Last news in Fakti

16 Август, 2021 18:21 4 436 2

Важна новина от компания, която поддържа самолети

  • lufthansa technik-
  • германия-
  • съкращения-
  • коронавирус-
  • пандемия

Lufthansa Technik прекратява дейност на 6 летища

Важна новина от компания, която поддържа самолети - 1
Снимка: М. Богданова ©

Една от най-големите компании по поддържка на самолети – Lufthansa Technik, ще съкрати половината си от персонала си през идните месеци. Причината е затварянето на хангарите за ремонт и поддържка в шест града – Хамбург, Бремен, Дюселдорф, Хановер, Лайпциг, както и линейните центрове във Франкфурт на Майн и Хамбург.

"Подготовката за преструктуриране на бизнеса по поддръжката в Lufthansa Technik продължава", каза говорител на компанията. Ръководството на Lufthansa Technik по-голямата част от засегнатите служители да приемат програма за обезщетение. Едва тогава ще се реши какъв ще е броят на прекратените договори. Програмата за обезщетения се оценява като сравнително привлекателна.

Още през февруари на текущата година изтече информация, че икономическата ситуация в Бремен, Дюселдорф, Хановер и Лайпциг е критична. Затварянето в Хамбург и Франкфурт можеше да бъде избегнато само чрез "масивни намаления на разходите", се казваше тогава. Но те вече не изглеждат достатъчни и поради това също ще бъдат затворени на 31 декември 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    13 2 Отговор
    Не е вярно че е проблем корона кризата, проблем е, че немеца взема много повече от българина.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.