Last news in Fakti

19 Август, 2021 14:37 2 738 6

Ръст на заразените по гръцките острови

  • гърция-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ръст-
  • туризъм-
  • туристи

Част от туристическите райони в Гърция са "под пълна обсада" на коронавируса

Ръст на заразените по гръцките острови - 1
Снимка: Shutterstock

Увеличава се броят на заразените с коронавирус по гръцките острови, но интересът на туристите от чужбина не намалява. Гърция вече отстранява от работа неваксинирани служители в социалните домове, обсъжда се дори да бъдат уволнявани държавни служители, предаде кореспондентът на БНР.

Част от туристическите райони в Гърция са "под пълна обсада" на коронавируса, предупреждават лекарите. Ежедневно резултатите показват утежнена обстановка на островите Крит, Миконос, Наксос, Хиос, Родос. Властите предупреждават туристите на гръцките острови да спазват стриктно предпазните мерки - дистанция и маска. На остров Крит с ограничителни мерки и вечерен час са три района.

Тенденцията за увеличаване на заразените продължава. Туристическите агенции също информират туристите за здравния статус на района, където са отседнали. В Северна Гърция, където почиват много български туристи, Халкидики е с единични случаи на заразени, докато Кавала е рисков район, по информация на здравните власти.

Хиляди туристи от чужбина продължават да пристигат в Гърция. Няколко острова са резервирани до края на септември. Министърът на развитието Георгиадис заяви, че се обсъжда уволнения на неваксинирани държавни служители. В Гърция четвърти ден пожарникарите продължават да се борят с бушуващ горски пожар в района на Вилия в Западна Атика, съобщи „Катимерини“. Над 420 огнеборци, подпомагани от контингент от Полша, заедно с пет хеликоптера и пет противопожарни самолета, са ангажирани в операцията. Като предпазна мярка са евакуирани 4 селища.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 днес

    18 0 Отговор
    Странно - защо има ръст? Нали се влиза с тест, с кодове, нали карат личните си коли с маски, нали не работи музиката в заведенията. Какъв е резултатът от тези "мерки"???!!!??? ГРИП ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА - СЕГА ПРОСТО ПОСТОЯННО СЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ!
  • 2 Хахаха

    15 0 Отговор
    Мицотакис щеше да уволнява и неваксинирани пожарникари, но като почнаха пожарите се скри като мишок и дума не обели за тях:) Същото ще стане и със задължителната ваксинация в болниците

    Коментиран от #6

  • 3 Iviviv

    7 0 Отговор
    Е как лъжат тия.
  • 4 Споко

    10 0 Отговор
    няма да се плашите, със забраната за музика и вечерния час настинката ще изчезне до дни, даже смятам, че няма да наложи шеста доза...тази година
  • 5 лято 2021

    6 0 Отговор
    ми да, който работи и печели милиарди, има този риск, който лапа мухи, не.
  • 6 Забележка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    не обикновените пожарникари, а ЕМАК, елитите, които се намесват при наводнения, спасяват при земетресения, в дерета и т.н.