Last news in Fakti

31 Май, 2021 12:33 2 532 14

Жега във Великобритания, експерти притеснени заради COVID-19

  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус

Учените продължават да призовават хората да бъдат предпазливи, защото се наблюдава увеличение на случаите на заразявания в страната, породено от новия индийски вариант на вируса

Жега във Великобритания, експерти притеснени заради COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания днес се очаква да бъде най-топлият ден за годината досега - с температури от порядъка на 25 градуса.

Очаква се много британци да се стекат по плажове, паркове и заведения, тъй като денят е почивен. Това обаче, тревожи учените, които смятат, че е твърде рано за големи неконтролируеми събирания на хора.

След седмици заключени вкъщи, заради строгите ограничения във връзка с вируса и проливните дъждове напоследък, милиони британци се възползват максимално от дългия уикенд.

Много хора, които заради пандемията и ограниченията за пътувания не си резервираха почивки в чужбина, сега се стичат по британските курорти. Учените обаче продължават да призовават хората да бъдат предпазливи, защото се наблюдава увеличение на случаите на заразявания в страната, породено от новия индийски вариант на вируса.

Професорът по здравна психология от Лондонския университетски колеж Сюзън Мичи, която е член на екипа съветници на правителството, заяви за „Скай нюз“, че вдигането на пълния локдаун на 21 юни, както предвиждат плановете на премиера Борис Джонсън, продължава да е под въпрос.

„Ключов момент сега е хората да продължават да общуват помежду си на открито, а ако са на закрито да отварят прозорците и вратите“, изтъкна Сюзън Мичи.

Друг правителствен съветник Рави Гупта обаче направо заяви за Би Би Си, че пълното отваряне на икономиката трябва да бъде отложено с няколко седмици, защото има признаци, че се задава нова вълна на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЧИТАТЕЛ

    18 4 Отговор
    СТУДЕНО ПРИТЕСНЕНИ,ТОПЛО ПАК ПРИТЕСНЕНИ,СМЕШНИЦИ!
  • 3 стих

    7 6 Отговор
    "Жега във Великобритания, експерти са притеснени заради вируса COVID-19. " Да им имам и жегата. Двадесет и пет градуса топлина. Времето е в центъра. Кеф на буци! При нас температурата е 32 градуса по Целзий на сянка. Дойдат ли тука ингилизите,ще получат топлинен удар.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 No Exit

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "стих":

    Защо лъжеш? В София времето е 14 градуса в момента.
  • 5 Счупи тъпомера

    9 3 Отговор
    Новия, абе тоя щам е от миналата година, докога ще е нов?
  • 6 стих

    1 4 Отговор
    Не говоря за днес. Преди 2 дни как беше? Я си спомни! И без Екзит.
  • 7 Д-р Менгеме

    7 3 Отговор
    Стайков, ти си интелигентен човек.... Що ги пишеш тия соросоидни помии бе?!?! Вирусът отслабва, обаче сороснята поддържа "огъня", да не би случайно да угасне...

    Коментиран от #10

  • 8 Фейк!

    2 2 Отговор
    Това е фалшива новина.
  • 9 Не гра мот ник,

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "стих":

    Ти си функционално-неграмотен.
  • 10 mi6osp

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Д-р Менгеме":

    Вирусът не отслабва, ефектът е от ваксинирането. В Авганистан, в повечето държави в Африка ваксиниране няма, там епидемията се усилва.
  • 11 mi6osp

    1 1 Отговор
    Афганистан, разбира се.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    2 1 Отговор
    Залоствай, затваряй, забранявай.... а като отворите - олеле, случаите скочиха, пък ние ваксинираме!? Колко трябва да си "умен", за да вденеш, че с погазване на основни права и свободи на населението вирус не се спира?
  • 14 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН

    3 1 Отговор
    Битката с един коронавирус (от МНОГОТО) не трябва да е ЕДИНСТВЕНАТА ни цел!