Last news in Fakti

11 Август, 2021 16:10 4 683 32

COVID стратегия: Нямаш ваксина - значи нямаш и работа

  • австралия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Премиерът на щата Виктория Дан Андрюс потвърди, че строгите заповеди за престой вкъщи за Мелбърн ще останат в сила поне до 19 август

COVID стратегия: Нямаш ваксина - значи нямаш и работа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вторият по големина град в Австралия, Мелбърн, ще остане затворен за втора седмица, след като съобщи за 20 нови случая на COVID-19 и се бори за изкореняване на инфекциите, причинени от силно заразния вариант Делта, съобщава "Ройтерс".

Мелбърн трябваше да бъде отблокиран в четвъртък, а мерките предизвикаха разочарование. В Сидни полицията засилва прилагането на блокади, докато на някои работници е разрешено да се върнат на строителни обекти - ако са ваксинирани.

Премиерът на Виктория Дан Андрюс потвърди, че строгите заповеди за престой вкъщи за Мелбърн ще останат в сила поне до 19 август.

"Ако отворим, ще да видим случаи, подобни на това, което трагично се случва в Сидни в момента", коментира Андрюс пред репортери в Мелбърн, позовавайки се на заразата в най-многолюдния град в Австралия, която се разпространява въпреки дългосрочните мерки.

"Наблюдаваме увеличаване на броя на случаите и трябва да продължим" с мерките, каза премиерът на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклиан пред репортери в Сидни, докладвайки за 344 нови инфекции през последните 24 часа.

Локдаунът в Сидни ще бъде разширен и ще включва Дъбо, малък град на около 400 километра северозападно от Сидни.

За да се рестартират някои големи индустрии, Нов Южен Уелс позволи на някои от най-засегнатите предградия на Сидни да възобновят строителните работи в града, но първо трябва да се ваксинират.

"Не исках да се ваксинирам ... но трябваше да избирам или ваксина, или без работа", казва Ник, 31-годишен, който работи за строителна компания.

Австралия се справи много по-добре от много други страни в развития свят по време на пандемията досега, с малко под 37 000 случая на COVID-19. Броят на жертвите от началото на пандемията нарасна до общо 944 в сряда.

Но тъй като по-малко от 25% от страната е напълно ваксинирана, Австралия се бори да избегне постоянното налагане и излизане от блокади, което може да вкара австралийската икономика, 13-та в света според Международния валутен фонд, в рецесия.

Федералните и щатските правителства обещаха да прекратят блокирането, когато 70% от близо 26 милиона души в страната се ваксинират.

В сряда Мат Комин, управляващ директор на Австралийската банка на Британската общност, най-големият кредитор в страната заяви, че очаква Австралия да избегне рецесия.

"Тъй като Австралия е изправена пред краткосрочни предизвикателства поради блокирането, очакваме растежът просто да се отложи с шест месеца, като икономиката ще се възстанови в края на 2021 г. и ще има силен растеж през 2022 г.".

Ограниченията вече разклатиха доверието на потребителите, което падна до едногодишно дъно през август, показват данните в сряда.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    98 2 Отговор
    Сзо фашизъм, почвайте да обяснявате защо тогава "ваксинирани" се разболяват пак и пак и пак и докога, и къде са труповете с масово измрелите, и защо не се намери поне един достоен лекар да направи аутопсия поне на един починал от измисления ви ковид, и къде са жертвите от сезоння грип

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Мдааа

    81 0 Отговор
    Не на ваксините, това е безумие и фашизъм!
  • 3 Ужас

    66 0 Отговор
    Фашизъм
  • 4 Пич

    64 0 Отговор
    Сега така... После - не гладуваш ли за еди кои си , нямаш работа , не купуваш ли един какво си , нямаш работа , не се ли съгласиш на чип , нямаш работа...и т.н. Описано е е " Откровението на Йоан " ... Ама повече не са по четенето... Предпочитат да дрънкат , без да разбират какво казват...
  • 5 Пич

    27 0 Отговор
    Не гласуваш ли - редактора ме цака...
  • 6 Ти да видиш

    74 0 Отговор
    "Федералните и щатските правителства обещаха да прекратят блокирането, когато 70% от близо 26 милиона души в страната се ваксинират."

    Това малко на вземане на заложници прилича...?
  • 7 Анонимен

    73 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Интересно в Израел след като са ваксинирани достатъчно за стаден имунитет така наречения Вирус продължава да върлува

    Коментиран от #17, #19

  • 8 ЧИТАТЕЛ

    52 0 Отговор
    БОГ КОЙТО РАЗПОЛАГА С НЕОГРАНИЧЕНА МОЩ Е ДАЛ СВОБОДНАТА ВОЛЯ И ПРАВОТО НА ИЗБОР НА ЧОВЕКА ДА МУ СЕ ПОКЛАНЯ ИЛИ НЕ.ПОЗНАЙТЕ КОЙ СТОИ ЗАД НАСИЛСТВЕНАТА ВАКСИНАЦИЯ И ТО С ПОДКРЕПАТА НА "ЦЪРКВАТА“?!
  • 9 Дивергент

    48 0 Отговор
    ,,Чистите войни започнаха,,
  • 10 конь

    51 0 Отговор
    Колко трябва да са големи капазите на коня, че да не е проумял до сега как затварянето не върши работа. Може ли за няма и 1000 смъртни случая да затваряш цяла Австралия?!

    Коментиран от #24

  • 11 Ковидарите

    68 1 Отговор
    "или ваксина, или без работа" !?!? Без ваксина - няма работа - няма храна - смърт! Всъщност директно заплашват, който не се ваксинира - умира? Ами, защо направо не ги разстрелват "хуманно"да несе мъчат, така и така вече са им изкарали армията ??? Абсолютен геноцид над човечеството с повод "вашето здраве" ! Лудост!
  • 12 Illumunat

    59 1 Отговор
    Изнудване! Ставаш опитна мишка или оставаш на улицата!!! Елементарно изнудване и шантаж!!!
  • 13 Ще си изтраем

    47 2 Отговор
    репресиите, но няма да се ваксинираме. Цирка е към своя край. Кулата от карти рухва.
  • 14 име

    45 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Помня миналата пролет как показваа една снимка на кофчези с трупове на бежанци, загинали при потъване на кораб край Италия. И масово по медии, вкл соц. медии се тиражираше че тези ковчези били с жертви а Ковид19

    Коментиран от #18

  • 15 dfu

    44 0 Отговор
    "Федералните и щатските правителства обещаха да прекратят блокирането, когато 70% от близо 26 милиона души в страната се ваксинират."

    А ако случайно стигнат тия 70%, ще им обещаят, че го прекратят на 85%,а след това на 100%. Все по-ясно се вижда, че целта не е спасение на стари и болни от вирус.
  • 16 Минавам

    42 0 Отговор
    В сивия сектор. Няма данъци за вас. Аз работа за хляба ще си намеря. Да го ду….

    Коментиран от #25

  • 17 Рошко

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Не е интересен, а загадъчен медиен вирус
  • 18 Рошко

    25 0 Отговор

    До коментар #14 от "име":

    Ротшилдови нац медии, истината е във Фокс нюз
  • 19 Интересно,

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    че някои още вярват в стадния имунитет чрез помощта на ваксините. Че и чрез придобития по естествен път такъв. Сякаш има стаден имунитет срещу грипа.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рошко

    32 0 Отговор
    СЗО стратегия за масово намаляване на населението, геноцид стресът страха разболява, не се ваксинирайте и да не ви пука
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тра-ла-ла

    27 0 Отговор

    До коментар #10 от "конь":

    Прав си! Няма как да не са разбрали! Вече всички го разбраха! Разбра се също, че ваксините не предпазват, каквото беше първоначалното очакване на повечето хора, разбра се също, че този вирус не е толкова опасен и смъртоносен, както се твърдеше от начало! Въпреки това яростно се налагат ограничителни мерки и се насилват хората за ,,ваксинация". Това прави повече от очевидно, че се цели нещо различно от това което декларират управляващите.Тук вече няма конспирация! Нещата стават все по ясни!

    Коментиран от #28

  • 25 Минка

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "Минавам":

    Атаката идва от хората, които печатат парите. Мислиш ли, че ги интересуват данъците, които плащаш или не плащаш?

    Коментиран от #27

  • 26 ГЛУПАВИ и ВРЕДНИ закони НЕ се спазват

    16 0 Отговор
    Когато законите са глупави - намираш начин да ги заобикаляш. А в случая дори не са глупави, а са си чист ГЕНОЦИД. В такъв случай си длъжен да не ги спазваш, ако искаш да ОЦЕЛЕЕШ.
  • 27 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Минка":

    Правилен коментар. Те вече РАЗДАДОХА МИЛИАРДИ, ако не и ТРИЛИОНИ, за да си организират тази пандемийка. А продажниците, които ги взимат, дори не осъзнават, че след 5-10 години, с идването на GREAT RESET (Великото НУЛИРАНЕ), всичко това ще изчезне.
  • 28 Мангъростан

    2 17 Отговор

    До коментар #24 от "Тра-ла-ла":

    Не въобще не е опасен,затова Китайците тестват 11милионен град за 6 дни и имат zero covid политика.Ама ти нали си по умен и знаещ от Китайците,наврян в мухлясалата панелка и облъчен от масираната и широкомащабна политика на световните Капиталисти,че тва е просто настинка по безобидна и от грипа.

    Коментиран от #29

  • 29 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мангъростан":

    Видяхме го "опасния" в Швеция - починаха основно хора на възраст 70+ години.
  • 30 Пътешественик

    18 0 Отговор
    Който е ходил в Беларус и Албания, знае, че там няма вирус.
  • 31 Честито

    11 0 Отговор
    "Федералните и щатските правителства обещаха да прекратят блокирането, когато 70% от близо 26 милиона души в страната се ваксинират."

    Превод в български условия - вкарваме войска в София, Пловдив, Стара Загора, и ОБЕЩАВАМЕ, че ще ги махнем оттам когато 70% от ЦЯЛА България се ваксинира. И ти, там, в Балкана, в Лева Паланка На Десен Хълм - боди се, че иначе войската остава в столицата!

    Няма да ги махнем оттам, когато има лекарство, когато случаите намалеят, когато... Не. Поне 70% с двоен боц /и буустър?/, и тогава. Обещаваме де, не поемаме ангажимент.

    Мисля, че австралийците току-що сложиха точката по темата "ваксъри"-"антиваксъри".
  • 32 един от многото

    21 0 Отговор
    Къде ви отиде измислената демокрация , гарантираща човешките права , боклуци!