Last news in Fakti

21 Юни, 2021 08:58 10 702 31

Китайски шпионин избяга в САЩ и каза неща за вируса, които ще разтърсят света

  • ухан-
  • лаборатория-
  • китай-
  • шпионин-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • тайни

Той е най-високопоставеният китайски служител, който е преминал на страната на САЩ

Китайски шпионин избяга в САЩ и каза неща за вируса, които ще разтърсят света - 1
Снимка: Shutterstock

Твърди се, че един от най-добрите шпиони на Китай е дезертирал в САЩ и вероятно е предал на разузнавателните агенции информация, подкрепяща теорията, че коронавирусът е изпуснат от лаборатория, пише британският вестник The Times.

Според изданието 57-годишният Дон Джингвей, заместник-министър на държавната сигурност в Пекин, е пристигнал в САЩ с дъщеря си през февруари, след като първо е отлетял за Хонконг. Ако това бъде потвърдено, той ще бъде най-високопоставеният китайски служител, който някога е преминал на страната на САЩ. Името на Дон рядко се появява в англоезичните китайски медии. Вчера обаче той беше споменат от South China Morning Post, базирания в Хонконг вестник, където той нарежда на китайските разузнавателни служби да „засилят усилията си за издирване на чуждестранни агенти и собствени служители, които са в сговор с „антикитайски “сили“.

Съобщава се, че коментарите са направени на конференция за шпионажа в петък. Уебсайтът на вестника предостави своя доклад на Централната комисия за политически и правни въпроси, която контролира всички правоприлагащи органи, но не пусна негова снимка на конференцията и не каза къде се е състояла тя. Въпреки че историята не разглежда слуховете за дезертирането му, в информацията се казва, че „22-годишен студент по журналистика, идентифициран само с фамилията си Тиан, (е) обвинен в предоставяне на информация на неназована западна държава, за да „очерни“ Китай“, предаде Блиц.

Някои наблюдатели видяха това като едва прикрит опит да се оборят слуховете за дезертирането на Дон. Единият източник „Цитирането на Дон от събитие в петък със сигурност ще бъде наистина добър двоен блъф, ако той е дезертирал". Дон е служител в кариерата с дългогодишен опит в китайското министерство на сигурността. Акаунтите в социалните медии на антикомунистически активисти кипят от спекулации за него. Хан Лианчао, продемократичен активист, който дезертира през 1989 г. след събитията на площад Тянанмън, твърди, че Дон е бил обсъждан по време на преговорите между САЩ и Китай в Аляска през март. Ван И, китайският външен министър, е поискал Дон да бъде екстрадиран - искане, което е било отхвърлено от американския държавен секретар Антъни Блинкън. Висш служител на администрацията вчера обаче отрече да е имало подобна дискусия в Аляска.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    56 4 Отговор
    Ние това го знаем бе скакаУец
  • 2 то е

    30 2 Отговор
    лизко до акъла
  • 3 Акдеее...

    50 7 Отговор
    ...поредната миризлива журналистическа партенка...!
  • 4 Вчера

    16 4 Отговор
    Ходих на гости на домашно да пием,ама на домакина така му миришеха кракатаа,че не е истина...
  • 5 Вчера

    12 2 Отговор
    И му викам вас ис дас? Бързо да ходиш да си измиеш копитата
  • 6 Истинсйите нюз

    17 2 Отговор
    И другаря Мао е избягал в САЩ и признава всичко.
  • 7 74489291

    30 1 Отговор
    Няма никво инфо в статията за вируса ,само човешки приказки и глупости.Това за мен си е информационен шум,никаква информация ,която да носи в себе си нещо ценно.Ако си приказват сигурно 40-50 години ше им трябват да проверяват казаното от тоя дали е достоверно.
  • 8 Прозявам се

    14 1 Отговор
    България беше"разтърсена" на 04-03-1977 г.около 21 ч.И оттогава НИЩО толкова разтърсващо..
  • 9 Вероятно

    17 0 Отговор
    се твърди, твърди се вероятно. Хайли лайкли или вероятно, по избор.
  • 10 Вероятно

    12 2 Отговор
    Абе кликове да има, нали Марче?
  • 11 зелен петел

    17 0 Отговор
    коронавирусът е изпуснат от лаборатория...Е,ние това си го знаем и по-отрано.
  • 12 и какво

    26 5 Отговор
    Има поне 200 статии за това, че вирусът е циркулирал през цялата 2019 г. - от пролетта, та до зимата, когато бе официализиран. Каква е истината ли?! Ами няколко държави, най-вече Китай + САЩ са експериментирали с вируси на прилепи. Това е от години. И сега, някакъв "шпионин", който е разбрал, че ще го гърмят, е успял да избяга. От устата му ще чуем това, което искат службите, иначе - обратно в Китай. Нелепа пропаганда.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сандо

    11 3 Отговор
    Още в първото изречение е налице любимата на западната пропаганда думичка "ВЕРОЯТНО".Оттам нататък има ли смисъл да се чете?За мен не и не го правя.
  • 15 Антимилиционер

    5 9 Отговор

    До коментар #12 от "и какво":

    Хапчетата, милиционер! Такива като теб не трябва да се размножават.

    Не ти ли мина през подобието на мозък, че ако САРС-2 циркулираше през цялата 2019 г., целият свят щеше да е пламнал още тогава през 2019 г? Всички държави щяха да са затрупни. И*иот. Като 99% от булгарситанците.

    Коментиран от #31

  • 16 Павел Пенев

    15 3 Отговор
    Достоверните данни на САЩ по всички международни въпроси идват от ЦРУ. Така беше за химическото оръжие в Ирак и войната против Саддам Хюсеин,в Либия против Кадафи,в Срия против Садат, в Англия с новичок, с Навални, с експлозиите у нас и в Чехия,сега с ковид пандемията и т.н. Вече на всички е ясно,че САЩ са международни интриганти, клеветници и терористи, само на нашите журналисти това не им е ясно, но точно за това сме на 112 място по свобода на медиите.

    Коментиран от #29

  • 17 А бе, Марче

    5 0 Отговор
    Твърди се, вероятно, ако това бъде потвърдено, че е казал неща за вируса, които ще разтърсят света.

    Коментиран от #18

  • 18 А не бе

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "А бе, Марче":

    Коментарите са направени на конференция за шпионажа в петък.
  • 19 ПЕЕВ

    5 14 Отговор
    ЗАЩО ВСИЧКИ БЯГАТ В САЩ А НИКОЙ В РУСИЯ.

    Коментиран от #20

  • 20 Книжко

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "ПЕЕВ":

    Защото Русия се управлява от евреи радикали, демек Хабата. За Руската революция Рузвелт пише: "Най-кървавото завземане на властта на една страна."
  • 21 Филип

    4 0 Отговор
    Сега, ако аз бях на мястот на умният китаец, щях да изпратя този или онзи с мисия. Само щеше да изглежда, че са предатели. Предателство с елементи на инфилтриране във вражеската САЩ.
  • 22 грух

    9 0 Отговор
    аууу ! ама верно ли !? тия краварци верно ни мислят за глупаци !
  • 23 бай Иван

    9 0 Отговор
    предаде Блиц.Спирам да чета
  • 24 Отново гласове

    5 0 Отговор
    и...слухове.
  • 25 2121

    4 0 Отговор
    В сащ е пълно с китайци.Има много китайски шпиони/по квалификацията в България/.Китай от години, си играе със сащ.Само в холивудските филми ,ЦРУ, ФБР, и други тайни служби, веднага разкриват шпионите.По скоро е обратното.В арабския свят, гледахме показни екзекуции на американски шпиони с отсичане на главата.Арабите практикуват този начин на екзекуция.Нашите телевизии престанаха да ги показват.Китайците действат по друг начин,не по-малко жесток.Въпросът засягаше ,че един китаец ,виден предтавител на китайските тайни служби ,решил изведнъж да каже от къде тръгва COVID19 .Ние го знаем от години.Времето ще покаже, как стоят нещата.При Китай всичко е предварително отиграно.Сащ да не се правят, че могат да разгадаят мислите на Поднебесната.Много са слаби в тази област.Занимавайте се с измислените холивудски филми.На прости хора това пО прилича.
  • 26 Ангело Посран

    2 0 Отговор
    Мотирале ала алангле дупе кривинка!
  • 27 дръндар

    3 0 Отговор
    А дали някой марикеш не го е пуснал нарочно близо до Уханската лаборатория,за да изглежда,че всичко тръгва от там?Та Ухан е многомилианен град,и най-голямата железопътна гара-артерия където се карат контейнерите и от там отпътъват с кораби.
  • 28 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ФАЛИПРЪЦКОВЦИ ОТ САЩ - ИЗПОЛЗВАТ ИМЕТО НА ЕВРЕИНА -СЕМИТ -ЦИОНИСТ БЛИНКЪН---ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ НА СУПЕРМЕНИ !!!!!!!!!!! В ТАКЪВ СЛУЧАЙ -КИТАЙЦИТЕ МОГАТ ДА ПРОЧИСТЯТ -ЛАНГЛИ !!!!!!
  • 29 Искаш много

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Павел Пенев":

    от журналистите, за тях е достатъчно да им е ясно кой плаща. Последното няма връзка със свободата на словото, защото тази свобода е измишльотина и се използува според случая.
  • 30 Ягуар

    1 1 Отговор
    Този китайски шпионин е същият като руснака Суворов, който също избяга на Запад и разказа колосални лъжи и измислици за ВСВ в книгите си. Тоя филм вече сме го гледали!
  • 31 Пишмантрол

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антимилиционер":

    Абре хомофилик, ако това беше синтетичен вирус или не дай си боже боен щам тея въшливи масчици щяха да са точно толкова полезни колкото тупалка за мухи. Това нещо ако изобщо го има е стотици пъти по кекаво от нормален грипен вирус, иначе щяхме да газим в море от трупове. Все ще дойде време за подборен отстрел на генетични дегенерати като тебе друже.