Last news in Fakti

15 Август, 2021 11:10 2 216 31

В САЩ скоро започват поставянето на трета доза

  • ваксинация-
  • сащ-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • трета доза-
  • джо байдън

Властите на някои места взеха решение за задължителна ваксинация

В САЩ скоро започват поставянето на трета доза - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира поставянето на допълнителни трети дози от ваксините срещу COVID-19, може би още наесен, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс.

Първите бустерни дози вероятно ще бъдат предоставени на домове за стари хора и работници в здравеопазването. След тях трета доза ще могат да получат възрастни хора, които са били сред първите ваксинирани в края на миналата година, съобщава вестникът, предаде bTV.

Според източници на "Ню Йорк таймс" се планира хората да получат доза от същата ваксина, като вече поставената. Засега не е определен график. Миналата седмица беше обявено, че дневният прираст на заразените с коронавирус в САЩ на седмична база е надхвърлил 100 хиляди и е достигнал нива, невиждани от епидемичната вълна през зимата. Администрацията на Джо Байдън приветства инициативите на частни компании, щатски правителства и университети да изискват ваксинации от персонала си.

Властите на някои места взеха решения за задължителна ваксинация - в Калифорния ще трябва всички здравни работници и служители в социални домове да се ваксинират до 30 септември; същото трябва да сторят, но до края на октомври, служителите на американската авиокомпания "Юнайтед еърлайнс". От началото на учебната година в детските градини и училищата в Ню Джърси са задължителни маските независимо от ваксинационния статус на детето или учителя. А от Си Ен Ен бяха уволнени трима служители, дръзнали да дойдат на работа, без да са ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    52 3 Отговор
    Айде на дозите !!!! Днеска има , утре Ви няма !!!!

    Коментиран от #9, #16

  • 2 ФАТ'МАКА ОТНОВО..УС'РА .. ПЕЙЗАЖА

    6 42 Отговор
    ЕВ'А МА'МАТА НА БЪЛГАРИЯ САМО ЗА 4 МЕСЕЦА!
    ОКРАДОХА МИЛИАРДИТЕ РЕЗЕРВ ОСТАВЕН ОТ БОЙКО!
    ВДИГНА 100% ЦЕНИТЕ!
    СПРЯ ДОБАВКИТЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ!
    И СПРЯ ВАКСИНАЦИЯТА КАТО ИЗХВЪРЛЯТ ВАКСИНИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ.
    КЪДЕ СИ БЕ ДЕБ'ИЛ МАЛО'УМЕН????
  • 3 Пич

    45 2 Отговор
    Тези в името на парите , ще ликвидират собственият си народ... С непроверена ваксина срещу полиомиелит са направили милиони американчета инвалиди в началото на 20 век...

    Коментиран от #8, #11, #17

  • 4 И така

    31 2 Отговор
    до безкрайност !
  • 5 Първа, втора

    40 2 Отговор
    Трета след това четвърта и пета! И до кога така ще се боцкат? Не виждат ли, че няма ефект, а по скоро дефект!

    Коментиран от #10, #21

  • 6 А сега!

    18 3 Отговор
    За нещастниците коментирали в предна статия дали работодателя нарушавал човешките им права имал право да изисква ваксинация!
  • 7 Анонимен

    28 2 Отговор
    А след третата четвърта и така нататък. Бизнесът си е бизнес, а и контролът трябва да е пълен.
  • 8 Верно ли бре пич?

    4 18 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Чак пък милиони?Няколко десетки са били и то поради неправилно съхранение на ваксината!Ти да не си Маки,че фалшифицираш исторически данни?
  • 9 Верно ли?

    3 21 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Все още съм тук,ваксиниран!

    Коментиран от #13

  • 10 Sieg

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Първа, втора":

    Другото тъпо е, че ако действат ваксините, при нас кога ще дойдат третите дози 😄 слад делтата, може и да няма вече.
  • 11 С колко си взе матурата по математика?

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ваксина-от 5-20 евро.ПСР тест - 60 евро.Кой според теб печели повече?Производителя на ваксини или производителя и лабораториите за тестове?

    Коментиран от #15

  • 12 Последния Софиянец

    16 4 Отговор
    В САЩ много изостават с ваксинацията, с Хасан се ваксинираме вяка вечер по три пъти.
  • 13 БАЙ Х@Й ‼️

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Верно ли?":

    И аз съм тук ! Прекарал болестта ! 🇧🇬
  • 14 бустер доза

    21 0 Отговор
    Блу-у, канари, запейте тъжно.
    Блу-у, канари, дойде Окръжно!
    Земята не е нито плоска,
    Земята не е кълбовидна.
    Земята, туй са двата метра
    над теб антиковидно!
    Бустер доза, ти забучи си.
    С бустер доза, ти възнеси се!
    Блу, блу, блу, блу-у-у, блу, блу...
  • 15 БАЙ Х@Й ‼️

    25 0 Отговор

    До коментар #11 от "С колко си взе матурата по математика?":

    Не винаги 2+2=4 ‼️ Кой печели зависи не от крайната цена , а от разликата в цената ! Защо мислиш , че те ваксинират безплатно, а си плащаш за тест ? Това, че мишката яде сиренето безплатно си го мисли тя, до момента в който чуе ОНЗИ ЗВУК ‼️
  • 16 ARGON

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ха-ха-ха. Добре казано. Трябва да се ускори ликвидацията на гоите.
  • 17 ARGON

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ликвидацията на гоите е умишлена.
  • 18 Стрелата

    9 0 Отговор
    Да плащат аз ги бия кожените free
  • 19 ВАКСИНКА

    23 0 Отговор
    Понеделник сутрин - Ваксинка. Вторник сутрин - Ваксинка. Сряда сутрин - Ваксинка. Четвъртък, петък, събота, неделя. С една е зле, нужни са ти две, ала със три лесно стават четири. Пет е добре, ала шест е по-добре, седмата игла идва да те.......
  • 20 Христо

    37 0 Отговор
    Така дилърите зарибяват децата с хероин- "Пробвай една игла, много е хубаво." После втора, трета и накрая си развалина и няма отказване.
  • 21 Бай Киро

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Първа, втора":

    Ваксините ще са 7 , след тях е чипа? Всичко върви по план !
  • 22 big

    14 1 Отговор
    Явно печалбите от ваксините не са достатъчни! Истината е, че тези ваксини и по десет, дори по сто да ги сложат файда няма да има, докато не се разбере как се разпространява и кои групи хора са податливи на вируса. Ваксината не лекува, не предпазва от заразяване, не пречи и да се разпространява вируса! Единственото, което може да стане, ако Господ е казал, по-леко изкарване на вирусното заболяване!

    Коментиран от #31

  • 23 Начо Крика

    17 0 Отговор
    "Когато трябва да бъдете убеждавани, увещавани, притискани, излъгани, примамвани, принуждавани, тормозени, разобличавани, обвинявани, заплашвани, наказвани и криминализирани ... Ако всичко това се счита за необходимо, за да дадете вашето одобрение - можете да сте сигурни че това, което се рекламира, не е за ваше добро. " Иън Уотсън
  • 24 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    7 0 Отговор
    СУТРИН, ОБЕД И ВЕЧЕР....
  • 25 333

    8 1 Отговор
    НЯМА ПО-ТЪПА НАЦИЯ ОТ ТАЯ, ДЕТО И БИЯТ ПРЕЗ 2-3 МЕСЕЦА ВАКСИНИ! НЯМААААА! А ЧЕТВЪРТАТА КОГА, ЕСЕНТА ЛИ?!
  • 26 Знаещ

    2 0 Отговор
    Горкия американски народ - сбирщайн от тези части от народите по света и у нас, които за един пълен хладилник напуснаха родините си и се преселиха в отвъдно... опс... в САЩ и се поамериканчиха. Но децата им нямат вина -- те са вече коренни американци.
    Та, горките, какви ли експерименти не си правиха с тях.
    В срердата на 20 век век ги направиха потребителско общество - без майтап, съвсем умишлено и целенасочено чрез политико-научни хватки.
    Преди това -- 1913 г. задкулисие от дузина частни клана използвайки Масонската интернет направи юридически фокус , чрез който доларите вече не ги печата правителството а частния Федерален Резерв на Америка / ФЕД ( който нито е Федерален, нито е на американците). Владетелите, Печатарите, на долара вече можеха да правят каквото си искат. Към 1929 г. спряха Печатницата и предизвикаха финансово цунами, разорявайки хиляди частни работодатели, работници и фермери, присвоявайки богатството им. В началото на 30-те, уж за справяне от кризата, приеха закон според който всички американци трябва да предадат златото си на ФЕД, под заплаха от 10 00 долара глоба и затвор.
    Кенеди се опита да върне печатането на долари от правителството, взе да печата т.н. Сребърни долари, но бе екзекутиран в Далас. Заместникът му, след погребението на Кенеди, спря печатането на правителствените Сребърни долари.
    После ги правиха сексуални революционери, макартисти, пратиха ги да воюват и избиват народи по целия свят. Сега ги обучават че им

    Коментиран от #27

  • 27 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Знаещ":

    В допълнение
    После ги правиха сексуални революционери, макартисти, пратиха ги да воюват и избиват народи по целия свят. Сега ги обучават че има 32 пола. И вменяват вина на белите американци, горят паметници на възлови личности от историята на САЩ, горят ои книги ... Марк Твен писал за ... негри .. паметника - гът
    Изглежда чудно, но Дълбоката държава има американците само за средство / инструмент и 5 пари не дава за тях, освен като средство. И ако преценят, ще сменят средството -- я с Китай, я с Русия, каквито намерения имаше преди време.
  • 28 Знаещ

    1 0 Отговор
    В допълнение
    И ако преценят, ще сменят средството -- я с Китай, я с Русия, каквито намерения имаше преди време.
    Не бях там, когато са го обсъждали, но мълвата бе, че е заради яката континентална плоча под Русия и тлеещия апокалипстчен вулкан, под Йелстонската калдера, в който от време на време стават странни неща и спират достъпа. Но я избухне я не ... до 1000 години. Но тези хора, свръхбогатото задкулисие е решило не да векува а да я кара хилядолетия господари, дори кроят замисли за златен милиард от избраници на Земята, а на останалите ни замислят терминиране.
    В САЩ се води тиха, подмолна гражданска война между американските патриоти и задкулисието, за което знае цялата американска интелигенция, но го обсъждат само сред свои хора, по седянки.
    Дано американските патриоти надделеят и овладеят страната си, иначе като нищо могат да ги пожертват в Трета световна.
    На много места в света богатите си строят Бункери за защита от ядрен апокалипсис ...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Като се има предвид,че производители на ваксини не поемат отговорност за последствията от ваксината,ще има дози до скъсване.
    Тя тая лудница докато не ви уморят от предозиране и натравяне на организма ви няма спре.
    Обърнете внимание всеки в НС говори за пари,а по принцип със едни и същи действия ще продължават да работят за вашето благо и здраве,ама вие вярвате ли им?
  • 31 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "big":

    Печалбата е контрола,а не печалбата от пари.
    Ти ако имаш власт да печаташ пари ще те интересува ли печалбата след като си наясно с лъжата,че пари за лихва не даваш в обръщение и това заробва до живот всеки да ти е длъжник и постоянно да му се налагада живее на кредит?
    Държавата като работи на загуба и дават постоянно кредит,а ти ако си на кредит и не се справяш ще ти дават ли постоянно пари както на Държавата?