Last news in Fakti

25 Май, 2021 17:13 4 119 5

Глътка въздух! Съседите разхлабват мерките от 1 юни

  • румъния-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ускоряването на кампанията по ваксинация в последния период даде резултат в Румъния, третата вълна изчезна

Глътка въздух! Съседите разхлабват мерките от 1 юни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Румънският премиер Флорин Къцу заяви днес, че третата вълна на пандемията от КОВИД-19 е приключила и затова ще бъде спазен графикът за разхлабване на ограничителните мерки от 1 юни, а след това от 1 юли и от 1 август, съобщава телевизия Диджи 24.

"От 1 юни ще имаме разхлабване на мерките", заяви премиерът и уточни, че решението ще бъде взето на заседание на правителството в четвъртък или в петък. "Представихме график за облекчаване на мерките от 1 юни, 1 юли, 1 август. Придържаме се към него", посочи Къцу в интервю за радио "Гърила" (Guerrilla), предава БТА.

По думите му целта на ваксинационната кампания е да елиминира пандемията. "Ускоряването на кампанията по ваксинация в последния период даде резултат, третата вълна изчезна. Нямаме причини да не продължим с разхлабването на мерките", отбеляза румънският премиер.

Запитан от радиото какво ще стане, ако през септември отново нарасне броят на заразените, както стана миналата година, премиерът отговори: "Винаги има риск, но мисля, че се научихме да действаме по-бързо. Искам да имаме ясна процедура, че ако се случи нещо, ще можем бързо да се върнем към ковид болниците".

"Миналата година нямахме ваксина. Подготвени сме за всички сценарии, но мисля, че няма да имаме периоди като досегашните. Това, което видяхме досега, няма да се повтори. За първи път сега имаме намаляване на броя на пациентите в интензивните отделения, мисля, че ваксинацията работи", каза румънският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 0 Отговор
    При наз по рано изчезна
  • 2 Истината

    11 0 Отговор
    При нас на 4 април приключи всичко...
  • 3 Санитар

    4 0 Отговор
    Още се пише едно към гьотере далече от истината.Има леко приближаване,но то е благодарение,че нема гербав щаб.Лутането в мъглата си остава.В САЩ са махнали мерките и ходят без маски при 50% ваксинирано възрастно население,което означава30% от цялото.В България няма да стигнем 70% никога ако не надписваме като американците и европейците
  • 4 123

    7 0 Отговор
    Глътка въздух и наесен отново потапяне в ковид лайнaта.
  • 5 Някой

    4 0 Отговор
    Я, и при нас изчезна. И я, без ваксинация :)