Last news in Fakti

18 Юни, 2021 22:00 1 579 17

Джо Байдън се похвали: В САЩ вече са поставени 300 млн. дози COVID ваксини

  • сащ-
  • джо байдън-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ден по-рано Белият дом изрази убедеността си, че ще постигне целта си да ваксинира 70% от населението на САЩ до 4-ти юли

Джо Байдън се похвали: В САЩ вече са поставени 300 млн. дози COVID ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи поредно постижение на страната по време на своя реч по-късно в петък по случай 150 дни от управлението си, като отбележи, че вече са поставени 300 милиона дози от ваксините срещу коронавирус, заяви Белият дом.

"Благодарение на ваксинационните усилия на цялото правителството под управлението на президента, коронавирусът започна да отстъпва, което доведе случаите на Covid-19, хоспитализации и смъртни случаи до най-ниските нива от началото на пандемията миналата година", посочиха от президентската администрация.

Ден по-рано Белият дом изрази убедеността си, че ще постигне целта си да ваксинира 70% от населението на САЩ до 4-ти юли.

Това изказване направи в четвъртък координаторът за отговор на Covid-19 на Белия дом Джефри Зиенц, като той подчерта, че администрацията вярва, че ще спази крайния си срок от 4 юли за 70% от всички пълнолетни американци да бъдат имунизирани с поне една ваксина срещу коронавирус.

Разговаряйки с репортери, Зиенц каза, че ще бъдат достигнати 70-те процента и те ще бъдат надхвърлени през летните месеци, за да може страната да отвори безопасно наново. Освен това шефът на екипа за реагиране на Covid заяви, че хората не трябва да мислят, че повторното отваряне означава, че заплахата е изчезнала, а по-скоро са изпълнени условията за здраве и безопасност, за да може това да се случи.

Джефри Зиенц направи коментар, когато беше попитан за намаляващата честота на ваксинация, от средно 500 000 души, получили по една доза в началото на месеца, до 200 000 през миналата седмица, като той призова всеки, който не е бил ваксиниран, да запази час, като каза, че "ваксинирането е толкова важно сега, колкото е било винаги досега".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg

    14 4 Отговор
    Така се правят пачки!
  • 2 Разумни

    6 6 Отговор
    Хора има по света, в България обаче са под милион за сега.
  • 3 Гнило

    9 4 Отговор
    Самата идея да се хвалиш с това, показва нещо не чисто. В крайна сметка всеки има право да си умре от каквото поиска, а за лекуването си има застраховка, поне там.

    Коментиран от #5

  • 4 Гошо

    6 4 Отговор
    E изпълнил си си задачата, дементо
  • 5 факти

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гнило":

    Руските клошари имат ваксинирани едва 30 милиона.Руснаците нямат никакво доверие на собствената им ваксина ,защото знаят, че е пълен боклук.Над 60% от руснаците са заявили ,че не искат да се ваксинират със Спутник5 ,а чакат Пфайзер !

    Коментиран от #6

  • 6 Гнило

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    Тъпанарите по цял свят си приличат, без значение дали са клошари или милиардери.
  • 7 dfu

    7 3 Отговор
    Да видим наесен, като пак се развихрят сезонните грипове, как ще обясняват, че и 70% не предпазват. Голям цирк ще стане.

    Коментиран от #9

  • 8 Ваксиниран1403

    4 10 Отговор
    Отказа от ваксинация е признак за липса на интелект. Хората в другите страни постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изостаналите страни от Африка и Азия.
  • 9 Ваксиниран1403

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "dfu":

    Ами сега като не е есен и няма грип защо в Москва поставят рекорди по ново заболели.

    Коментиран от #10

  • 10 Sieg

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран1403":

    Не е ли, защото температурите си бяха като за есенно време

    Коментиран от #11

  • 11 Ваксиниран1403

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Sieg":

    Само, че в Москва си е 29 градуса и е истинско лято за разлика от при нас

    Коментиран от #13

  • 12 Грух

    2 1 Отговор
    И един памперс..
  • 13 Sieg

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ваксиниран1403":

    Искам да кажа, че все едно е есен и нямаме заболели, та защо след 4-5 месеца да има. Как така гадаят, тръгнал ли е вируса насам или какво? А в Швеция се справят добре, без ограничения и до колкото знам и там не бързат да се ваксинират, щом ще правим аналогии. Има хора които го прекарват леко и те ли да се ваксинират? Защо давате наклон за ваксинация и плашите хората, платен ли сте? Просто ми е интересно как без да знаете на 100% каквото и да било и казвате и се говори как ваксинацията е единственият шанс, как без нея сме обречени и тн. Много хора в областа на медицината казаха, че ваксината не е толкова ефективна. Има лекари, които НЕ препоръчват ваксинация.

    Коментиран от #14

  • 14 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Sieg":

    Въпроса е, че вируса имали сред кого да се разпространява винаги ще има пикове. Есента нещата се влошават много защото хората спират да са на открито и отворено.
    Добре защо Швеция не постигна заветния имунитет? Тази година и те се принудеха да преминат от препоръчителни към задължителни мерки. Относно това , че не бързат с ваксинацията не сте прав към 16.06.2021 ваксинираните там с поне една доза са 41.9%, а тези напълно ваксинирани са 23,3%.
    Давам наклон за ваксинация защото това е правилното действие не плаша никого а изказван обосновани доводи. Всеки човек, който може да мисли самостоятелно взема решение на базата на аргументи, а не на голи изказвания. Не съм платен, но не искам и аз да плащам за колективната ни безотговорност. Ако не се ваксинираме масово всички ще пострадаме от това.
    В коментар 8 съм обосновал за това свое твърдение.

    Коментиран от #15

  • 15 Sieg

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    Напълно ваксинирани 23% до сега, е това е нищо. Навсякъде има скептицизъм спрямо ваксините, не само в БГ. Много противоречия по всички медии, много мнения и объркаха народа и както казах, има хора с ваксини, които са
    боледували от ковид, че и по лошо. Ваксинацията е личен избор, дано ваксините работят, а още по добре е имунната система само да се справя с вируса.

    Коментиран от #16

  • 16 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Sieg":

    Не е нищо на фона на 10% при нас при положение, че тук ваксини има бол, а там хората си чакат реда и ваксините не са в изобилие. Няма ваксина работеща на 100% при всички. Всяка ваксина си има определена ефективност тя е установена с клинично изпитване и това е достоверната информация защото почива на доказателства, а не на спекулации. Има и не малко хора които се разболяха за втори път. Дали с ваксина е боледувал някои по-лошо няма как да се каже, защото всеки го кара индивидуално и не се знае без ваксина при него как е щяло да бъде. Има хора които при повторното си заразяване боледуват по тежко отколкото при първото. Да ваксинацията е по желание и е избор на всеки човек, но е добре избора да се вземат на базата на научно доказани данни и факти, а не на спекулации и предчувствия.
    Не дано ваксите да работят те работят безспорно това се доказа в практиката вече. В Изриел се ваксинираха масово и бързо при напълно ваксинирани 57%,и с поне една доза 60% активите случаи в момента са под 300 човека, а новите случаи на ден са под 30 човека. Тоест там практически епидемия вече няма, а преди няколко месеца новите им дневните случаи бяха над 10 хиляди.
    При ваксинираните хора не ваксината се справя с вируса, а имунната система на човека. Ако имунната система не функционира правилно ваксината е безполезна.Ваксината просто печели време на имунната ситемна и отнема такова на вируса.
  • 17 хмм

    1 1 Отговор
    Наесен ще кажат че идва новия щам и ваксинираните вече не са защитени. Инджекции за постепенно унищожение на човечеството.