Last news in Fakti

15 Март, 2021 05:52 2 644 7

Въвеждат допълнителни мерки на някои места в страната

  • мерки-
  • коронавирус-
  • плевен-
  • перник-
  • обучение

В Плевен и Перник учениците от 5 до 12 клас ще учат дистанционно до 26 март

Въвеждат допълнителни мерки на някои места в страната - 1
Снимка: БГНЕС

В Плевен учениците от 5 до 12 клас преминават изцяло на дистанционно обучение до 26 март, предаде БНР.

Заради увеличения брой новозаразени с коронавирус са спрени планови операции и свиждания в цялата област. Забранени са също масовите обществени и културни мероприятия

Заповедта е на регионалната здравна инспекция и се отнася само за областния град. Ани Петкова - директор на едно от големите средни училища в Плевен - "Стоян Заимов":

"В крайна сметка ние сме готови от март миналата година. Обезпечени са всички с електронни устройства. Последните две седмици се наблюдава увеличение на броя на децата с положителен PCR тест. Имаме две паралелки - едната във втори, едната в трети клас - които са карантинирани и се обучават дистанционно. Нямаме учители, които са болни."

След протест на фитнесите и моловете отпадна забраната за работа на местата за спорт. Очаква се нова среща в РЗИ. Владислав Монов - управител на най-големия търговски център:

"Молът да работи от 10 до 8. Охранители на всеки вход. Да не се допускат деца без придружители и човек без маска. Ще искам съдействието както на полицията, така и на инспектората и при засилени марки да отворим."

На дистанционно обучение преминават от днес до 26-и март учениците от 5- ти до 12-ти клас в община Перник. Със заповед на директори на РЗИ д-р Александър Златанов, също от днес до 26 март се преустановяват плановият прием и плановите операции в лечебните заведения.

От края на миналата седмица е задължително носенето на предпазни маски на открито при струпване на хора. Разпоредено е работодателите, в зависимост от възможностите, да въведат дистанционна форма на работа на служителите си или да засилят противоепидемичните мерки в работните помещения. Сред тези мерки са филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж, носене на маски, когато не може да се осигури дистанция, и недопускане на служители или външни лица с респираторна симптоматика.

Допълнителни противоепидемични мерки са разписани и за големите търговски вериги, за тържищата и пазарите и за заведенията за обществено хранене.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    В Благоевград излязоха яките батки на протест и отвориха фитнесите.Другите градове да взимат пример.Лозето не ще молитва ,а мотика.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    Искам да се ваксинирам с Астра Зенека!Отивам да се редя пред болницата на зелен коридор.
  • 3 Кочо

    10 0 Отговор
    Всъщност, някой знае ли какви са точно хаотичните мерки в момента на загубения щаб и господаря Борисов? Бас, че дори някой от оторизираните за отговорни и компетентни наглеци, няма да може да ви каже цялостно и това да звучи убедително! Освен това, казаното само след 3 секунди вече ще е в историята. И говорят какво щяло да стане и каква партида нова ваксина пристига на 15 април, и как ще ви бъде приложена в задниците! То ест, за тях няма никакво съмнение, че ще продължат да Ви тормозят и не ги интересува 4 април! Работата е уредена!

    Коментиран от #4

  • 4 Бат Бойко дъртия комунист

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Орешарски е виновен!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Един от Плевен

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Бойко дъртия комунист":

    Не бе, комунистите са виновни. А колкото до "мерките", елате да видите, как учениците са "изолирани" на тумби. Яко пиене, цигари, а вероятно и други неща. Но, важното е да не са в училище. На управляващите са необходими пълни тъпанари и потребители на алкохол, цигари и други субстанции.
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Спазвате ли им мерките си прокарвате нов вид тирания. Много по-гадна от всичко, с което са се сблъсквали дедите ни и ние. Помнете: маските са за да завишат позитивните резултати от манипулативните резултати на PCR метода за не съществуващ във вас ковид-19 вирус.