Last news in Fakti

20 Септември, 2021 19:57 5 505 4

Как се отслабва без диета и спорт?

  • отслабване-
  • спорт-
  • фитнес-
  • диети

Здравословният режим, дори и без ограничения и фитнес, може да ни освободи от излишните килограми

Как се отслабва без диета и спорт? - 1
Снимка: Shutterstock

Искате ли бързо да отслабнете, без да правите нищо? Първото правило - забравете за ограничения! Звучи невъзможно, но точно в това е тайната на здравословното отслабване. Всъщност, за да отслабнете и да не наддавате на тегло, не е нужно да спазвате строги диети или да сте денонощно във фитнеса - просто трябва да въведете някои малки промени в обичайния си начин на живот. Ако следвате тези 6 прости правила всеки ден, ще се сдобиете с много по-стегната фигура и по-здраво тяло, отколкото ако спазвате определен хранителен режим.

1. Откажете се от алкохола

Можете да отслабнете без диета и спорт, премахвайки алкохола от ежедневното ви меню. Добрата новина е, че няма да се наложи да се придържате завинаги към тази забрана. Достатъчно е просто да не консумирате алкохол в продължение на един месец, а след това, когато метаболизмът ви се подобри, можете отново да започнете да се наслаждавате на любимите си напитки. Но не прекалявайте!

2. Не яжте след 21 часа

Ако сте вечеряли навреме и вечерята ви е била пълноценна със сигурност няма да се озовете пред хладилника преди лягане. Ако успеете да се откажете от късното похапване, много скоро резултатът ще е очевиден без диета и спорт.

3. Консумирайте много вода

Със сигурност сте чували тази препоръка безброй пъти. Но адекватната хидратация е предпоставка тялото ви да функционира добре и е съществен компонент на здравословния и бърз метаболизъм. Ако обаче не можете да пиете много вода, опитайте се да ядете повече сочни зеленчуци (например краставици) и супи - това е не само здравословно, но и вкусно.

4. Осигурете си пълноценен сън

Това е най-добрият съвет за тези, които се грижат за здравето и фигурата си. Сънят има пряк ефект върху хормоните, които контролират глада и ситостта. Той е най-доброто и достъпно средство за справяне със стреса и за стимулиране на метаболизма. Добре е спалнята ви винаги да е тъмна и хладна и всички джаджи да са извън нея. Ако успеете да подобрите съня си, много скоро ще забележите ефект без диети и спорт!

5. Пийте кафе

В случая не става въпрос за капучино, лате или други висококалорични и сладки кафени напитки, а за обикновеното черно кафе - поне три чаши на ден. Кофеинът потиска апетита, помага за намаляване на отоците и ни зарежда с достатъчно енергия, за да водим по-активен начин на живот.

6. Яжте протеини и фибри на всяко хранене

Не бройте калориите - последните проучвания убедително доказват, че тяхната норма е индивидуална и е почти невъзможно да се определи необходимото им количество. Вместо това просто направете диетата си по-здравословна - добавяйте по една порция протеини и фибри към всяко хранене.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуру

    10 0 Отговор
    Без диета и спорт се отслабва само когато мозъка се храни... Мозъка може да изгори всички калории... Само тр да работи усилено и логично!
  • 2 СЛЕД 14.11.21

    13 0 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ КАК СЕ ОТСЛАБВА БЕЗ ДИЕТИ
  • 3 Кольо,

    4 1 Отговор
    Аз поддържам форма със мързелуване понеже съм средностатестически бракуван млад пенсионер стипендиант на държавата!!
    Но за разлика от лилавите индианци на които им дават премии аз бачках и си заслужих пенсията!!
    Не пия бира и нямам бирено шкембе, и най важното не си угаждам на г@за демек тоест не плюскам много!!!
  • 4 Вече дебелея

    3 1 Отговор
    От десетина дни карам някакъв сезонен вирус ( не е К), та от грациелното ми тяло останаха само костите и кожата, дето ги държи. Друго си е да имаш мазнинка, нещо така пухкаво, закръглено, но... ген! Важното е за сме здрави и, ако позволите съвет от мен– харесвайте се такива, каквито сте, не е важна модата и чуждите приказки, здравето е важно!