Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 11:15 8 781 8

За да се отървете от храчките, са ви необходими само тези две съставки

  • настинка-
  • кашлица-
  • храчки-
  • природни лекове

Природните лекове в голямата си част не предизвикват прекомерни странични ефекти

За да се отървете от храчките, са ви необходими само тези две съставки - 1
Снимка: Shutterstock

Коронавирусът върлува из цял цвят от повече от година. Притеснителното е, че сега вече навлизаме и в сезона на настинките, грипа и другите вирусни инфекции.

Обикновената настинка е вирусна инфекция, засягаща гърлото, носа, синусите и горните дихателни пътища. В резултат от протичащия възпалителен процес в тях се натрупва слуз, която създава сериозен дискомфорт.

Въпреки че обикновено симптомите отшумяват в рамките на 1-2 седмици, те могат да бъдат доста изтощителни. Например синузитът, който е възпаление на тъканта, покриваща синусите, често се оказва доста упорит и болезнен, пише jenata.blitz.bg

Най-честите симптоми на настинка включват главоболие, кашлица, умора, гъста слуз от носа, главоболие и треска.

Фармацевтичните лекарства обикновено потушават всички тези симптоми, но проблемът е, че употребата им често е съпътствана с широк спектър от странични ефекти.

Но за разлика от тях природните лекове в голямата си част не предизвикват прекомерни странични ефекти. Приложението им насърчава втечняването на слузта, стимулира отделянето на храчките и едновременно с това се бори с вирусите и инфекциите.

Е, оказа се, че има магическа смес, която се приготвя само от две съставки, и която ще ви избави от храчките.

За да се отървете от храчките, са ви необходими следните две съставки:
ябълков оцет - 1/2 л
джинджифил - парче с дължина 10-15 см

Приготвяне на домашния лек
Настържете джинджифила и след това да го поставете в стъклен съд, след което добавете ябълковия оцет, така че да го покрие напълно. След това затворете буркана и оставете на стайна температура за десет дни, като разбърквате от време на време.

Употреба
Вдишайте от аромата на сместа в продължение на няколко минути. За да е по-ефективна процедурата, покрийте главата си с кърпа.

След това намокрете памучна кърпа с получената течност. Сложете компреса на шията си и останете с него една нощ. Повторете процедурата в продължение на пет последователни дни.
Друг начин да използвате джинджифил за облекчаване на симптомите на синузит е да сварите корена и да вдишате парата, като предварително покриете главата си с кърпа.

Независимо от това на кой метод ще се спрете, вие ще успеете да се избавите от настинката само в рамките на няколко дни.

Преди да използвате каквото и да било народно лекарство, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар!

Важно:
Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести медицинските съвети, диагнозата на специалист или професионална медицинска помощ. Ако имате здравословни проблеми, незабавно се свържете с лекар и не прилагайте самолечение!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неграмотен

    6 3 Отговор
    За да се отърва от храчките, трябва да спра цигарите ! Ба дум тссс, аплаузи моля !
  • 2 честен ционист

    10 4 Отговор
    джинджифил - парче с дължина 10-15 см А не може ли 2 парчета х 7,5см

    Алоо. Това се продава на кг.
  • 3 С тези приказки

    5 3 Отговор
    Вземате парче хрян и си го туряте дето слънце не огрява и ще ви се втечнят сите секрети и екскрети.
  • 4 Браво

    15 1 Отговор
    значи трябва да знаем 10дни предварително кога ще се разболеем,та като дойде момента изварата вече да е готова!КОЛКО РАЦИОНАЛНО!хаха!Какви глупости се пишат тук,не е истина!
  • 5 бля,бля,бля

    5 1 Отговор
    Каква глупост - човек с храчки търси нещо, което да облекчи състоянието му на мига. Ще чака ли някой 10 дни ?!!!
  • 6 123

    2 0 Отговор
    Един неприятен тип за да плюя върху него.
  • 7 SAAB

    2 0 Отговор
    Маро.....к"во да прайм 20дена докато чакаме ....може да оздравеем.......а стига преписва глупости/ четеш ли си ги поне ?
  • 8 МДАААА

    1 0 Отговор
    ОТ ХРАЧКИ СЕ ОТЪРВАВАТЕ САМО СЪС СНИМКА НА МУТРАТА !. Нa нeгo Людмил Гeoргиeв кaзa: "Aз нe мoгa дa рaзбeрa зaщo oбeдинeнa Eврoпa нe ce интeрecувa oт кирилицaтa, oт бългaрcкoтo прaвocлaвиe. Изoбщo oт цялaтa тaзи културa, кoятo ниe имaмe възмoжнocт дa влeeм в eврoпeйcкaтa cъкрoвищницa". Нa тoвa итaлиaнeцът oтгoвaря: " Вижтe кaквo, ниe ce вълнувaмe caмo oт двaтa килoгрaмa". И пoяcнил, чe двa килoгрaмa тeжи тoчнo eднo куфaрчe c двa милиoнa eврo в нeгo. "Тeзи куфaрчeтa ни интeрecувaт нac. И тeзи куфaрчeтaтa лeтят към Брюкceл oт вcякъдe. И виe, oбщo взeтo cтe нaй-aктивнитe в тaзи рaбoтa".
    И aз cи пoмиcлих тoгaвa, чe в тoвa чeкмeджe, имaшe тoчнo пaри зa eднo тaкoвa куфaрчe дa ce cъбeрaт. И нe e чудo тo дa e билo гaрa рaзпрeдeлитeлнa, прeди дa пoтeглят към Брюкceл.