Last news in Fakti

24 Март, 2021 09:10 1 654 6

Броят на пациентите в интензивни отделения във Франция е най-високият от началото на 2021 г.

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • еманюел макрон

Президентът Еманюел Макрон иска да ускори ваксинационната кампания, призовавайки в нея да се включат студенти по медицина и пенсионирани медици

Броят на пациентите в интензивни отделения във Франция е най-високият от началото на 2021 г. - 1
Снимка: shutterstock

Броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения във Франция се увеличи днес с 84 до общо 4634 души, бележейки нов пик от началото на годината, предаде Ройтерс, като се позова на здравното министерство.

Числеността на новите случаи (14 678), за сметка на това, е най-малката от 3 януари, като се изключат понеделниците, когато броят обичайно спада, тъй като през уикендите се правят по-малко тестове, предаде БТА.

От петък една трета от населението на Франция, включително в района на Париж, е в локдаун, който се очаква да продължи един месец. Според експертите са нужни две седмици, за да имат рестрикциите ефект.

Хоспитализираните с ковид в страната са се увеличили с 268 на общо 26 756 души - най-много от 11 февруари. Починалите през денонощието са 287, с което смъртните случаи стават общо 92 908.

Френският президент Еманюел Макрон иска да ускори ваксинационната кампания, призовавайки в нея да се включат студенти по медицина и пенсионирани медици, посочва ДПА.

След като получат съответното разрешително, те би трябвало да може да бъдат мобилизирани, като пожарникарите, каза днес президентът при посещение в Североизточна Франция. Ваксинирането е национален приоритет и имунизации трябва да се правят в центрове, отворени денонощно, каза той.

До снощи ваксинираните във Франция бяха близо 6,4 милиона. В страната с население от 67 милиона души са регистрирани общо 4,3 милиона заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВО ПЕТ

    5 1 Отговор
    НЕМА КОВИ....А ДРУГАРИ......
  • 2 др Гей Билтс

    3 1 Отговор
    Тия се увеличават с малко бройки, щото не са коне с капаци и не се ваксинират срещу настинка, Стефка може да потвърди, че ваксинките претърпяват фиаско във Франция. Сегашната вълна е резулатат от страхливата природа на хората и самоубийствения им характер.

    Коментиран от #3

  • 3 НОВО ПЕТ

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    АЙДЕ БЕ....ЗАТОВА ИМА МИЛИОНИ ВАКСИНИРАНИ....И ОЩЕ ТОЛКОВА ЧАКАТ......

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Йййй

    4 1 Отговор
    Ама как така се разболяват?
    Нали да в непрекъснат локдаун и с вечерен час от 6 месеца насам? Как така не де забавя тоя грип???
  • 5 Зайо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "НОВО ПЕТ":

    Що за аргумент.Има и милиони, дето се дрогират. Който го влече, да се боцка.
  • 6 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "НОВО ПЕТ":

    Чакат пенсионери 75 + год. пишеш глупости млади хора няма желаещи.Даже и свекъра и свекървата чакат,прабабата е само с ваксина.На хората им писна надявам се скоро както във Марсей в неделя всички наВън без маска и да свърши този цирк.Има болни истина е и ученици минава си като грипче 5 дни у дома и толкова.