠️":

    Ти си нашият месия дошъл да ни просветли!
    Да се свети името ти....,колкото и странно да е то.
    Да пребъде делото ти.... освен в случаите, когато го цензурират. :)))
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Диверсант":

    Прав си, и 2020 също. На този форум се събират за да раздухат програмата си между лидери и под-служителите им. Публично, за да го приемем всичко за нормално (вид програмиране). Такива "форуми" има и на затворени врати (Билдерберг, Бохимиан гроув и др.). Така един вид отдалече влиза и Gavi, събирайки компаниите за ваксините за да действат координирано по програмата с определената им роля. Което няма нищо общо с това, което се тиражира (от най-малко 125 г.).
  • 8 незнайко

    0 1 Отговор
    НОВАВАКС Е ВАКСИНА СРЕЩУ НОВИЧОК !!!