Last news in Fakti

24 Март, 2021 13:33 2 343 8

„Дейли телеграф“: От август на Острова започва ваксинация на деца

  • великобритания-
  • ваксина-
  • ваксинация-
  • коронавирус

Предполага се, че решението ще бъде взето през юни или юли

„Дейли телеграф“: От август на Острова започва ваксинация на деца - 1
Снимка: shutterstock

Вестник „Дейли телеграф“ пише, че през август ще започне ваксиниране и на децата във Великобритания, според предварителен план на правителството за придобиване на максимален имунитет на населението срещу вируса.

Изданието цитира два източник, участвали в подготвянето на плановете, които са заявили, че през август може да започне ваксинирането на британчета под 18 години, което е месеци по-рано от очакваното.

В университета в Оксфорд вече се правят изследвания за това доколко са безопасни ваксините за децата и правителството изчаква резултатите преди да вземе окончателно решение.

Предполага се, че решението ще бъде взето през юни или юли.

„Дейли телеграф“ припомня, че Израел, който е световен първенец по пропорция на имунизирано население, вече дава ваксини на 16 и 17 годишните.

Привържениците на плановете виждат в тях начин да се ограничи до минимум разпространението на заразяванията, но критиците отбелязват, че COVID-19 представлява сравнително нисък риск за децата и че няма доказателства дали ваксините са безопасни за тях.

Ако се запазят сегашните темпове на ваксиниране във Великобритания от около 3 милиона първа доза седмично, то е възможно повечето от 11-те милиона деца в училищна възраст да бъдат имунизирани преди началото на следващата учебна година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле

    34 2 Отговор
    Нямат страх и от Бога,сега и на дечицата посягат!

    Коментиран от #7

  • 2 2828

    14 2 Отговор
    Да се ваксинират по 5 пъти , преотстъпвам им моя дял :))))))))
  • 3 здравеопазва не

    25 2 Отговор
    Здравият разум си отиде завинаги...
  • 4 иЗРОДИ

    26 2 Отговор
    Ще ваксинират децата, които почти не боледуват от Ковид, за пари.
    О Т В Р А Т И Т Е Л Н О !!
  • 5 5995

    9 1 Отговор
    Цитат:"Новият Covid-план в Англия: Почивките в чужбина се забраняват със закон, глобата е 5000 паунда. Англия забранява пътуванията в чужбина без уважителна причина като работа, образование или медицински нужди, и ще налага глоба от 5000 паунда на всеки нарушител. Мярката ще влезе в сила следващата седмица като част от новия закон за ограниченията срещу разпространението на Covid-19. Депутатите трябва да гласуват текстовете в четвъртък, а мнозинството на Консервативната партия гарантира приемането им."

    Коментиран от #8

  • 6 Б. Б

    10 3 Отговор
    Гадовете и в Европа ще го направят.... След 1-2,години и при нас ще посегнат на децата. Тези нямат страх от господ... Предлагам да се събудим и да ги пометем
  • 7 Кво ми циврите бе

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "леле":

    Да не са Кърджалийските времена,да ви вземат децата от ръцете с ятагана на шията.Вие търчете като изоглавени да се тествате( 20 х за последно денонощие!?) , марширувайте под строй и зоркия погледа на чорбаджията да се бодете направо на работното място, ( вече стартираха в Пловдив) после точете сопли, като опре и до дечицата ви.Същата покорна със стадно чувство сбирщина са били и пррдците ви.Когато идва османлията.Аз да оцелея! И той наред- клъц,клъц,та цели пет века.И там сме без аналог в световната история.Половин хилядолетие. Сами ще ги водите за ръчичка.По списък и посочен час.На шест милиона слънчасали О,фф,се и десет офчаря стигат.С десет геги,и между рогата,ако мръдне в страни.
  • 8 Четник

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "5995":

    Чул—недочул.И в момента много Българи пътуват до София и обратно.
    По—добре иде се ваксвай преди да са ти спрели помощите за оцеляване.Не ги мисли Англичаните,те винаги са се оправяли за разлика от БГ.