Last news in Fakti

28 Август, 2021 09:02 3 093 19

Италия затяга COVID мерките

  • италия-
  • коронавирус-
  • мерки

Това е потвърждение, че вирусът все още не е победен

Италия затяга COVID мерките - 1
Снимка: БГНЕС

Починалите италианци от началото на пандемията са малко над 129 000, което нарежда Италия на второ място по този показател в Европа след Великобритания и на осмо в света. Общият брой на установените случаи на заразяване е 4,51 милиона. След рязък спад през пролетта в последните седмици заболеваемостта плавно се покачи заради трайното установяване на по-заразния вариант Делта.

За първи път от края на юни се налага правителството да затегне здравните мерки в някоя от областите на Италия, отбелязва БТА.

Италианският здравен министър Роберто Сперанца нареди от понеделник в област Сицилия задължително да се носят маски на открито като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса и ръста на хоспитализациите, предаде Ройтерс.

,,Това е потвърждение, че вирусът все още не е победен и че приоритетът трябва да е да продължим да влагаме усилия във ваксинацията'', заяви Сперанца.

В петък Сицилия отчете около 1700 нови случая на заразяване, най-големия брой сред 20-те региона на страната. Здравни експерти отдават повишаващата се заболеваемост на сравнително ниския процент ваксинирани. По последни данни имунизираните сициалианци са около 63 процента, от които едва 55,6 процента са със завършен ваксинационен цикъл, най-ниския дял в Италия. За сравнение в област Лацио (региона около столицата Рим) имунизираните с поне първа доза са около 71,5 процента, а напълно ваксинираните са 67,3 процента.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалност

    60 3 Отговор
    Миналата седмица четяхме как Италия ваксинира ударно и почти са стигнали 70% боцнати, така че напълно очаквано за нас трезвомислещите сега затягат мерките. Прогнозирам, че при 80% ваксинирани ще влязат в пълен локдаун.

    Коментиран от #16

  • 2 случаен

    20 3 Отговор
    нали здравословно се хранят и все зехтин ползват,имунизирани наполовина ,не отчитат преболидували,никъде не ги слагат към придобили имунитет дали с ваксина или естествено,си е имунизация,та странно е,явно бързите печалби от вакси са харесали на некои
  • 3 Учуден

    31 4 Отговор
    Защо вече няма статии за Израел, откакто почнаха третите дози държавата за пример има между 6 000 и 12 000 заразени дневно? За справка миналия август са били под 1000 при 0% ваксинирани.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Хаха

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Учуден":

    При петата доза направо ще падат по улиците, без да имат време да се заразят
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ковид 19":

    WWW::: 44-годишна радиоводеща от BBC е починала след като е получила кръвни съсиреци, предизвикани от имунизацията й с ваксината на "АстраЗенека", съобщиха от семейството й, цитирани от BBC

    Коментиран от #10

  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ковид 19":

    Изборът е ТВОЙ ‼️
  • 8 Люси

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Учуден":

    Лъжеш!

    Коментиран от #12

  • 9 От какво

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ковид 19":

    От ковид или от интубацията? Доста народ даде фира в следствие на интубация.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ковид 19":

    В четвъртък - повече от три месеца след смъртта й - съдебният лекар най -накрая потвърди, че Шоу е починала от усложнения, настъпили в резултат на ваксинацията. Съдебният лекар Карън Дилкс заяви, че Шоу „е починала поради усложнения от ваксинация срещу Covid“, или по-конкретно, „индуцирана от ваксина тромботична тромбоцитопения“, която причинява кръвни съсиреци в мозъка й.‼️ Изборът е твой ‼️ Късмет‼️ Може би и смъртта на Коритаров е глупост‼️

    Коментиран от #14

  • 12 Учуден

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Люси":

    Питай чичко Гугъл, ако знаеш как...ето ти жокер пишеш в търсачката: Израел коронавирус
  • 13 Е и какво

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ковид 19":

    Германски учени: да се избягва поставянето на пациенти в медикаментозна кома, след интубация шанса за оцеляване дори и на здрав човек намалява с 50%; Израел: случаите на тромбоза за последните три месеца са скочили с 800%; САЩ: 24 годишна майка, почина от тумори в черния дроб, образували се само за седмица след поставяне на втора доза на Пфайзер, преди поставянето на дозата на жената е извършен обстоен преглед и е била напълно здрава.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалност":

    Еврейски ковид-фашизъм. Ковид няма, защото няма изолат, според доклад на CDC на САЩ. Еврейските глобалисти прекръстиха обикновения грип на некакъв си ... ковид.
  • 17 БАЙ Х@Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ковид 19":

    Това 19 явно е твоето АйКю ‼️ Омръзна ми да пиша , ама явно чукча не схваща ! Не съм против ВАКСИНИТЕ, но това си е експеримент с човечеството ‼️ Дава се на лекари и сестри НЕЩО което не е тествано по надлежния ред и нужното време ‼️ Нещо повече ваксината е дадена преди Делта варианта, а дали не е създадена и преди да стане известен Алфа‼️ А какво и как ще ме лепне - не се меси в Божиите дела и внимавай какво пожелаваш‼️Да не стане , че Оня горе те чува и праща комуто каквото пожелаеш, но на тебе го праща ДВОЙНО ‼️ Хубав УЙкенд ‼️

    Коментиран от #18

  • 18 Дедо Грую

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Не му обръщай внимание. Тоя и "Имунолога" са платени хлебарки. Тролят едно и също без да влагат мисъл. Сигурно имат няколко листчета с опорки и усърдно преписват, защото не могат и да импровизират. Пази се от глупавия, защото глупостта е заразно нещо.
  • 19 РАЗ ДВА

    0 0 Отговор
    Видя се ,че със затягане нищо не става!