Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 16:18 4 215 4

Разберете как да нормализирате кръвното си налягане

  • нар-
  • кръвно налягане-
  • дълга коса-
  • болки в ставите-
  • стрес

Яжте по 1 нар всеки ден и се чувствайте много по-щастливи, здрави и красиви

Разберете как да нормализирате кръвното си налягане  - 1
Снимка: Shutterstock

Нарът е един от най-вкусните и полезни плодове. Той е достъпен на пазара у нас и всеки може да си позволи да го закупи. Някои предпочитат да го консумират като сок, други го добавят към салати, а дори и готвене на месо, пише actualno.com. Вкусът му е уникален, а ползите от него са толкова много, че след като разберете за тях, свят ще ви се завие.

Днес ще ви разкажем какво ще се случи с вас, ако всеки ден ядете по 1 нар или пиете сока му.

Ето какви промени ще настъпят с вас:

• Можете да излекувате болките в ставите;

В плода се съдържат важни антиоксиданти, които са от групата на флавоноидите. Те спомагат за лечението на болните стави, като атакуват възпалителните процеси. Ето защо е препоръчително всеки ден да изяждате по 1 нар, вместо това да бързате да ходите до аптеката.

• По-дълга и гъста коса;

Този плод е изключително ценен за дамите, които държат на това да имат здрави, дълги и гъсти коси. В нара се съдържа мастноразтворима киселина, която способства подобряването на циркулацията на кислорода във фоликулите на косъма. По този начин косата бива подхранвана от важни вещества.

• Нормализира кръвното налягане;

Поредното положително действие на плода. Няма значение дали страдате от високо или ниско кръвно налягане, този плод е способен да го нормализира, спрямо нуждите на тялото ви. Разбира се, за целта е нужно да сте постоянни. Не очаквайте промени след първите няколко дни от приема на сока или плода. Трябва да минат минимум две седмици, за да усетите разликата.

• По-малко стрес;

Плодът способства и за понижаване нивата на стрес. Заради свойствата си да нормализира работата на сърцето, червената „граната” прави така, че тялото да откликва адекватно на емоционалните ситуации.

Поддържа устната хигиена.

Още едно положително действие на червения плод. В соковете му се съдържат естествени антибактериални съединения, които се грижат за поддържането на устната хигиена. Освен това предпазват от зъбен камък и образуването на плака.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брех а

    2 2 Отговор
    Съвсем случайно, вече 4 дни е на промоция в Кауфланд.

    Коментиран от #2

  • 2 купувай

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Брех а":

    Без значение от къде. В Турция много се тачи
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Оставете нара!Много Пектин ,много ябълки.и След 2дневен сух глад започнете с много сок от ябълки.Изчиствате перфектно тялото си!За духа ви трябват Добри дела,а не думи....там е трудно....
  • 4 Бай Вълчан

    5 1 Отговор
    Моме, като се пише, трябва да се мисли. “ Той е достъпен на пазара у нас и всеки може да си позволи да го закупи.” Колко могат да си го позволят? Плещиш глупости, защото здрав на болен и сит на гладен не вярват.