Last news in Fakti

11 Март, 2021 16:27 4 710 8

Ваксината на Pfizer драстично намалява процента на заболеваемост

  • pfizer-
  • пфайзер-
  • ваксини-
  • израел-
  • ефективност-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ваксината беше одобрена в Израел на 6 декември миналата година

Ваксината на Pfizer драстично намалява процента на заболеваемост - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелското министерство на здравеопазването публикува в четвъртък съвместно изявление с Pfizer Inc. и BioNTech SE, в което се казва, че доказателствата показват, че ваксината срещу COVID-19, разработена от двете компании, намалява "драстично" процента на заболеваемост, предаде БНР.

"Ефективността на ваксината е била най-малко 97% ефективна срещу симптоматични случаи на COVID-19 в Израел, срещу хоспитализации, тежки и критични хоспитализации и смъртни случаи. Освен това анализът установява ефективност на ваксината от 94% срещу асимптоматични инфекции на коронавирус (SARS-CoV-2)", се отбелязва в изявлението, цитирано от Ройтерс. Ефективност на ваксината от 94% за предотвратяване на асимптоматични инфекции означава, че тя може значително да намали предаването на заразата.

Ваксината на Pfizer/BioNTech беше одобрена в Израел на 6 декември миналата година за всички лица на възраст над 16 години. Представеният днес последен анализ също така показва реални доказателства за ефективността на ваксината срещу силно инфекциозния вариант на COVID-19, открит за първи път във Великобритания, известен като B.1.1.7, като повече от 80% от тестваните образци, когато е бил извършен анализът, са били с варианта B.1.1.7. В Израел имаше само ограничен брой инфекции, причинени от така наречения южноафрикански вариант - известен като B.1.351, така че последното проучване не беше в състояние да оцени ефективността на ваксината на Pfizer/BioNTech срещу този вариант на коронавируса.

Израел е водещ в света по отношение на ваксинацията, отчасти поради споразумение за споделяне на данни с Pfizer и BioNTech. Към сряда (10-и март), около 55% от нейното 9-милионно население вече е получило поне една от тази ваксина според данните на израелското министерството на здравеопазването, а 43% вече са получили и двете дози. Според последния анализ, представен днес, неваксинираните лица са били 44 пъти по-склонни да развият симптоматичен COVID-19 и 29 пъти голяма по-вероятност да починат от COVID-19 от тези, които са получили ваксината.

Данните, събрани между 17 януари и 6 март, все още не са рецензирани. По-рано израелското министерство на здравеопазването установи, че ваксината на Pfizer, разработена с немската BioNTech, намалява инфекцията, включително при асимптоматични случаи, с 89,4% и при симптоматични случаи с 93,7%. Данните от последното клинично изпиване на ваксината от декември показаха ефективност от 95%.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 3 Отговор
    Все пак Биби трябва да отбележи за протокола, че от ваксина до ваксина има една планина разлика. Също както си купувате втото качество бяла техника от магазина на цена като за първо, така не се съмнявайте, че ваксините на Файзер си имат различна логистика , за различните точки на света.
  • 2 Иван

    10 7 Отговор
    много тъпа реклама
  • 3 Хичо

    11 3 Отговор
    Евреите пак се уредиха...бодат се само с Pfizer,а в Европа масово се използва ментето Зенека...
  • 4 xaxaxaxa

    3 7 Отговор
    И да обясните на бантускотовете какво значи "ефективност" ... Понеже 90% само си мислят че знаят. Хахахахахахахаха!

    Бантуси, ако ваксина има 95% ефективност това не означава...
    " че 95% от ваксинираните хора са защитени от болеста ".
  • 5 читател

    6 3 Отговор
    Тук има продуктово позициониране, май.
  • 6 Име

    10 2 Отговор
    ДАНИЯ СПИРА ВАКСИНАЦИЯТА С АСТРА ЗЕНЕКА ПОРАДИ ТЕЖКИ СЛУЧАЙ СЪС СЪСИРВАНЕ НА КРЪВТА.
    ИЗТОЧНИЦИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ :
    CCN
    BBC NEWS
    DW. COM
    CNBC
    EURONEWS
    BLOOMBERG
    GLOBAL NEWS
    PILITICO. EU

    МИНАЛАТА СЕДМИЦА АСТРА ЗЕНЕКА БЕШЕ СПРЯНА В АВСТРИЯ.
    ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ СЕ МЪЛЧИ.
    ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВАКСИНИРАТ ХОРАТА

    Коментиран от #8

  • 7 обективно

    8 3 Отговор
    Само да вметна: това, че Астра Зенека не е добра, не означава, че Пфайзер е добра! Просто сме свидетели на поредната балъшка манипулация и реклама!
  • 8 Пенсионер 200

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Име":

    Ами да не би Боко, щерка му и внуците да са ваксинирани а АZ? Боко с удоволствие би ваксинирал само Радев, Цветанов и Корнелия