Last news in Fakti

14 Юли, 2021 10:14 2 541 8

Държава се отказа от решението си да не допуска хора, които не са ваксинирани

  • малта-
  • коронавирус-
  • ваксинирани-
  • ес-
  • европа-
  • граници-
  • остров-
  • карантина

Пътниците, които са без ваксина, ще трябва да влязат в карантина

Държава се отказа от решението си да не допуска хора, които не са ваксинирани - 1
Снимка: Shutterstock

Малта се отказа от своите планове да затвори от днес границите си за хора, които не са ваксинирани срещу COVID-19. Вместо това те ще бъдат поставяни под карантина, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

"Хората, които пристигат в Малта, без да притежават сертификат за ваксинация, ще бъдат задължени да се подлагат на карантина", съобщи правителството. То не уточни с каква продължителност ще е карантината за неваксинираните. Пътниците, които пристигат в малката средиземноморска островна страна от държави, определени като високорискови, трябва да останат в самоизолация 14 дни, отбелязва обаче АФП.

В петък малтийското правителство обяви, че ще затвори от днес границите за хора, които не са ваксинирани срещу COVID-19, за да спре регистрирания в последно време ръст на новите случаи. То планираше да блокира достъпа на американски туристи, но в крайна сметка те ще могат да влизат при същите правила както европейците - ще бъдат поставяни под карантина, ако не са ваксинирани. От днес в Малта обаче ще бъдат затворени езиковите училища по английски език, които всяко лято привличат младежи от целия свят. Там бяха регистрирани голям брой заразени и в момента стотици ученици, включително 150 италианци, са блокирани под карантина на острова.

През юни в Малта няколко дни не бе регистриран нито един нов случай на коронавирус. Броят им обаче се увеличи чувствително миналата седмица, за да достигне 96 в петък. Министърът на здравеопазването Крис Фърн обърна внимание, че ръстът на новите случаи е свързан най-вече с чуждестранни туристи, които са представили отрицателен Пи Си Ар тест за коронавирус, но не са били ваксинирани. Малта е държавата от Европейския съюз, където ваксинационната кампания е най-напреднала: 79 процента от пълнолетните ѝ жители са напълно ваксинирани. В страната с население от около половин милион души от началото на пандемията са регистрирани близо 31 400 случая на коронавирус. 420 човека са починали.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 1 Отговор
    Министър председателят на Малта е наше момче - шизофреник.
  • 2 dfu

    16 1 Отговор
    В Малта 80% са ваксинирани и пак ги е страх да не дойде вирОс?! :D

    Коментиран от #7

  • 3 Миро Секиров

    13 0 Отговор
    И те като нашите к*у*р*б*и* - днес така, утре онака...
    Явно Моллох на всички е дал едни и същи указания как да шашката приматите дето си Умрат да търчат по света, защото това им дава самочувствие...нищо , че носят луканки в куфарите да не се набутват при местните цени.
    Да бехте се поукротили малко, на задните си части да поседнете и да се захванете с някаква смислена и полезна дейност, вместо да се ръгате у МОЛ-а да купувате китайски буклуци и да тичате до Едрине за евтин зайтун...немаше да има такъв терор и плашене с вакси.
    Ха сега-лягайте под иглата, шарани.

    Коментиран от #4

  • 4 Механик

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Миро Секиров":

    Всичко правилно си казал. Всичко, добре си забелязал, само едно ти е убегнало.
    ПОТРЕБИТЕЛСКОТО общество, бе насадено и подклаждано именно от тия, дето сега искат да ни зануляват, щото ресурсите на земята се изчерпват бързо.
    От алчност те изчерпаха ресурсите и сега са в небрано лозе. Да те имат пари, ама колкото и пари да имаш, като влезеш в магазина дето няма стока, няма икакво да си купиш.
  • 5 Анонимен

    12 0 Отговор
    Интерсно е все пак защо няма да пускат доказано прекаралите симптомно или безсимптомно вируса?! И защо няма да има сертификати за тия хора, които със сигурност няма да пренасят вируса за разлика от ваксинираните?! Това си е като жълтата звезда за евреите навремето!
  • 6 Още ще огладнеете

    2 0 Отговор
    Скапаняци..
    Тестовете не били реални..
    Като затворихте целият свят,тогава бяха реални,а сега не са така ли?
  • 7 Тони

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "dfu":

    По принцип ваксинираните са идиоти, въпреки послушанието да участват в експеримента на собствена отговорност, продължават да ходят с маски при тая жега. Явно живеят в света на телевизията и ако се опиташ да им обясниш че няма нужда от маска се обиждат. Мисля че те подсъзнателно усещат че са измамени но никога няма да го признаят, защото никой не иска да се чувства унижен и продължават да си играят на пандемия, епидемия ...

    Коментиран от #8

  • 8 444

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тони":

    Добре го написа,приятелю.Почти успяват да разединят хората.Но все още не е късно всички останали да "прогледнат".Единни хората са много силни и така биха се задали добри времена.Надеждата умира последна.Дано планът се скъса някъде.Това трябва ние,хората да го направим.