Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 18:37 8 224 4

Това премахва риска от образуване на съсиреци

  • съсиреци-
  • кръв-
  • кръвообръщение-
  • вода-
  • здраве-
  • кръвен съсирек

Кръвните съсиреци обикновено не дават ясни симптоми, но възпрепятстват нормалната циркулация на кръв в тялото

Това премахва риска от образуване на съсиреци - 1
Снимка: shutterstock

Пийте достатъчно вода: един и половина, до два литра дневно. За предпочитане топла (не гореща). Тя ще подобри кръвообращението, ще увеличи изтичането на жлъчка и ще намали производството на слуз.

По-удобно е да излеете половин или един литър вода в термос (можете да добавите малко магнезий) и да правите три до пет глътки на всеки 25-30 минути.

Водата овлажнява лигавиците, премахва токсините. Когато станете сутринта, изпийте бавно и постепенно две чаши топла вода, а след 20 минути може да закусите.

За закуска е препоръчително да се яде нещо мазно, за да се увеличи изтичането на жлъчка, да се засили съдовият тонус. Храните, съдържащи витамин С, са полезни за съдовата стена: плодовете, особено цитрусови, отвара от шипка и зеленчуци, които съдържат също и витамин К.

Добре е да подправяте храната, по-специално мазните храни, с куркума, която има противовъзпалителен ефект.

Как да живеем с тромбоза?

Яжте по-често водорасли, богати на естествен антисептик - йод. Можете да приемате йодни добавки или да пиете обогатена с йод вода, за да предотвратите вирусни инфекции. Разрежда кръвта и чесънът, благодарение на съдържащия се в него алицин.

Това вещество ефективно намалява възпалението в кръвоносните съдове. Сярата, на която е богат чесънът, също ограничава активността на възпалителния процес. Еднократната доза чесън не трябва да е повече от две скилидки.

Разреждат кръвта и омега-3 мастните киселини, на които са богати морските риби. Медът и пчелните продукти също са полезни (ако ги понасяте добре). Прополисът действа върху кръвоносните съдове като антиоксидант, намалява възпалението.

Ако никога преди не сте го пили, трябва да разтворите една гранула и да видите реакцията. Единичната доза е около четвърт чаена лъжичка. В острия стадий на заболяването или веднага след него можете да приемате прополис и пет пъти на ден, а след това да намалите дозата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    14 3 Отговор
    Да се разпрати на всички ваксинирани ‼️
  • 2 А НА НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ

    0 5 Отговор
    ПЛАКАТИ НА ДЖОН МЪГУФИЛИ👌И РЕЦЕПТИ ЗА СУПИ НА ДОЦЕНТА🙄

    Коментиран от #3

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "А НА НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ":

    Драги ми смехурко, сред НЕваксинираните има над 50% преболедували, т.е. придобили имунитет директно в борба с идтинския вирус‼️ Наше право е да решим дали да ставаме опитни мишки, зайчета и пр. ‼️
  • 4 Тоалетна хартия

    10 4 Отговор
    Значиииии, за закуска, ракия със салата и сланина.....