Last news in Fakti

27 Май, 2021 08:41 9 089 104

„Ваксината на „Пфайзер“ убива!“: Русия плаща за разпространяването на тази лъжа

  • пфайзер-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия-
  • русия-
  • франция-
  • убива-
  • астразенека-
  • инфлуенсър

Бюджетът на тази зловредна кампания е колосален

„Ваксината на „Пфайзер“ убива!“: Русия плаща за разпространяването на тази лъжа - 1
Снимка: Shutterstock

Компания с връзки в Русия се оказа в центъра на онлайн скандал. Според френски инфлуенсъри от фирмата са ги потърсили за специална рекламна кампания, която да дискредитира ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“ за сметка на тази на „АстраЗенека“, пишат световните медии, предаде bTV.

Какво се е случило?

Известният френски блогър Лео Грасе публикува в „Туитър“ профила си имейл от компанията „Фаззе“. В него те го канят като инфлуенсър да говори лъжливи твърдения за ваксината на „Пфайзер“. В имейла от компанията пише, че средствата за инфлуенсърската кампания са големи и всеки може да каже собствена сума. „Бюджетът е колосален, клиентът иска да остане инкогнито и трябва да се скрие спонсорството“, пише в имейла от компанията. След осветляването на имейлите става ясно, че от „Фаззе“ са се свързали с още инфлуенсъри със същото предложение. „Ако видите клипове като описаните тук, да знаете, че става дума за нарочна операция“, предупреждава Лео Грасе.

Какво точно искат „Фаззе“ от онлайн звездите?

От компанията са се свързали с няколко френски и германски научни и здравни инфлуенсъри с молбата да „обяснят на потребителите, че смъртността при хората, ваксинирани с „Пфайзер“, е три пъти по-висока от тази при хора с „АстраЗенека“. На инфлуенсърите е казано да публикуват онлайн линкове към френския вестник „Льо Монд“, „Редит“ и уебсайта на „Етичен хакер“, където уж се намира доклад с доказателства за това твърдение. Статията в „Льо Монд“ е за данни, за които се твърди, че са откраднати от руски хакери от ЕМА, но не съдържа никаква информация, свързана със смъртността след ваксинация. От компанията дали насоки на инфлуенсърите какво да говорят. Част от въпросите били „Защо някои правителства толкова активно купуват „Пфайзер“, след като е толкова опасна за здравето на хората?“. Има и насоки онлайн звездите да се държат естествено и да не използват думи като „реклама“ и „спонсорирано съдържание“.

Кои са „Фаззе“?

След като става ясно за необичайните имейли към инфлуенсъри, няколко разследващи уебсайта във Франция започват да проверяват необичайната ПР фирма. Оказа се, че мениджмънта на „Фаззе“ е от Москва, а самата фирма е собственост на мним руски предприемач. Френските медии посочват още една руска връзка – имейлите към инфлуенсъри са написани по същия начин като официалния „Туитър“ профил на руската ваксина „Спутник V“, където се твърди, че тя разчита на данни от използването ѝ по света и е „по-безопасна и по-сигурна“ от иРНК ваксините. След като Лео Грасе публикува имейлите от „Фаззе“, уебсайтът на компанията бързо изчезва. Всички имейл адреси също стават неактивни. Оказва се също, че на адреса им няма такава фирма, а фризьорски салон.

Влиянието на подобна кампания

Лео Грасе, който първи съобщи за идеята на тази кампания, е изключително популярен инфлуенсър във Франция. „Туитър“ профила му има почти 170 000 последователи, а в YouTube канала му те са 1,17 милиона. Видеоклиповете му са гледани над 75 милиона пъти.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дара

    190 39 Отговор
    Все руснаците са ви виновни. Предатели.

    Коментиран от #16, #27, #72, #80, #92, #93, #94, #97, #98

  • 2 Хахаха

    49 165 Отговор
    Руснаците винаги са били пошляци !!!

    Коментиран от #90

  • 3 дедо

    110 13 Отговор
    Денис, Денис, и ти си в играта.
  • 4 БГ простотии

    35 77 Отговор
    Руснаци, които са получили отказ за местожителство в Испания и Гърция, тук в нашата кочинка не са имали никакви проблеми. Просто отварят фирми, които НЕ работят и всичко е ОК.

    Коментиран от #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мародер

    96 12 Отговор
    Джъмби, вземи се гръмни бе! То бива идиот ама ти вече си нетъурпим. На доказателствата ти не вярват дори децата.
  • 7 мими

    109 13 Отговор
    Ако някой си направи труда да прочете статията до край ще разбере ,че РФ няма нищо общо! Разбира се ,че и в Москава хората ходят на фризьор!
  • 8 Мнение

    118 15 Отговор
    Тези които защитават пфайзера са разпространители на лъжи. Аз на себе си ли да вярвам или на наглите агитации?! Тази фирма е най - съдената и осъжданата в света за вреди от нейните продукти. Защо те карат да подпишеш преди инжектирането декларация за "осведоменост"? Още през 1986г. е гласуван ЗАКОН в щатите с който освобождават пфайзера от всякаква отговорност и съдебно преследване във връзка с последствията от неговите продукти. Защо ли?

    Коментиран от #77, #88

  • 9 Русофил плюс

    88 10 Отговор
    Много пари имат руснаците. Те и на талибаните плащаха да убиват американци? - Пък нея лъжа кой я разпространяваше? - западните фейкс, както ги оприличи един Президент в миналото....
  • 10 В.В.П.

    81 5 Отговор
    Деница е прост хибрид..Блогър,клюкар.!!.Заради такиз миндили България се разпада ,.
  • 11 Сесесере

    21 83 Отговор
    Ватниците живеят още в средновековието и искат и останалия свят да е зле, като тях! Изкривена нация от дебили!

    Коментиран от #31

  • 12 Сесесере

    20 81 Отговор
    Русофилнята е в потрес, не може идолите им да правят такива лоши неща, не е истина, лъжа е!!!
  • 13 А бе

    90 10 Отговор
    няма ли някой да се усети, че "опорната точка " "Русия е виновна за всичко" е инспирирана от САЩ - с презумпцията, че българите сме с интелектуалния хоризонт на американците, достигащ до хоризонта ""щом ви го казваме, значи е вярно"? Да не говорим за "импровизираните" мнения в ущърб на Русия и руснаците, наричани с най- обидни думи, в над 99% от които няма никаква истина. Русия нито е толкова нсесилна, че да влияе на процеси от ваксиниране до всичко останало, нито е толкова безсилна, че да произвежда само некачествени стоки, да търгува само с енергоизточници /което едва ли е лошо, но.../, нито е изостанала в основните сфери на социалния , финансовия , промишления и за каквато се сетите сфера на живота.
  • 14 пешо

    65 10 Отговор
    "От компанията дали насоки на инфлуенсърите какво да говорят."
    денис-чо! не те ли е срам да си сложиш името под такава измишльотина? кой с ума си ще остави следи в интернет, ако се занимава точно с това? същите хора, които разработиха "кинжал", "посейдон" и пр. и докараха спонсорите ви до тремор? ти в час ли си, денис-чо?
  • 15 Наблюдател

    78 10 Отговор
    Не разбрах какво серозно доказателство имат срещу Русия, и каква е връзката с конкуренцията между Пфайзер и Астра Зенека . Но плюенето срещу руснаци е "евроатлантическа ценност" на болните джендъри.
  • 16 MERS

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дара":

    Сигурно и тук има тролове да разпространяват не вярна информация!
  • 17 праздник

    16 5 Отговор
    Отсосите гуи у русских тожеее, бацеее!!!
  • 18 Стъфи

    45 3 Отговор
    За това пък "Спутник" няма нито един умрел хехе
  • 19 Аналитик плюс

    26 3 Отговор
    инфлуенсъри? - хи, хи. Ако инфлуенсъри се е прикачила към българските думи, следва същото да стане с инфлуенс, импакт, афект и т.н.... родна реч омайна сладка
  • 20 Госあ

    63 7 Отговор
    В Русия има избор от векторна, конвенционална и протеинова ваксини. А най интересното е, че векторната им ваксина е с много по умен дизайн от западните. Също така имат и одобрен евтин препарат за лечение в ранните стадии. Русия беше също така и страната с най много тестове по време на пиковете на пандемията. Ай са, може и мен да ме вземете за трол.

    Коментиран от #28, #39

  • 21 Тошко

    17 42 Отговор
    Руснаците бойкотират Спутни V , тъй като има много ниско КПД - едва 13%!

    Коментиран от #26

  • 22 Не че нещо

    46 4 Отговор
    Някой май си е правил свободни съчинения. Вчера на друго място пишеше, че въпросния блогър не е успял да разбере откъде са дошли имейлите. Офертата при един от тях е била за 2000 евро. И само бил предполагал,че била замесена руската страна. Не е ясно как точно нея си хареса.
    Та така.....
    Явно продължаваме с опорките да очерняме Русия в полза на някакви чужди интереси.
    А курортите ни стоят празни.....

    Коментиран от #40

  • 23 Реалист 2

    49 6 Отговор
    Това е грозна традиция на щатско-турските медии в България : Пише се гръмко заглавие и следва дълъг, замотан текст. "Атлантиците" разчитат на внушението в заглавието, с презумпцията, че хората няма да прочетат текста. 😜
  • 24 нищо чудно

    37 5 Отговор
    Той без да плаща бай Дън нарече Путин убиец пред целия свят ? Убийството вече значи ли нещо в този извратен джендърски свят ? В УСА-то непрекъснато се убиват и без ваксини. Стрелят се на поразия, важното е да се продава ОРЪЖИЕ. И ваксините са най-новото ОРЪЖИЕ и икономическо и фактическо !
  • 25 Деймос

    35 6 Отговор
    Изнасилват ме, изнасилват ме... помощ !! Имаше един виц , как вика една 50 годишна девица :))
    Помощ говорят "гадости" за американските ваксини , и то през скрити /анонимни сайтове ! Ами блокирайте ги , нали държите всички глобални МЕДИИ ?? За руската ваксина едни хубави думи в.......... :)) Колко много опростяват западните МИСИРКИ !!?
  • 26 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тошко":

    Така е тоше, не може да се сравнява с гоуфу.
  • 27 българин

    15 36 Отговор

    До коментар #1 от "Дара":

    КГБ терористи, кой ако не те са в основата на конфликти, отвличания на самолети, войни, смърт, разруха и не на последно място фукане с оръжие и хвърляне на огромни сили и средства за дезинформация и хакерски атаки, това са кремълските сатрапи, болни имперски мозъци.

    Коментиран от #44

  • 28 Класиран

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    А на кое място е в класацията за ковид знаеш ли?

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ессере

    20 7 Отговор

    До коментар #11 от "Сесесере":

    Ватниците те гледат със спътника от 300км. как тропаш на клавиатурата си от робовладелския строй!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Миризлив пор

    8 2 Отговор
    Не се знае колко е истина ама рейтинга на инфлуенсъра скочи здраво, повиши се гледаемостта и май ще има кинти за Бентли.
  • 34 Госあ

    18 4 Отговор

    До коментар #28 от "Класиран":

    Знам само, че саш са номер едно ! Хахахахаха А , освен това знам, че общия брой на починалите по време на пандемията у ню йорк сравнен с предходни години предполагат един огромен брой скрити случаи.
  • 35 Баламурия

    18 6 Отговор
    Милите и драги "Пфайзер", те са чисти като сълза и работят само и единствено за спасяване на човечеството...
  • 36 Callahan

    33 6 Отговор
    Над 60 страни използват тази ваксина, има милиони ваксинирани с нея - страничните ефекти са смешни на фона на останалите! И най-важното - липсват смъртните случаи като при пфйзера и зенеката. Преди няколко седмици дни Министерството на задравеопазването на Мексико, където ваксинират със няколко различни ваксини публикуваха обширно изследване на страничните ефекти от прилаганите ваксини. Sputnik-V е единствената с 0 смрътни случая.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 #Антикатун

    12 26 Отговор
    Руската ваксина е като ЗАЗ! Не знаеш до къде ще те закара.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Модерни времена

    14 5 Отговор
    Кой къде стъпи накриво - руснаците виновни.

    А добрите западняци казват: Пфайзер е най-добрата ваксина, да знаете! Само че няма да ви я дадем.
  • 42 Иван

    10 23 Отговор
    Путинските тролове и тук са се хвърлили на амбразурата да защитават Спутник . Ваксината която изобщо не е одобрена и едва ли ще бъде.

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 GPS

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "българин":

    Това от базата на американците в Сирия ли го пишеш?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 АГЕНДА 2030

    6 15 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ЛЪЖЕЛИ ПЪК РУСКАТА ВАСИНА СЕ РАЗРАБОТВА В СЪЮЗ С БИОТЕЧ СЪС СЪЩАТА МИРИЗЛИВА КОМПАНИЙКА КОЯТО РАЗАБОТВА И КОМИРНАТИ ФАЙЗЕР Е КОМПАНИЙКАТА СТАДНИ НАУЧЕТЕ СИ УРОКА ПРЕДИ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ФАЛШИВИ НОВИНИ.РУСКАТА ВАКСИНА Е СЪЩАТА ОТРОВА КАТО КОМИРНИТИ(ФАЙЗЕРА ВИ)

    Коментиран от #52

  • 48 Перо

    28 3 Отговор
    Ха-ха-ха... . Руснаците и Путин работили за Астра Зенека и си слагат главата в торбата за английски интереси! Мисирски простотии!
  • 49 Мунее

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "БГ простотии":

    За да закупиш имот тук, тряба да си регистриран по някакъв начин, а това е чрез ЕИК. Ама откъде толкоз акъл да знаеш.
    А руснаците масово си разкарват имотите тук. А за почивка вече препочитат други места.

    Коментиран от #75

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "АГЕНДА 2030":

    "БИОТЕЧ"... имаш теч в главата някъде, мозък не е останал очевидно
  • 53 Ще видим

    9 2 Отговор
    Тъщата днеска направи 90 години. Руснаците са виновни.
  • 54 Смешна соросня

    30 5 Отговор
    Излезна, че руснаците рекламират АстраЗанека за сметка на Пфайзер 😂😂😂😂😂😄😄😄😄😄Скрийте се смешни Соросоиди
  • 55 Бесен Язовец

    12 3 Отговор
    Историите на евтиното бг шекелче!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 АНОНИМЕН

    16 2 Отговор
    Чудо! АстраЗенека и Пфайзер се ритат по кокалчетата в московски салон за красота! Това е като брадясалия виц за вестникарчето дето крещяло : Седем измамени на Бонд стрийт! Седем измамени...! Спира един от минаващите, купува си вестника и вестникарчето пак крещи : ОСЕМ измамени на Бонд стрийт! ОСЕМ....!

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чичо Тончо

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "АНОНИМЕН":

    57 измамени дотук! 57 измамени! С мен 58 измамени да прочетат статията!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 mi6osp

    11 3 Отговор
    Данните от САЩ и Англия показват, че в първите 48 часа след слагане на доза ваксина, смъртните случаи на 100 000 ваксинирани за Pfizer са 40.2 бр., за Astra Zeneca - 20.4 бр.. Но това е заслуга на Петров и Боширов.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гост

    15 4 Отговор
    Много тъпа статия. Като автора си. Че всички регистрирани фирми на британския о. Ман са британски ли?! И от къде на къде един сървър някъде по света определя каква е фирмата, която ползва услугите му?! Нито Пфайзер нито Астра Зенека са руски ваксини! Изсмукано от мръсни пръсти е това! При мен не минава!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ха ха ха

    4 3 Отговор
    Не ми трябва Русия да ми го каже, за да го знам! 😉
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Точно това е

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Мунее":

    че първо си купуват имота, а след това си правят ЕИК, вероятно чрез корумпирани чиновници. Не е логично след два отказа от Испания и Гърция... и хоп...тука няма проблеми. Разграден двор.
  • 76 Хахаха

    11 3 Отговор
    Никъде в официалните медии, нито едно официално лице в Русия, включително и Гинцбург, шефът на Гамалея, където е разработена ваксината Спутник V, никой не говори против чуждите ваксини. Плосто моралът на руснаците е друг. Всички ваксини стават. Да, казват, че Спутник е най добрата и относно качествата си, и относно логистиката. Да, цитират официалните данни на СЗО. Това, че тук просто игнорират Спутник, медиите не говорят нищо за тая ваксина, а в Русия говорят хубави неща за своите ваксини, означава ли, че някой води пропаганда срещу Пфайзер, защото просто обективно Спутник е по добра? То най големият кошмар ще настъпи след няколко месеца, когато ще се разбере коя ваксина реално работи. Затова не допускат Спутник в Европа. Учените го знаят, но политиците се страхуват от това. Както вдигнаха вой, защо Русия предвижва войските си на своя територия. Остана да забранят на Русия да хвалят своята ваксина, защото е хибридна война срещу запада.
  • 77 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Участието на пфайзер е с логистиката ваксината е създадена от байонтех още за sars1 сега просто е преработена за новия щам sars2 както се нагажда противогрипната ваксина всяка година. Рнк методът е започнат преди 40 години от унхшгсрска емигрантка в щатите не и обръщат внимание обаче. След което заминава за Германия и със собствени средства започва научния труд тогава тепърва стартиращ байонтех турчинът вижда потенциал в рнк ваксините и я взима при него да я разработи!
  • 78 да де да

    5 2 Отговор
    Путин е виновен, няма как! Я да попитам кой плащаше за Астра Зенека като всички великобританци са ваксинирани с нея воглаве с Борис Джонсън!
  • 79 ТО СЕ ВИДЯ ПОЛЗАТА ОТ СПЪТНИКV

    6 5 Отговор
    ПУТИН ПРОГОВОРИ НА МАКЕДОНСКИ МАЙЧИН ЕЗИК😂😂😂
  • 80 АУУУУУ

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дара":

    АМИ ВЗЕМИ И ПУБЛИКУВАЙ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТВОЕТО РАЗСЛЕДВАНЕ !!!! ААААА НЯМАШ ! ТО ТУК В КОМЕНТАРИТЕ НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ НИЩО ОСВЕН ПЛЮЕНЕ НА ТОЗИ ЕВРО СЪЮЗ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО ПОЛУЧАВАТЕ 2 ПЪТИ ....ПОВТАРЯМ 2 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯ ОТ РУСИЯ !!! АМА ХЕМ ПЛЮЕТЕ ХЕМ ИСКАТЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯ ! АБЕ ЗАЩО НЕ СЕ ИЗНЕСЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ТОЗИ ВАШ РАЙ НАРЕЧЕН РУСИЯ ????? И ВИЕ ЩЕ СТЕ ЩАСТЛИВИ ЧЕ СТЕ ПРИ БРАТЯТА КОМУНИСТИ , И НИЕ ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ В ЕВРОПА С ЕВРОПЕЙЦИ !!!

    Коментиран от #82

  • 81 дааффд

    3 3 Отговор
    Мхм все някой ви е виновен, а като отворим сайта на ЕМА и се листва цялата информация там и... оплаа Пфайзер наистина е със най-голяма смъртност...
  • 82 Хахаха

    8 4 Отговор

    До коментар #80 от "АУУУУУ":

    Каква пенсия получават тук? Какви два пъти сънуваш? Ти с максималната тук не можеш да покриеш и половината покупателна възможност на пенсионера със средната пенсия в Русия. Примитивно е да я преизчисляваш във валута и да смяташ, че тук пенсиите са по високи. В Русия валутата е необходима само за пътуването в чужбина. В страната няма никаква връзка с валутния курс и цените на продуктите не се влияят от валутата, защото в Русия продуктите се произвеждат в самата Русия. Селското стопанство е едно от най развитите в света. За отопление през зимата в България да не говорим. Стоят и мръзнат пенсионерите през зимата тук. Сама сметките няма да могат да платят със своята пенсийка.

    Коментиран от #89

  • 83 МАРА

    6 2 Отговор
    ТОВА СА ФАКТИ ОТ МНОГО СТРАНИ ТЯ УБИВА МАКАР СЛЕД ВРЕМЕ
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 даа

    5 3 Отговор
    Търсете плащача в астра зенека. Те са единствените печеливши. Русноците не биха спечелили нищо от това.
    Така че следите на пуснатата димка се виждат.
  • 86 СНиколов

    2 1 Отговор
    Ето Ви една истинска история от България
    можете сами да я проверите за достоверност.

  • 87 Варна

    4 1 Отговор
    Не знам да ли хората знаят, че тази ваксина в същност не е на Пфайзер! - Американците правят милиарди от това, че си сложиха името отпред. - Собствеността върху продукта е на Байонтех и това е записано в "MSDS" на продукта!
    Корпарацията от САЩ прибира милиарди от ЕС, явно след договорка за тлъсти комисионни за част от евролидерите.
  • 88 яко ни лъжат

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    ОПРЕДЕЛЕНО ПФАЙЗЕР УБИВА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ,ЧЕ НЕ Е ТАКА ЩОМ БОЙКО РАЗБОЙКО НЕ СЕ Е ВАКСИНИРАЛ ОЩЕ И СЛЕД СЛУЧЕЯ С КОРИТАРОВ. АКО ПФАЙЗЕР НЕ УБИВАШЕ НЯМА ШЕ ДА ИМА ПРОТЕКЦИЯ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ ПРИ СМЪРТ ОТ ВАКСИНАТА. А ТО ИМА ТАКАВА ПРОТЕКЦИЯ И ПФАЙЗЕР НЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ. ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ. СЪДЕТЕ ГИ ПО ДЕЛАТА А НЕ ПО ПРИКАЗКИТЕ НА ПЛАТЕНИ ЕКСПЕРТИ. ПЛАЩАТ ТЕ И ТИ КАЗВАТ КАКВО ДА КАЖЕШ- ТОВА СИ Е ПЛАТЕНА ЛЪЖА.
  • 89 стоян

    3 3 Отговор

    До коментар #82 от "Хахаха":

    До 82 ком -другарю -омръзна ми да чета колко са богати руснаците с 260 лв минимална заплата -всичката техника телевизори перални и тъй нататък на пазара се смята в долари -ако е в евтини рубли ще изкупим Русия

    Коментиран от #95

  • 90 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Има ли някой изненадан ?!? Ако има значи е тъп като балалайка ...
  • 91 Не че

    2 1 Отговор
    е лъжа,въпроса е че краварите усърдно покриват жертвите на техните ваксини,а още по-усърдно очернят другите ваксини.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "стоян":

    Нямаш пари, напълно вероятно, даже за посетиш Русия като екскурзиант.
  • 96 Русия 24 тв

    1 1 Отговор
    При такава западна пропаганда как не се намери едина държава да е казала че спутник ви убива а все западните ваксини се дънат от 2 години
  • 97 СерГей

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дара":

    Предатели на какво бе, душко? На Коминтерна? На македонската нация и език? На комунизма? На сърповете, чуковете и петолъчките? Хващайте първия самолет за Пхенян, другари! С прекачване в Минск.
  • 98 СерГей

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дара":

    Предатели на какво бе, душко? На Коминтерна? На македонската нация и език? На комунизма? На сърповете, чуковете и петолъчките? Хващайте първия самолет за Пхенян, другари! С прекачване в Минск.
  • 99 Нов прочит

    0 0 Отговор
    Чичотомовата колиба: най-голямата колиба в Света!
  • 100 Така е

    1 0 Отговор
    и вероятността да ви убие е още по-голяма, ако стоите продължително до 5G клетка
  • 101 спас

    0 0 Отговор
    Коритаров руснаците ли го убиха или ваксината?
  • 102 Ирина

    1 0 Отговор
    Не ги наричайте ваксини. Убиват и Пфайзер и Модерна и Спутник, зависи как ще реагира имунната система на всеки отделен индивид. Но има една тънкост , ако сте болни например от диабет и държавата ви отпуска инсулин на ниска цена или гратис и подпишете информирано съгласие за " ваксина " после ако имате проблеми, ви спират всякакви лекарства, дори тези които са ви отпускали преди. Това заради съгласието което сте подписали. Всичко ви отнемат дори това на което сте имали право от здравната система преди " ваксината". Това е бюрократична хватка за ваша сметка.
  • 103 Ирина

    1 0 Отговор
    Фармацевтичните компании ,държавата и лекарите са освободени от съдебна отговорност при проблеми след иглата. За това трябва да изисквате документ от личния лекар, че съставките във препарата няма да причинят перманентни вреди за здравето - това само в случай че върху вас или детето ви има натиск за игли от страна на училища, спортни клубове и държавни институции. Не Забравяйте че това е експеримент за новите технологии за мониторинг върху населението и за генните технологии в медицината.
  • 104 Ирина

    1 0 Отговор
    Личният лекар няма да посмее да подпише документ с който да поеме отговорност за лоши последици от иглите, така ще отпаднат всякакви задължения и ограничения.