Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 21:00 4 248 90

"В момента сме под тиранията на неваксинираните": рекордни числа в Германия

  • германия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Медиците се опасяват от удвояване на пациентите в интензивните отделения, ако броят на новозаразените продължи да се увеличава с тези темпове

"В момента сме под тиранията на неваксинираните": рекордни числа в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В момента Германия е "под тиранията на неваксинираните, които определят нещата за онези две трети от населението, които вече са ваксинирани", заяви председателят на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри.

Ситуацията с коронавируса в Германия продължава да се изостря: по данни на Иститута „Роберт Кох", броят на новозаразените за седмица на 100 000 души население е надхвърлил 200. А тъй като има случаи, за които се съобщава впоследствие, степента на разпространението вероятно е още по-висока. Черният рекорд от началото на пандемията бе отбелязан едва преди броени дни - в петък новозаразените в Германия бяха над 37 000, докато само седмица по-рано броят им беше под 10 000.

"В момента се движим без навигация в мъглата"

Макар днес здравната система да е в състояние да поеме много повече нови инфекции, отколкото преди началото на имунизациите, тъй като те предпазват от тежко протичане на заболяването, медиците се опасяват от удвояване на пациентите в интензивните отделения, ако броят на новозаразените продължи да се увеличава с тези темпове. В момента тежките случаи са близо 2500 - точно толкова, колкото и преди година по време на втората вълна, казва експертът по интензивна и спешна медицина Кристиан Карагианидис.

Според него трудно могат да се правят дългосрочни прогнози за развитието на пандемията, но на базата на заразите може поне да се предвиди какво ще се случи в следващите седмици. „Това, което не можем да прогнозираме, е на какво ниво ще се стигне до успокоение на нещата", казва експертът. Причината: не е ясно какъв ефект ще дадат изискванията за „имунизиран или преболедувал" и поставянето на бустерната доза от ваксините срещу Ковид-19. Не е ясно също така дали хората ще променят поведението си и ще станат по-предпазливи. „В момента се движим без навигация през мъглата", казва Карагианидис.

"Всички неимунизирани ще се заразят"

Андреас Гасен, председател на Федералния съюз на лекарите, работещи със здравните каси, изказва предположението, че през есента и зимата всички неимунизирани ще се заразят с коронавируса. Само имунизацията предпазва от коронавируса, казва още Гасен и добавя: "Заблуда е да вярваш, че ако избяваш масовите събирания и носиш маска в обществения транспорт, няма как да се заразиш с коронавируса".

Гасен е на мнението, че спокойствие по отношение на епидемиологичната ситуация ще се установи едва тогава, когато наистина по-голямата част от хората са ваксинирани или преболедували. Според Гасен квотата на неимунизираните в момента е 30 процента.

Остри думи

В момента Германия е "под тиранията на неимунизираните, които определят нещата за онези две трети от населението, които вече са ваксинирани", заяви на свой ред председателят на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри. Той подчерта, че неслучайно използва думата "тирания", тъй като в държави като Португалия, където 97 процента от хората са ваксинирани, ограничителните мерки вече са премахнати - поради простата причина, че нужда от тях няма.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    191 10 Отговор
    Само завършен дегенерат и малоумник може да напише подобна глупост.

    Коментиран от #45

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе да

    110 4 Отговор
    Глупости на търкалета. DW диктува, Факти изпълнява
  • 4 Объркан свят

    127 2 Отговор
    Напоследък тенденцията е крадецът да вика "дръжте крадеца!"
  • 5 Мислещ

    92 2 Отговор
    Това вече официално ви принизява дори под нивото на ПИК, Брадва и каквито там малоумни сайтчета за махленска пропаганда и фейк новини има.
  • 6 Дон Санчо

    91 1 Отговор
    Да зададем въпроса по друг начин.
    Защо, тираните не мрат,а само транжираните???
  • 7 Бла бла

    77 2 Отговор
    Празни приказки за прости хора
  • 8 нашия

    61 2 Отговор
    ако тази статия от дойче зеле ...щях да се изненадам ..у нас само те пускат такива плиткоумни статиии....
  • 9 Хаха

    16 3 Отговор
    200 на 100 000 Хил тука беше около 900 и нищо

    Коментиран от #12

  • 10 хъхъ

    99 1 Отговор
    Дойче веле отдавна задмина някогашните първенци по примитивна пропагадна - Работническо дело и Комсомолская правда.

    Коментиран от #19, #75

  • 11 А бе къде

    57 2 Отговор
    е Кунчев къде е никой незнае, що ли, а?

    Коментиран от #16

  • 12 6969

    57 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    200 на 100 000 = 0,2%

    Да ви имам епидемията.
  • 13 Последния Софиянец

    65 3 Отговор
    Ваксинираните разнасят повече вируса щото не им личи.

    Коментиран от #35, #37

  • 14 Да да

    66 1 Отговор
    Пълна несъстоятелност на т.нар. "ваксини"!!!! За нищо не стават, еврогейовете пак ги затварят!
  • 15 юден веле

    52 1 Отговор
    Дойчлъри, какво чакате - отваряйте концлагерите за неваксинирани.
  • 16 Надупен

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "А бе къде":

    Кислород
  • 17 Salomon

    50 8 Отговор
    Имам няколко познати идиота които се ваксаха и единия умря като куче, а другите берат душа в болниците. Странно защо тези които не са ваксинирани им няма нищо, а тези които си сложат отровата в тялото мрът като мухи.

    Коментиран от #70

  • 18 Емигрантъ

    41 1 Отговор
    Пропагандата върви с пълна сила. Интересно, защо тия глупости ги пишат за вас а тука само съобщават броя на заболелите и живота си продължава. Май драмата е за вас, стига да вярвате
  • 19 нашия

    21 0 Отговор

    До коментар #10 от "хъхъ":

    а го правят и по-некадърно от тях.....
  • 20 ШАРЛАТАНИ

    20 0 Отговор
    - ОТ Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри -УУУУУУУЮУ

    Коментиран от #25

  • 21 Да бе

    45 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Португалия, където 97 процента от хората са ваксинирани...

    Обаче Португалия сега почва да вдига бройката и се качва по вълната, същото е и в Дания. Там имат добри здравни системи.
  • 22 Аристотел

    60 0 Отговор
    Уж две-трети ваксинирани пък заболелите двойно!? Значи ваксината им е не само за боклука, но и е противопоказна. Заболелите са в пъти повече в резултат на ваксините.
  • 23 Боц

    37 1 Отговор
    Под тиранията на наследниците на Хитлер. Това ни чака и тук при повече от 50% ваксинирани.
  • 24 IYI

    45 2 Отговор
    Франк Улрих Монтгомъри е очеизвадно тъпо парче, заедно с педеруг@та Шпан. Само един идиооот не би разбрал, че бумът на заразените е заради ваксинираните, които разнасят зараза, радвайки се на 2Г системата.
  • 25 КУКУРУКУ

    18 1 Отговор

    До коментар #20 от "ШАРЛАТАНИ":

    -УУУУУУУЮУ ОТ Световния лекарски съюз ДА ГО ЯДАТ НЕМИТ
  • 26 Анонимен

    51 0 Отговор
    Годината е 2099-а. На прага на новия век. Планът на Бил отдавна е сработил и на планетата са останали една шепа хора - българи, малко румънци и талибаните от Афганистан. Всички са се събрали и са заживели заедно в родопското село Малък Лешпер - доят козички, садят кромид лук, българите варят ракия, няма вече акциз по селските казани, румънците правят неква медовина, талибаните, там, заради религията не правят таквиз неща, но пък варят една чудна чаена отвара с макови семенца и цветчета, за бистрота на ума, по стара рецепта на некой си Бин Ладен, когото само Лили Иванова помни кой е и какви ги е вършил. Въобще пълна идилия, липсват само Иван и Андрей, които да ги накарат да се състезават за това кой ще закове 250 пирона в дървена греда за най-кратко време.
    Няма телевизия, няма интернет, даже 5G няма защото няма телефони и гълъбите са започнали да се връщат по родните си места. И зелен сертификат няма, защото в Малък Лешпер са чували що е то мол само от историите на най-старите в селото, в чиито гардероби още може да бъде намерено по някое яке от намаленията в Zara. Новините пристигат всеки петък с гарван, точно както в Game of Thrones, но никой не знае кой ги праща.
    И ето, петък е... гарванът лети с бясна скорост, а отдолу малкият Грунчо Сертификатов (интересната фамилия е наследена от прадядо му, който е получил прякора "Сертификата" след участието си в битката за свободен достъп до евтини маратонки от SportDepot в мол "Сердика" през 2021) чака с нетърп

    Коментиран от #30

  • 27 Анонимен

    44 0 Отговор
    "Сердика" през 2021) чака с нетърпение да прочете листчето от крачето на гарвана и цялото село да научи новините от последната седмица. Гарванът каца, Грунчо хваща листчето и чете пред всички:
    - Поради ремонтни дейности по магистрала "Хемус", тунел "Ечемишка", в посока Варна, ще бъде затворен до края на годината."

    Коментиран от #34

  • 28 В момента

    39 0 Отговор
    сме под тиранията на Новия Световен Ред и франк улрих е само негов слуга.
  • 29 ВАКСИНИРАН1403

    1 50 Отговор
    Е явно нещата няма да се случат по нормалния начин...ВРЕМЕ Е ДА ИЗТРЕБИН АНТИВАКСЪРИТЕ!

    Коментиран от #33, #42, #48, #51

  • 30 Боц

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Дай малко от туй дето пушиш

    Коментиран от #71

  • 31 Грульо

    43 1 Отговор
    Германия сега има почти два пъти повече заразени на ден от миналата година по същото време, тогава без ваксини, а сега 2/3 ваксинирани. :D А Протугалия, дето я хвалят, 97% ваксинирани и пак над 1000 заразни на ден.
  • 32 Местя го

    42 0 Отговор
    Нали уж миналата година тръбяха, че 70% ваксинирани ще спре пандемията. Сега ревът...къв ч£п искат? Аре у лево
  • 33 Мунчо

    23 0 Отговор

    До коментар #29 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Ако ги изтрепаш няма пари за Пфайзер. Трябва да ги набоцкаш. Ако ти стиска ела и си вземи пиле шарено
  • 34 Гого

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Кристияне ти ли си бе?
  • 35 123

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    И страдат неваксинираните, защото на тях им личи в интензивните отделения?
    И ти си ми един антиваксър, предаде идеята...😀😀😀😀😀
  • 36 456

    41 0 Отговор
    Глупости . 80% от населението на Германия е ВАКСИНИРАНО, но въпреки това пак е в червено. 20% остават който не са ваксини рани и за това цяла Германия е в червено 😂. Тия говорят Глупости
  • 37 😂😂😂

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Дали си ваксиниран, или не , ти не мож се скриеш, че си ГеЙ, личи ти отдалече. 😂
  • 38 mazen

    28 0 Отговор
    Още имало такива изроди в Германия.
    Мислях, че с Хитлер, проблема е решен, но очевидно е, че им е генетично!
    Отворете концлагерите и запалете крематориумите - имате традиции в това!
  • 39 Шопо

    26 0 Отговор
    Кунчев -Главния санитарен инспектор къдя съ намира ба ???
  • 40 Киро Жарта

    14 0 Отговор
    Дей ви колективния имунитет,на германски тук шпрехен???

    Коментиран от #44

  • 41 ВаксиМакси

    9 0 Отговор
    П редседателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри настоява медицинските работници, санитарите и болногледачите да не се ваксинират с препарата на AstraZeneca.

    СЗО одобри ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19

    Ваксината не е по-малко сигурна от останалите, но ефективността ѝ е ограничена, заяви той в интервю за "Райнише пост", цитирано от "Дойче веле".

    Коментиран от #43

  • 42 Ейййййй

    22 2 Отговор

    До коментар #29 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Eми eлa дa ми гo изтрeбиш oхльoв!!! мoжe и дa гo пoцeлувaш мaлкo aкo иcкaш!!!! Мнoгo cтe oтвoрeни в нeтa, aкo ce видим нa живo щe пeeш другa пeceн!!!!! "Вaкcинирaнeтo c тaзи cубтaнция e ДOБOВOЛНO и нe cи чoвeкa, кoйтo щe мe нaкaрa дa cи бия нeщo кoeтo нe знaм кaквo e, aкo миcлиш чe cи прaв зa ceбe cи пaзи cи мнeниeтo НE МE ИНТEРECУВAШ, НЯМA ДA CE "ВAКCИНИРAМ" c нeщoтo нaрeчeнo вaк(г)инa ....

    Коментиран от #46

  • 43 123456

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "ВаксиМакси":

    "Затова смятам, че хората, при които има висок риск от зараза, а сред тях попадат медицинският персонал, санитарите и болногледачите, е по-добре да се имунизират с по-ефективни ваксини", посочва Монтгомъри.

    Ще имаме ли избор на ваксина срещу COVID-19

    В тази връзка той казва още, че напълно разбира медицинските работници, които отказват да се ваксинират с препарата на AstraZeneca.

    Това може да е от полза за по-младите хора с по-малко контакти и по-нисък риск от тежко протичане на болестта, твърди още Монтгомъри.
  • 44 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Киро Жарта":

    Ам Арш майне фройнд,нихт мер унд нихт венигер
  • 45 Рошко

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "6969":

    Ми то като видиш dw над статията и на човек веднага требе му светне червената лампичка
  • 46 ВАКСИНИРАН1403

    1 25 Отговор

    До коментар #42 от "Ейййййй":

    Не му мисли,ще почнем да ви събираме по къщите като евреите навремето!

    Коментиран от #52, #58, #59, #62

  • 47 ЧЕНЕКОВИДАР

    3 0 Отговор
    Той смята, че ако хората имат възможност за избор на ваксина, това може да увеличи тяхната готовност за имунизиране.

    "За съжаление ваксината на AstraZeneca се сдоби с лош имидж и се стигна до онази "несигурност, която всички искахме да избегнем", казва още специалистът.

    Ваксинирани се почувствали недобре и били временно нетрудоспособни

    На две места в германската провинция Долна Саксония във вторник поставянето на ваксината на AstraZeneca временно беше спряно именно поради постъпили оплаквания от нежелани ефекти.

    От болницата "Хецогиня Елизабет" в Брауншвайг съобщиха, че отлагат планираните имунизации с тази ваксина. Там от общо 88 души от персонала, ваксинирани с препарата на британско-шведската компания, при 37 са възникнали странични реакции. За кратко са били спрени ваксинациите със същия препарат и в една клиника в град Емден, но междувременно са били подновени. И в този град са установени случаи на ваксинирани с препарата на AstraZeneca, които са се почувствали недобре и временно са били нетрудоспособни.

    И в полицейския синдикат GdP не са убедени в ефективността на препарата и настояват още при регистрацията за ваксиниране да бъде оповестявано коя ваксина ще бъде поставяна.

    "Оперативната готовност на полицията не трябва да бъде застрашавана от една немного надеждна ваксина", казва председателят на браншовия полицейски синдикат в Мюнхен Петер Питлик.
  • 48 Гого

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Не си оригинала.Той е при Ачката

    Коментиран от #50

  • 49 Дойчо Велев от Смръдляне

    13 1 Отговор
    Пак се е изтропал в кофата и е освободил сериозно и доволно количество газови емисии със сероводородни ухания. И чичко сееерос-шууурос се разплатил. Бравос, ашколсунос ешеколан кьопеколу шебекгиби, аферимос.
  • 50 ВАКСИНИРАН1403

    0 8 Отговор

    До коментар #48 от "Гого":

    ???????
  • 51 Госあ

    20 3 Отговор

    До коментар #29 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Доста смело изказване, при положение че т. нар. антиваксъри, които отказват да произвеждат в клетките на нервната и полова система шипов протеин с доказан ефект за клетъчен стрес и клетъчна смърт и повреди в репаративната система сме 80% 😂

    Коментиран от #54, #57

  • 52 Осман

    12 0 Отговор

    До коментар #46 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Кои сте “ вие” сладурче? Повече дрислета, по-весело. Че папате саламо един по един.
  • 53 КЪВ СИ ТИ БЕ

    6 0 Отговор
    -ПредАТЕЛЯТ на Световната медицинска асоциация (WMA) Франк Улрих Монтгомъри настоява ...
    Председателят на Световната медицинска асоциация настоява за активна реваксинация


    Председателят на Световната здравна асоциация (WMA) Франк Улрих Монтгомъри упорства за по-голямо присъединяване на обществеността в акцията за реваксинация против ковид . Той изрази мнението си в изявление за „ Funke “.




    СЗО с апел за прекъсване на реваксинацията СЗО с апел за прекъсване на реваксинацията
    Генералният управител на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус призова страните , в които значителна част от популацията към този момент ...

    " Всеки, който е бил изцяло имунизиран преди шест месеца, би трябвало скоро да бъде реваксиниран " , съобщи Монтгомъри.

    Той добави, че тази есен е нужна нова централизирана акция за ваксиниране, която да бъде насочена освен към неимунизираните , само че и да насърчава общото реваксиниране на популацията .

    " Тъй като имунната отбрана понижава след шест месеца, в наш интерес като общество би трябвало да е да гарантираме, че защитата остава стабилна " , акцентира ръководителят на WMA.

    Той призова за включване на общопрактикуващите лекари в реваксинацията, защото те имат експертния експеримент и потенциал да го направят.
  • 54 ВАКСИНИРАН1403

    2 21 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Да но в България-в глобален план сте вече една шепа,скоро ще се премине към друга фаза-изчезващ вид сте,и ако трябва да изчезнете то ще е в името на болшинството!!!
  • 55 Напразно се кОсят швабите

    5 0 Отговор
    Тая с косата здраво им коси тираните 😂😂😂
  • 56 Ковидарите

    25 0 Отговор
    Ловът на "вещици" се развихря! Забележете вече ваксйезуитите, каква терминология използват!?
    Под каква тирания сте ве изpоди cкапани, нaли сте "ваксинирани" и "защитени" !?!? Истинaта е че точно вие cкапаняци мутирате и разнасяте вируса и си търсите изкупителни жертви, които да хвърлите на кладата!!! И какво, ако всички се всксинират, КАКВО ще се промени според вас????...НИЩО!!! Германците за сетен път искат да подпалят и унищожат света!
  • 57 Глупчо Бездънски

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Ъъхъ и аз като по прост, ааа да се разболея па зема и отскоча до избата за кана вино и прецакам стъкмистиката.
  • 58 123

    11 1 Отговор

    До коментар #46 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Лично сте събирали евреи по къщите? Това какво е? Не разбирам...
    Моля модераторът да се намеси

    Коментиран от #69

  • 59 ейдеее

    15 1 Отговор

    До коментар #46 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Е всеки има право на "ваксина" мога да ти бия моята подарявам ти я , ако си толкова жаден за ваксини )))) Аз от непознати субстанции нямам нужа за да живея, така че айде у ЛЕВУ с твоитие ваксини....
  • 60 Ей навсякъде се напълни с антиваксъри

    3 15 Отговор
    Особено местата за вечен покой 😂🤣

    Коментиран от #63

  • 61 Веднага го слагам на автора

    5 0 Отговор
    на тази малоумщина в на м му п
  • 62 Д-р Ох ще боли

    14 1 Отговор

    До коментар #46 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Добре, че не излизаш от вас, че с тия приказки дето ги плещиш няма да дочакаш да пукнеш от ваксината хаха Може да заповядаш Ваксьо, ще разберрш по-трудния и болезнен начин, че не е толкова лесно, това което си мечтаеш хаха
  • 63 ахааа

    15 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ей навсякъде се напълни с антиваксъри":

    навсякъде се напълни с ваксинирани "дървени философи" които много разбират от тази болест, особенно с/у пари!
  • 64 Ясно е

    13 1 Отговор
    Ако някоя организация се обявава за световна, значи със сигурност е еврейска. Останалите хора на са такива мегаломани.
  • 65 Те тъй те

    19 1 Отговор
    Всичките ми ваксинирани роднини са болни, дано бързо се оправят, а всички неваксинирани, не са. Те това е равносметката към днешна дата. Как било там, където няма кого да питам, ми е през ..!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Грозна пропаганда

    15 1 Отговор
    DW, медиите на прасето Пеевски могат да се учат от вас.
    Всъщност високия процент ваксинирани, разнасят спокойно заразата, защото не са ограничени.
  • 68 МмАаНн

    15 0 Отговор
    "...не е ясно какъв ефект ще дадат изискванията за „имунизиран или преболедувал" и поставянето на бустерната доза от ваксините срещу Ковид-19".
    Ами като не е ясно, защо ги налагат с терор по фа6истки???
    Кои са 30 % неимунизирани - кърмачетата и децата в училище? Те ли са новите терористи?
  • 69 Хахахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "123":

    ОтМодератора.ДаГоДухашПедерастче
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ваксиниран14.03

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "Боц":

    Мълчи бре клонинг.
  • 72 Hoho Boho

    14 0 Отговор
    Една от най-ваксинираните държави се оплаква, че не са ваксинирани.
    По-голямо безумие не може да има..

    Дания са ваксинирани на 100% над 12 години, вирусът там поставя рекорди, но си траят.

    Коментиран от #79

  • 73 Heщо гнило

    8 1 Отговор
    Има в Германия, много гнило, при 60% ваксинирани имат 200 на 100 000, значи ние сме с 2800 на 6000 000 или под 280 на 600000 или 70 на 100 000 , демек във ваксинирана Германия се заразяват три пъти повече от неваксинирана България

    Коментиран от #77, #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "хъхъ":

    Все пак Дойче веле и Йозеф Гьобелс имат една родина! Да живее пропагандата!
  • 76 Имунолог

    3 12 Отговор
    Във Австрия,кoйтo нe e вaкcинирaн или прeбoлeдувaл, oт днec 8 ноември вeчe нямa прaвo дa пoceщaвa рecтoрaнти, хoтeли, кинa, тeaтри, фризьoри и други публични мecтa в Aвcтрия. Мяркaтa нaкaрa дeceтки хиляди дa ce нaрeдят нa oпaшкa зa вaкcинa. Oгрoмнoтo нaрacтвaнe нa нoвитe инфeкции нaкaрa aвcтрийcкoтo прaвитeлcтвo дa приeмe дрacтичнaтa мяркa в пeтък, кaтo oгрaничи дocтъпa дo вcички публични мeрoприятия, нa кoитo приcъcтвaт пoвeчe oт 25 души. Oт днec (8 нoeмври) тaм ce дoпуcкaт вeчe caмo вaкcинирaни cрeщу кoрoнaвируca или прeбoлeдувaли. И ТУК В РБЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СТАНЕ НЕЗАБАВНО ТАКА.

    Коментиран от #81

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Последно

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Heщо гнило":

    Германия: 20 700 на 84 000 000 - 24 на 100 000
    България: 5 286 на 6 000 000 - 88 на 100 000
  • 79 В Дания

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Hoho Boho":

    на 8.11 има починали 2. От 2294 заразени.
    Това добре ли е или зле?

    Коментиран от #83

  • 80 Конаре

    2 1 Отговор
    "Тoй пoдчeртa, чe нecлучaйнo изпoлзвa думaтa "тирaния", тъй кaтo в държaви кaтo Пoртугaлия, къдeтo 97 прoцeнтa oт хoрaтa ca вaкcинирaни, oгрaничитeлнитe мeрки вeчe ca прeмaхнaти - пoрaди прocтaтa причинa, чe нуждa oт тях нямa."

    Във всички републикански щати в Америка също са премахнати, просто защото не са луди психопати фашисти и помнят какво е свобода. А Португалия има и най-високите нива ползване антидепресанти в Европа. Те от десетилетия са пречупени.

    Въобще от кога немец като довод казва "трябва да бъдем като Португали"? Сигурно нещо е прекалил с бустърчетата.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Голям праз

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "В Дания":

    А дали статистиката е вярна? Щото ще е малко кофти, ако починалите са повече, нали?
  • 84 Гърнето

    4 1 Отговор
    Така е,като не съм учил.Останах си прост,със едно мижаво висше образование,като инженер -ДВГ,и едвам избутах след това ЮФ.Затова, моля някой по знаещ,да ми обясни: Защо на хартията,която съм длъжен да попълня предварително,примерно пише:Запознат съм със ваксината...,,и евентуланите усложнения,а по-надолу...дрън,дрън,дрън и следва БИОПРОДУКТ!? Та какво получавам последно-ваксина,или биопродукт? Че биопродукти много-от сок от целина,цвекло,до масло,сирена-каквото се сетиш.
  • 85 Странно

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Имунолог":

    Това означава , че 16,7 от починалите са ваксинирани?
    Нали ваксината предпазваше? И защо ги дават в проценти, а не пишат просто ,че 17 ваксинирани са починали?
  • 86 Какъв

    4 0 Отговор
    ви е проблема, след като 2/3 са ваксинирани? Значи сте придобили групов имунитет...Нали това беше целта и смисъла на ваксинациите
  • 87 БРЦК

    2 0 Отговор
    На крива ракета космоса и пречи . Анти наука. Те вкарват заразата ваксите
  • 88 Пламен

    1 0 Отговор
    Пoбърквaт хoрaтa c лъжи и дeзинфoрмaция. Вceки рoдeн вce някoгa умирa.Eдни oт бoлecт,други oт кaтacтрoфa или oт нeщo другo и вcички ocтaнaли oт cтрaх...
    Дoкaзaнo e ,чe cтрaхът и пocтoяннaтa миcъл зa eвeнтуaлнaтa cмърт cкъcявaт живoтa и прaвят чoвeкa нeщacтeн и пcихичecки лaбилeн.
    Прocтo cи живeeтe живoтa. Пиитe витaмин Д пo 1 хaпчe cутрин пo врeмe нaзaкуcкa и нe миcлeтe зa глупocти. Ниcкитe нивa нa витaмин Д ca причинa зa вcички вируcни инфeкции. При зaбoлявaнe oт тaкивa ce приeмaт вceки дeнпo 3 бр.хaпчeтa витaмин Д и вcичкo минaвa зa 2-3 дни.
    Oткрил гo e Пeтър Димкoв...
  • 89 miro

    0 0 Отговор
    а за португалия там останаха ли живи хора,защото мъртъвците не се заразяват.
  • 90 гуньо

    0 0 Отговор
    Обикновено се слуша гласа на мнозинството а не на малцинството но в толерастка европа малцинствата властват.