Last news in Fakti

10 Август, 2021 16:16 4 300 33

Напрежение в Лондон! Антиваксъри нападнаха неизползван офис на БиБиСи, сбиха се с полицията

  • великобритания-
  • бибиси-
  • коронавирус-
  • ваксина

Директорът на новините Фран Унсуърт предупреди, че нападенията на журналисти са нарастващ проблем и призова персонала да се обучи как да се справя

Напрежение в Лондон! Антиваксъри нападнаха неизползван офис на БиБиСи, сбиха се с полицията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Объркани протестиращи антиваксъри нахлуха в понеделник в това, което смятаха за голяма сграда на БиБиСи, очевидно неподозирайки, че корпорацията до голяма степен се е изнесла преди почти десетилетие, съобщава "Гардиън".

Вместо да протестират срещу новините на БиБиСи, които обвиняват за популяризирането на ваксините срещу Covid-19, шепа протестиращи нахлуха в телевизионен център в западен Лондон, който сега се наема предимно от ITV за дневните предавания като "Добро утро Великобритания" и "Тази сутрин".

Кръглата сграда е освободена от БиБиСи през 2013 г. По-голямата част от базирания в Лондон персонал на БиБиСи и новинарските дейности се намират на пет мили разстояние в Broadcasting House на корпорацията на Портланд Плейс.

Водещата на "Свободни жени" Шарлин Уайт благодари на екипа по сигурността, който удържа протестиращите извън студиото, докато програмата на ITV бе в ефир в понеделник следобед.

"Не съм сигурен какво тези протестиращите се надяват да постигнат, но всичко, което щяха да намерят мен, Джейн, Надя и Пени, докато си говорим за менопаузата".

Много от протестиращите извън сградата вярвали, че нападат голяма сграда на БиБиСи.

Сред антиваксърит е Пиърс Корбин, брат на бившия лидер на Лейбъристката партия, който е записан да казва "трябва пометем тези копелета", докато други лица на протеста описват медиите като "вирус" и критикуват отразяването на БиБиСи за пандемията от коронавирус.

Стотици хора пред сградата на студиото скандираха "срам", като групички се сблъскват с полицейски служители, които охраняваха входа, въпреки че други протестиращи се намесиха, за да разделят двете страни.

По-късно на местопроизшествието бяха разположени полицейски подкрепления и хеликоптер, докато по-малка група демонстранти по-късно се усетиха и тръгнаха към Broadcasting House в центъра на Лондон.

БиБиСи е изправна пред нарастващия брой словесни и физически атаки срещу своите журналисти от протестиращи срещу мерките, като политическият редактор на Newsnight, Ник Уат, бе нападнат до "Даунинг Стрийт" по-рано тази година.

Директорът на новините на БиБиСи Фран Унсуърт предупреди, че нападенията на журналисти са нарастващ проблем и призова персонала да се обучи как да се справя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кърт

    31 1 Отговор
    Голяма снимка, всичко се разбира.
  • 2 Веси

    115 1 Отговор
    Това е началото, хората озверяват като ги правят на опитни мишки. Ако някои идиоти си мислят, че си изпълнят плана са се объркали. Има милиони събудени, енергията им е по силна
  • 3 Рошко

    80 1 Отговор
    Даааа още малко тез дето не искаме да се тровим с ваксини ше ни изкарат терористи, не определено не съм съгласен

    Коментиран от #17

  • 4 1234

    64 3 Отговор
    Браво, ступайте подкупните мисирки.
  • 5 Ковидарите

    60 1 Отговор
    То Ковидарите отдавна си прибраха пропагандните машини в бункерите и землянките и от там водят войната под пряко командване!
  • 6 Майна

    69 1 Отговор
    Всички трябва да последват примера им...Тия издевателстват над ЧОВЕШКОТО НИ ДОСТОЙНСТВО И СВОБОДА..
  • 7 Aлфа Вълкът

    35 1 Отговор
    Живущите на сградата да съдят BBC за претърпения шок от протестите породени по тяхна вина. И без това доколкото си спомням им се удържаха по 10 лири от заплатата за финансиране на BBC.

    Коментиран от #32

  • 8 Чочо

    44 2 Отговор
    Четвъртата власт (медиите) като ке дупят на изпълнителната (правителството), и като не отразяват наравно две поляризирани гледни точки, нормално е хората да им се ядосат
  • 9 эхгоишг

    36 1 Отговор
    Насилие срещу популяризатори на ваксини в Англия си е новина.
  • 10 Лелее

    35 1 Отговор
    Тъй като НИЕ спим , да дойдат и до БГ , та да се порадват и на хрантутника “проповедник “ Витанов...
  • 11 мислещ

    36 1 Отговор
    Какво друго им остава на нормалните хора? Човешки права, конституции, съд - отдавна са суспендирани и няма законов начин за противодействие. Изборите и те са масово фалшифицирани.
  • 12 Наркос

    17 0 Отговор
    Явно и полицията е объркала сградата освен ако вътре няма цял участък....
  • 13 Майна

    31 1 Отговор
    Това не са ,,ВАКСИНИ,, ЗА ДА НАРИЧАТ СВОБОДОЛЮБИВИТЕ ХОРА, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПОДЧИНЯТ НА ТОЗИ ГЕНОЦИД АНТИВАКСАРИ....ПРОСТО МЕ НИ ОСТАВЯТ ИЗБОР, ИСКАТ ДА НИ ОСТАВЯТ БЕЗ РАБОТА, БЕЗ ДОСТЪП ЗА ХРАНА....ТОВА Е НАСИЛСТВО И ..УБИЙСТВО СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОДПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ ДОБРОВОЛНО ГО ПРАВИМ
  • 14 До кога

    27 1 Отговор
    Само така стига тирания. Ние да не сме овце или кокошки, че ще се използва термина затваряне през месец. Здравни паспорти и какви ли не глупости подлудиха хората заради жаждата за власт и пари. Само тази болест ли съществува. Вчера да регистрирани 6,5 Хил смъртни случай от вируса, а е същото време от глад са умрели 10 Хил. Някой пука ли му или мислите ли че на политиците и властите им пука за нашето здраве. Свобода и истина!
  • 15 АнтиФашист

    16 0 Отговор
    "АНТИВАКСЪРИ" леле какви долни лъжи.. ако имаш разум вече си антиваксър ... а бибиси се левичарска пропагандна медия от както ги има ама това не е проблем.

    Еволюция на ковид : Медицина -> Политика -> Религия
  • 16 Христо

    14 0 Отговор
    Браво!Между другото от тази година класацията за свободата на медиите трябва да започва от 100-тно място. Първите сто да са празни, а ние да сме на 212 място. Подобен световен медиен слугинаж е имало последно по време на световните войни.
  • 17 Да писна ми от дрънкалки

    2 18 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Подписвате декларации за имформирано съгласие, ЧЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ ОТ ЛЕЧЕНИЕ при заразяване с К19 и няма проблеми !? Кръчми театри хотели кина дискотеки и др.се разделят, има предостатъчно и по пет да се разделят и НЯМА ПРОБЛЕМИ ! Аз мисля така "ти" друго ! Всеки да си ходи по пътечката! ОК ?

    Коментиран от #22, #27

  • 18 Да писна ми от дрънкалки

    1 22 Отговор
    През 1957 г. смъртноста от полиомиелит е 99%, без ваксини ! 1959 г. 1- ЕДИН ваксиниран е заразен но жив и философства ! За едра шарка и разни други зарази, пише и ако случайно се мислите за умни, четете! Првите се на "мъже", "свободни духове", драскате глупости за ПРАВА на човека !? Добре, имате ПРАВО да се ваксинирате ИЛИ да вървите бавно към..... със " две свещи бели със две кордели и бяло платно за покров" !

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Психиатър

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да писна ми от дрънкалки":

    Заповядай спешно за лечение.

    Коментиран от #23

  • 20 Да писна ми от дрънкалки

    1 17 Отговор
    Ха Ха Слагате минуси НО. ТОЗИ ПЪТ НА СЕБЕ СИ ! Сами се зачерквате от живота !!!! ХА ХА, а се наричате "хомо-сапиенс" или "човек - разумен" ?!?! Дреме ми! ХА ХА ХА. УДИВИТЕЛНО !!!!
  • 21 Леле

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да писна ми от дрънкалки":

    колко си глупав,ужас!
  • 22 Майна

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да писна ми от дрънкалки":

    Фаучи и Пфайзер са осъдени защото ,,ваксините ,, им срещу полиомиелит са причина за пандемия ,от която умират стотици деца...за същото е осъден и сегашния председател на СЗО...

    Коментиран от #24

  • 23 Да писна ми от дрънкалки

    1 22 Отговор

    До коментар #19 от "Психиатър":

    Дори не си разбрал какво съм написал а се опитваш да обиждаш !!!!! Дано през целия си живот успееш да имаш поне 1 една джанта от колите които птитежавам или 1 стая от имотите ми на разни континенти ! Гражданин на света съм от 45 години!!! Мечтай си за величие, като чалгарския "мозък" плучил шут в дирн......още преди да ...! ХА ХА ХА.. мечтай си!

    Коментиран от #28

  • 24 Да писна ми от дрънкалки

    3 16 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    ХА ХА ХА. Заразата-Полиомиелит е в началото на 1950 година и НЕ СА БИЛИ РОДЕН - ФАУЧИ ПФАЙЗЕР ! ХА ХА ХАААА. Ентелигеееентно фейкче ! ХА ХА ХААА.......! Кой квото си направи сам, НИКОЙ не може !!! Наливам имформация в кофи без дъно! Бъдете здрави ! Чао!
  • 25 Да писна ми от дрънкалки

    2 16 Отговор
    ПОГЛЕДНАХ. И. СЕ. УДИВИХ! ЛЕЛЕЕЕ. СТИГА БЕЕЕЕЕЕ Не знаете какво е заразата "полиомиелит" ПРЕЗ 1950 година това е "ДЕТСКИ ПАРАЛИЧ"! Жалкиии НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
  • 26 Lina

    15 0 Отговор
    Едно въпросче- защо книгата на Клаус Шваб " Ковид 19 не се издава у нас , и не само у нас?
  • 27 Рошко

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да писна ми от дрънкалки":

    Видиш ли човек без намордник, бегай
  • 28 Психиатър

    15 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да писна ми от дрънкалки":

    Пак те каня. Заповядай спешно на преглед.Вчера приключилих лечението на един, дето се мислеше за Цезар. P.s. И аз съм ходил по света и ти казвам, че никой човек с възможности не се хвали. Още по-малко с джанти и стаи:)

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Да писна ми от дрънкалки

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Психиатър":

    Пиша защото прецених интетлекта и финансовите възможности! Надценил съм нивото!
  • 30 Да писна ми от дрънкалки

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Психиатър":

    Наистина ли искаш да се видим ?! НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО !
  • 31 анонимин

    1 0 Отговор
    Измамата на Гейтс и СЗО трябва да бъде спряна!Сумати народ са затрили по света с ваксините си!
  • 32 7788

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Вълкът":

    няма такъв филм нещо си се объркал
  • 33 Плашимир

    0 0 Отговор
    Не нам вече. Предпочитам да пуша. Пък на кой му сресва нека се боцка. Кеф му 'ваксцина' кеф му с строго нящо.