Last news in Fakti

12 Юни, 2021 14:17 2 847 4

Великобритания отлага падането на ограниченията

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ограничения-
  • отлагане

Причината е ръст на новозаразените с варианта Делта

Великобритания отлага падането на ограниченията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Поради нарастващият брой на заразени с варианта Делта на коронавируса, британският премиер Борис Джонсън ще отложи вдигането на оставащите ограничения в Англия. Плановете бяха на 14 юни Джонсън да обяви по-нататъшно разхлабване на рестрикциите. На 21 юни трябваше да отпаднат и ограниченията за социалните контакти. Но стремителното разпространяване на варианта Делта, открит първо в Индия, постави тези планове под съмнение, което означава, че ще има отлагане на отпадането на ограниченията с един месец.

На 11 юни Обединеното кралство регистрира 8125 нови случаи на коронавирус - най-високият ръст за денонощие от февруари насам. Джонсън беше казал, че увеличение на случаите винаги може да се очаква след последното разхлабване на мерките през май, но че ключът към решението дали всички рестрикции може да бъдат отменени ще бъде до каква степен ваксинационната кампания във Великобритания е скъсала връзката между броя на инфекциите и на смъртните случаи.

Общият брой на смъртните случаи от коронавирус във Великобритания е над 127 000, но броят на починалите за денонощие спада след третия национален локдаун и бързата ваксинационна кампания. Повече от три четвърти от пълнолетните британци са получили поне една доза от анти-ковид ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор
    Чакам да отменят скоро и Уимбълдън......Господ Джокович,няма да може да направи "Голям шлем"....
  • 2 Хо хо хо

    10 0 Отговор
    Новата желязна Завеса е тук.
    Хахаха уж ЕС а европа се напълни с афро-азиатци а вас ви държат тук докато им плащате членски внос.
  • 3 Dred

    11 1 Отговор
    Овце, колко още търпите ?
  • 4 ГОСТ

    8 3 Отговор
    А кво правим ся с ваксинираните , още по една игла за добър ден и на есен пак и пак и пак . Сега ще намалеят смъртните случай от ковит а ще се овеличът от ваксинирани починали от знайни инезнайни болести защото ще е забранено да мрът от ковит.