Last news in Fakti

6 Август, 2021 07:15 2 672 27

Новите случаи на COVID-19 в САЩ достигнаха 6-месечен връх

  • коронавирус-
  • сащ-
  • пандемия

За да преборят новата вълната, САЩ планират поставяне на трета доза ваксина на хората с компрометирана имунна система, съобщи главният експерт по инфекциозни болести на страната д-р Антъни Фаучи

Новите случаи на COVID-19 в САЩ достигнаха 6-месечен връх - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на новите случаи на Ковид-19 в САЩ достигна 6-месечен връх, с повече от 100 хиляди инфекции, регистрирани в сряда, предаде Ройтерс. Седемдневната средна стойност на новите случаи достигна почти 95 хиляди, а това е петкратно увеличение за по-малко от месец.

Делта вариантът на коронавируса е най-разпространеният във Флорида и други щати с по-ниско ниво на ваксинация - Тексас, Мисури, Арканзас, Луизиана, Алабама, Мисисипи. Там са регистрирани половината от новите случаи и хоспитализации в страната през последната седмица.

За да преборят новата вълната, САЩ планират поставяне на трета доза ваксина на хората с компрометирана имунна система, съобщи главният експерт по инфекциозни болести на страната д-р Антъни Фаучи.

По-рано той предупреди, че случаите на Ковид-19 може да достигнат 200 хиляди дневно в следващите седмици, заради разпространението на новия Делта вариант.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    42 7 Отговор
    Е, хубаво е че ваксината работи и предпазва хората от заразяване.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Хотелиер

    17 2 Отговор
    Ще изчакате поне месец да напълня гушката, пък после можете да умиргате.
  • 3 Селяк

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Харесва ми сарказма ти! Хахаха
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Я па тия

    22 3 Отговор
    Що трета ваксина бе--Белината не помага ли вече???

    Коментиран от #27

  • 6 Някоя

    8 31 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Дали предпазва ваксината: 99.5% от починалите са антиваксъри. Бумът на заразени е точно в щатите с ниска ваксинация и липса на мерки.

    Коментиран от #8, #9, #12, #21, #24

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кратунчийски

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някоя":

    Преди 3 месеца Байдън се похвали с много добър темп на ваксинация, който тогава му даваше надежда, че това ще е краят на пандемията. А преди няколко дена новините бяха, че няма да се налага нов локдаун поради същата причина. Скоро ще разбере ваксърите или антиваксърите са били прави.

    Коментиран от #18

  • 10 Сандо

    24 0 Отговор
    Връх на заразените и връх на ваксинираните - все на нещо ще се набучиш!
  • 11 Ковис

    4 20 Отговор
    САЩ знаят как де се оправят. Ние да му мислим с нашите лумпенизирани люде и ромското антиваксърство

    Коментиран от #15

  • 12 Защо ваксари

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някоя":

    Никъде не ти поставят ваксина за Ковид, а експериментален продукт, освобождаващ производителя от отговорност. Аз поне не знам някоя от така наречените ваксини да е излязла от експерименталната фаза и някой от произодителите да се е съгласил да носи отговорност. Ако имаш инфо дай. Освен това защо не се води статистика пребледували, ваксинирани и не ваксинирани до сега как карат 3 и 4 та вълна? Това е най логично и ако наистина сте прав съгласно такава истинска статистика аз бих се замислил.

    Коментиран от #13

  • 13 Факт

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Защо ваксари":

    Не се напрягай пичага. Днес има ли статиика за ел. коли?
  • 14 да бе

    7 0 Отговор
    Ваксината е ефективна 6 месеца.След това оново и още.....

    Коментиран от #19

  • 15 Хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ковис":

    Виждаме как се справят вече повече от година:) Все по зле и по зле стават, а даже все още крият десетките хиляди умрели от странични ефекти.
  • 16 Нико

    8 1 Отговор
    Абе май Мангъра ще се окаже прав. Естествен подбор и това е. Тъпа работа вече 2 г.
  • 17 Реалност

    15 0 Отговор
    Препаратите срещу Ковид са нещо прекрасно - миналото лято при 0 ваксинирани САЩ имаха по 500 случая дневно, сега с по две дози имат по 100 000, след третата доза ще са нумеро уно с половин милион дневно...ееех кога ще ги стигнем американците, давайте всички да се боцкаме по бързо

    Коментиран от #20

  • 18 е айде

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кратунчийски":

    Ваксинирани са около 50-60 процента от по-възрастното население, а останалите, те да не би да са богове, и те се разболяват. Като сложиш и тези, които дори и да ги ваксинириаш пак не произвеждат антитела и ето ти отново вълна.
  • 19 уфф

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "да бе":

    Ами ти ако си измислил нещо по-добро.... На изкуствено подобрен вирус, толкова могат да противодействат. Тук пишещите вечно недоволни, ще каже човек, че сте академици и че сте дали нещо на света. Който е недоволен, да ходи да учи, да измисли нещо по-добро. Лесно е да пуснеш духа от бутилката, после отиди го гони.
  • 20 пфу

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Реалност":

    Айде, антиваксърите, вече се омазахте съвсем, можете само простите да заблуждавате вече, това е нова разновидност на вируса, която не я ловят толкова добре ваксините. Всички го разбраха ,само вие се правите на ударени.
  • 21 Рошко

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някоя":

    Дааа сигурно, чипираните ще живеете во всеки веков
  • 22 Гост

    5 1 Отговор
    Що така бе! Нали 60 процента са боцнати, следователно "защитени"....

    Коментиран от #23

  • 23 Друг Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    И то яко защитени- според нашите светила от 88 до 99 % защита в зависимост от ваксата. Професорката Ива Незнамсикояси ( световнонеизвестна като професор, ама директорка) така казва.
  • 24 ЗА ваксините

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някоя":

    Преди два дни имаше статия, може би в CNN, не съм сигурен, но в статията се казваше, че 74% от новите тежки случаи в Масачузец са хора с по две ваксини! В САЩ не се слага Астра Зенека, така че опорката за слабата ваксина няма как да мине.
    Аз съм твърдо за ваксините. НО само доказани и изпитани ваксини. В момента ни промиват мозъците за едни мнооооооого големи пари. Тези ваксини не предпазват от заразяване, ваксинираните и разпространяват. Че даже и си го карат тежко. Да не говорим колко хора с по две дози умират в следствие на ваксината. Тогава защо да слагам нещо, което няма да ме предпази, а варианта да почина, както от ваксина, така и от заболяване е 50/50!?
  • 25 ARGON

    3 2 Отговор
    Еврейските медии лъжат без да им мигне окото. Дезинформация и пропаганда на максимум.
  • 26 Безименен

    1 0 Отговор
    В България материалът е много слаб.
    Сигурно са се изродили с времето
    Абе,
    Много слаб материал!
  • 27 Ееее

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Я па тия":

    смени се президентът, сменя се и "лекарството". Белината работеше при Дончо, сега при БайДаньо се сменя "алгоритъма", както му викат по-учените ( и недоучените също).