Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 05:55 2 350 12

В Бразилия разкриха прикриване на смъртни случаи на пациенти, лекувани с недоказани лекарства

  • prevent senior-
  • коронавирус-
  • прикриване-
  • смъртни случаи-
  • недоказани лекарства

Предполага се, че старшите лекари са получили инструкции за намаляване на снабдяването с кислород на тежко болни пациенти с Covid-19, които са били в интензивно отделение повече от 10 дни

В Бразилия разкриха прикриване на смъртни случаи на пациенти, лекувани с недоказани лекарства - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-големите доставчици на здравни услуги Prevent Senior в Бразилия е обвинен в прикриване на смъртни случаи от коронавирус, принуждаване на лекарите да предписват неефективни лечения и изпитване на недоказани лекарства върху възрастни пациенти като част от идеологически мотивирани усилия да се помогне на бразилското правителство да устои на призиви за въвеждане на локдаун заради Covid-19, пише „Гардиън“, предаде агенция „Фокус“.

Prevent Senior, организация за здравни услуги с верига от болници и повече от половин милион членове, е в прицела на разследването на Конгреса за кризата с коронавируса в Бразилия и силно противоречивите действия на президента на страната Жаир Болсонаро.

Миналия месец група лекари предадоха на следователите досие от 10 000 страници, съдържащо поредица от тежки обвинения срещу здравната компания от Сао Пауло, която обслужва възрастни хора.

Досието съдържаше твърдения, че възрастните пациенти са били използвани като „човешки морски свинчета“ за тестване на недоказани „лекарства“ за Covid-19, без да дадат съгласието си.

Във вторник адвокатът, представляващ тези сигнали, Бруна Морато, се яви пред разследването в Конгреса на Бразилия и представи допълнителни обвинения.

Те включват следните твърдения:

Лекарите от въпросната компания са били принудени да дават на пациентите коктейл от неефективни лекарства, включително антималарийния хидроксихлорохин и антипаразитния ивермектин, в така наречения „Сovid комплект“.

Решението за популяризиране на хидроксихлорохин като предполагаемо ефективно лечение на Covid-19 беше частично рекламирано, за да помогне на правителството да убеди хората и лекарите, че няма нужда да се стои вкъщи по време на пандемията. „Икономиката не можеше да спре, затова те (правителството) трябваше да намерят начин да дадат надежда на хората, които излизат от домовете си. Тази надежда имаше име: хидроксихлорохин “, твърди Морато.

Използването на такива недоказани лекарства също е било част от „стратегия за намаляване на разходите“ от страна на Prevent Senior. „Много по-евтино за доставчик на здравни услуги е да предостави някои лекарства на пациентите, вместо да ги приеме в болници“, твърди Морато.

Смъртните случаи от коронавирус са били скрити, за да не се компрометират резултатите от експериментите на Prevent Senior, за които се твърди, че са предназначени да покажат, че лекарствата от т.нар. „Covid комплект“ са ефективни срещу болестта. „Това е измама“, заяви вицепрезидентът на разследването Рандолф Родригес.

Предполага се, че старшите лекари са получили инструкции за намаляване на снабдяването с кислород на тежко болни пациенти с Covid-19, които са били в интензивно отделение повече от 10 или 14 дни. „Оправданието, което чух повтаряно многократно, беше:„ Смъртта освобождава леглата “, каза Морато.

В изявление Prevent Senior заяви, че отхвърля „неверните обвинения“ и винаги е действало в рамките на законовите и етични норми. Компанията отрече някога да е крила или да не е съобщавала за смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    18 1 Отговор
    Геноцида почва да излиза наяве.
  • 2 Мислещ

    12 7 Отговор
    Това, че някои пациенти са починали, не ги прави неефективни. По същата логика можем да обявим абсолютно всяко лекарство за неефективно, след като има починали пациенти въпреки лечение, при всяка болест има такива примери. И ковид-"ваксините" също не са изключение, и за разлика от ивермектина, наистина са неефективни и на всичкото отгоре крайно вредни и опасни.

    Коментиран от #4

  • 3 Рошко

    21 4 Отговор
    А тука направо си умориха хората съвсем законно, като почнем от медиите които от сутрин до вечер стресират хората и де факто ги разболяват, после с тестовете после затваряне, а сега с ваксините, дойде време да те е страх да идеш на лекар
  • 4 гадно

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Прочети още един път подзаглавието, ако е вярно инструкциите са потресаващи излиза, че са отписали болните и са гледали да се отърват по-бързо от тях.

    Коментиран от #5

  • 5 Мислещ

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Да, но там е работата, че нещо не се връзва хич. Как хем са прикривали смъртни случаи за да няма локдаун, хем са убивали умишлено пациентите. Ако са искали да тестват ефективността на препаратите, можели са просто да ги дават на хора, които наистина умират. От цялото нещо лъха на поредното активно мероприятие за дискредитиране на работещи лечения.
  • 6 гадно

    5 0 Отговор
    В случая линиите между работещо и неработещо лечение са доста тънки и винаги е за сметка на болните.
  • 7 ха ха

    13 2 Отговор
    Рекламна кампания срещу ивермектина ли е това? Кой ще им се върже? Вече всички чухме как навсякъде се убиват болните чрез успокоителни. В Испания мед. сестри си разказаха всичко. У нас, за в Пирогов се знаят такива случаи. ...Изглежда тия от статията се опитват да подменят истината, която вече излиза наяве и е шокираща!
  • 8 trb

    6 2 Отговор
    Има спад в случаите на Covid у нас и нещо сте пропуснали дори статия да напишете. Как не Ви е срам не знам....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД РОБСТВО

    2 3 Отговор
    Има ли "доказани" лекарства?
  • 11 Мишо Бирата

    6 1 Отговор
    „ Смъртта освобождава леглата “ Точно така са разсъждавали и за концлагеристите - изстисквали са им силите и после в камерата !
    А днес УБИВАТ нашите уморени майки и бащи в болниците - защото вече не са полезни !!!
  • 12 а кои са

    0 0 Отговор
    А кои са адекватните? Ако имаше такива, нямаше да има умряли. Лекарствата за които пишат са използвани не само там, което означава, че това се прави с цел. Сега пфайзер като пуснат поредното си произведение, всичко ще бъде както трябва.