Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 21:30 3 835 50

За първи път в Германия: над 50 000 новозаразени с коронавирус

  • германия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Заради тревожното развитие на пандемията Бавария отново обяви извънредно положение

За първи път в Германия: над 50 000 новозаразени с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последното денонощие в Германия са регистрирани рекордните 50 196 нови случаи на зараза с коронавирус. В някои провинции положението е тревожно. Вече се чуват призиви за частична задължителна ваксинация.

За първи път от началото на пандемията новите случаи на зараза с коронавирус в Германия преминаха границата от 50 000 за 24 часа. От института "Роберт Кох" съобщиха, че през последното денонощие са се заразили 50 196 души с коронавирус. Предния ден броят на новозаразените беше малко под 40 000, а преди седмица - близо 34 000 за денонощие.

Близо 100 000 жертви на Ковид-19 в Германия

Заболеваемостта вече достига 249,1 пациенти на 100 000 население в рамките на една седмица - този показател нараства рекордно за четвърти пореден ден. Значително се е увеличил и броят на починалите във връзка с Ковид-19: през последните 24 часа са регистрирани нови 235 смъртни случая. А броят на хоспитализираните пациенти е нараснал от вторник до четвъртък от 4,31 на 4,65 души на 100 000 души население за седмица. Този показател е особено важен, тъй като е определящ за възможно затягане на противоепидемичните мерки. От началото на пандемията в Германия с коронавирус са се заразили вече 4 894 250 души, а починали с доказана връзка с Ковид-19 са 97 198 човека, сочат още данните на "Роберт Кох".

Заради тревожното развитие на пандемията Бавария отново обяви извънредно положение. То дава възможност на отделните власти и институции да работят координирано за справяне с пандемията. Предишното извънредно положение в Бавария беше отменено на 4 юни 2021 година.

Министър-председателят на южната германска провинция Маркус Зьодер предупреди, че пандемията се е върнала "със страшна сила" и призова партиите, които в момента в Берлин преговарят за следващото коалиционно управление на страната, да приемат спешен план за борба с пандемията. "Изправени сме пред тежка зима. Това, което сега наблюдаваме в отделни провинции, е само предвестник на онова, което очаква цялата страна", заяви той пред ДПА.

Маркус Зьодер настоява за въвеждането на частично задължително ваксиниране, особено за някои рискови професии - като болногледачите, санитарите и другите медицински работници. За същото се обяви и Германският етичен съвет, който съветва германското правителство. Чува се и все по-често призивът за ускоряване на темповете на поставяне на т.нар. бустерна доза ваксина.

Саксония - малко ваксинирани, много заразени

Много тревожна е картината и в Саксония. Там заради драстично повишената заболеваемост (три пъти по-висока от средното за Германия) властите решиха да затегнат мерките. От началото на тази седмица в ресторантите и музеите в тази източна провинция могат да влизат само ваксинирани и преболедували. Негативният тест вече не се признава. Това е тъй нареченото "2G-правило".

В Саксония делът на неваксинираните е особено нисък - само 57 процента от населението на провинцията е напълно ваксинирано (с 2 поставени дози). А тъкмо неваксинираните в момента най-вече пълнят интензивните отделения на болниците: проучване на обществената телевизия MDR показа, че две трети от приетите за интензивно лечение пациенти в Саксония, Тюрингия и в Саксония-Анхалт са именно неваксинирани хора.

Кметът на саксонския град Бауцен - социалдемократът Александер Аренс - е убеден, че положението може да бъде овладяно само ако се ваксинират повече хора. Той обаче не вярва, че по-строгите мерки ще накарат повече хора да се ваксинират.

Всеки понеделник в този източногермански град се провеждат протести на тъй наречените инакомислещи (Querdenker). Те демонстрират срещу противоепидемичните мерки и ваксините и се определят като последните останали бунтовници срещу "тиранията", както наричат германското управление.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робърт Кух

    90 7 Отговор
    Нали бяха ваксани в Германия?

    Коментиран от #11, #24, #44, #45

  • 2 Последния Софиянец

    101 3 Отговор
    Че то миналата година като не бяха ваксинирани бяха по добре.
  • 3 Гост

    87 5 Отговор
    ПРИ 75% ,,ВАКСИНИРАНИ,,.........................................БЕЗ КОМЕНТАР.ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ ИЗВОД.

    Коментиран от #13

  • 4 Miro

    57 3 Отговор
    Гледат и там да ги задължат с фалшиви резултати .Силно се надявам да не се предадат
  • 5 Vaccine = R.I.P.

    46 4 Отговор
    Щом са ваксинирани няма проблем, ще измрът като пилци, но щом имат ваксина няма да се притесняваме
  • 6 Ама нали с ваксани

    44 5 Отговор
    по десетина пъти? Дойче желе, пак пропагандичка ли? 😁
  • 7 Миро

    54 3 Отговор
    Прочетено в коментар в немски форум днес - 41 процента в Австрия от новозаразените са ваксинирани. Имаше линк към австрийски сайт. Няма грешка. Не знам. Има експерти вирусолози нека кажат какво е това.
  • 8 Мнение

    43 2 Отговор
    Трябва да са ваксинирани 150%
  • 9 Професор

    10 33 Отговор
    Това се случва защото нивата на защитата от ваксините спадат с времето. Трябва всички ваксинирани да се подсилят с бустерна доза.

    Коментиран от #23, #35

  • 10 ЩЕСИ

    12 3 Отговор
    ПЪЙНАУЯА ВЪВ ВАКСИНАТА ДАВА ЕБАМЕВИДИОТИТЕ КОВИДАРСКИ
  • 11 Ох тежко се живее в българия

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Робърт Кух":

    Тя вакс. Не е за ковид,
  • 12 Чочо

    39 4 Отговор
    Нагли и алчни политици, виждат как истината за "ваксините" излиза на яве, продължават да упражняват контрол над населението!!!
  • 13 Миро

    31 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Коментарите в Германия са че само около 3 процента са с трета игла и затова така са нещата. Не знаят какво да кажат и какво да мислят.
  • 14 Сус

    29 4 Отговор
    Същият процент след две до пет години ще са ваксинираните със съдечни и други заболявания в следствие на ваксината ,ама тогава ще ге лекуват от нея
  • 15 Miro

    22 2 Отговор
    Някой знае ли нещо за Кунчев между нас ли е????
  • 16 а ла шекспир

    11 1 Отговор
    и т.н.,това е филма на фед резерв в който всички хора трябва да станат актьори/овце за курбан/!
  • 17 Леле мале

    29 3 Отговор
    При почти 70 процента ваксинирани. Те си лежат и с ваксина и с ковид по болниците. И за какво е това чудо с цертификатите? Познакте!!!
  • 18 Болиме

    6 3 Отговор
    За ефендитата в Дойчестан. Искам да коментирам башпапаза.
  • 19 Пич

    30 1 Отговор
    Те германците ясно да си написали числата , но явно нямат интелигентност да ги разберат... Преди две седмици - 36 000 , сега - 50 000 ... Какво се е променило за две седмици - ударното ваксиниране...
  • 20 Iviviv

    25 3 Отговор
    Еее що стана. Нали са ваксани. Ееее как да ви вярваме джендърчета.
  • 21 456 до Факти

    7 8 Отговор
    Фактииии, стига с тези лъжи. Вчера бяха 40 000, а досега данните са за 27 000. Каква е тази измислица? Има и друг нет, не зависимо, че мен ще изтриете, защото "има" свобода на словото.
  • 22 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    17 1 Отговор
    КЪДЕ Е МИСИРА КУНЧЕВ ДА МУ ПРЕМЕРА АНТИТЕЛАТА С КРАСТАВИЦА
  • 23 Голям праз

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    А бе " професоре", нещо цитоновата атака при голям брой антитела ще ни кажеш ли? Защото познавам хора с бустерна ваксина, които берат душа! Да ти писне от и...ти!

    Коментиран от #26

  • 24 ТтТ

    0 13 Отговор

    До коментар #1 от "Робърт Кух":

    Все още има там 16мил не ваксенирани!

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    5 17 Отговор

    До коментар #24 от "ТтТ":

    Ако, хейтъри, ако ще и 100 милиона да са вакЦинирани или не , имат регистрирани 235 смъртни случая на 60 милиона население! С или без Вакцина! А тука днес 199 на 6 милиона население! Основно без Вакцина! Ма вие си плюйте, па важен се и гордейте! Ще ги стигнем германците на МУК!

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Антимилиционер

    2 8 Отговор
    Някой ден ще разказваме на смаяните си внуци какъв живот беше през 90-те години преди китайския гей ъф фънкшън хибрид. А те ще гледат с тъга.
  • 28 ХАХАХАХАХ

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    И ти им верваш?! ХАХАХАХАХАХАХАХ
    ВЕРВАЙ!

    Коментиран от #31

  • 29 ТтТ

    0 11 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Точно така, това е показателно и за антиваксерите!
  • 30 ГЕРМАНИЯ ХАХА

    5 2 Отговор
    Британската здравна агенция заличава проучване, според което убождането с COVID значително увеличава риска от инфекция
  • 31 ТтТ

    0 4 Отговор

    До коментар #28 от "ХАХАХАХАХ":

    Ти вярвай на бятките и си гледай сиира!

    Коментиран от #34

  • 32 А ТОВА А

    3 1 Отговор
    Австралийските болници са препълнени с тежко болни пациенти, но те нямат COVID
    Обаче германците...видите ли отзад им излизал шанел, а на Ганя обикновена пръ.ня. ХАХАХАХАХАХА
  • 33 Toxic

    11 1 Отговор
    На печелившите 70% ваксери в Германия - честито. Те водят ЕС и се литкат по политиката на американските суспензии на Phizer.
  • 34 ХАХАХАХАХА

    1 13 Отговор

    До коментар #31 от "ТтТ":

    Вервам на проучванията и наблюденията на специалистите в САЩ, Англия, Австралия, па ти вервай в квото ти е удобно. Най-вече вервай в собствената си глупост.
  • 35 Walkirie

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    А след бустерната доза какво следва,гусин професор?

    Коментиран от #43

  • 36 Аватар

    6 1 Отговор
    По btv преди малко показаха началото на карнавала в Германия.Множество усмихнати хора без маски и дистанция на площада.На кого да вярвам,на DW или на репортажа?
  • 37 И ТРОЛОВЕТЕ

    5 0 Отговор
    не четат заглавието, а то всичко си казва.
    Относно умрелите- В Италия беше публикувана официална информация, според която броя на починалите следва да се редуцира с 97%. А "умниците" да верват на на бройките в Германия и в България.
  • 38 😷😷😷

    11 2 Отговор
    Това, дай да "ваксинираме" още и още и още....е като да гасят огън с бензин!?!? Светът отдавна не се беше сблъсквал с толкава повсеместно малоумно, неадекватно и безчовечно поведение на управниците!
  • 39 бай Даньо

    3 8 Отговор
    Германия заразени колкото искаш но смъртността надолу и надолу от предните две вълни, при Ганчо 3% смъртност стабилно - ни се учи ни се кара ни се води ... И това при 70% ваксинирани в Германия ... това е намигване за Ганчо ( 25% ваксинирани) колко има да пати още ... Ай хаирлия да е дрогари! Гледайте позитивно все някога и в Гания ще стигнем до 100% ваксинирани + заболели по единия или другия начин , обаче по тоя дълъг път междувременно ще разбием икономиката с няколко локдауна и пълна загуба на респект от към богатия свят , от където идват инвестициите и изобщо благините инак като в Африка ...

    Коментиран от #40

  • 40 Голям праз

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "бай Даньо":

    При Ганьо смъртността е 4,2 % от самото начало. Защо ли ?
  • 41 Да си

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Поръча по телефона шкембе чорба, ще му я доставят до вратата!!!!!?!
  • 42 Анонимен

    1 3 Отговор
    Вкарвате неваксинираните в концлагери, ваксинирате ги и за по-сигурно ги водите на баня. Поне в тия работи имате богат опит. Който е чел история, знае за какво говоря.
  • 43 Анонимен

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "Walkirie":

    Ама че въпрос! Естествено след бустерната доза следват други бустерни дози. Това е толкоз просто и логично.
  • 44 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Робърт Кух":

    Четеш квото ти изнася нали? Заразени на 100000 колко са ? А тука колко са ? Колко на 100000 се нуждаят от болнично лечение? Пише си в статията прочети я пак отново ама цялата! Към 68% са ваксинирани напълно.

    Коментиран от #46

  • 45 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Робърт Кух":

    Ваксани друг път...я има 50% ,я не. И там са разделени като нас. При 250 на 100 000 взимат мерки,ние при 1300 на 100 000 в момента,перем кючеци и вадим безсмисрени удостоверения за антитела.
  • 46 В Саксония

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    са 57%. В Долно Нанагорнище - 23%.
  • 47 Милен

    1 3 Отговор
    Хайде сега си вземете едно калкулаторче и смятайте :
    Германия - при 50 000 заразени 200 починали.
    България - при 3 000 заразени 200 починали.

    При все че Германия е една от страните не много висок процент ваксинирани.

    Коментиран от #49

  • 48 456 до Факти

    1 1 Отговор
    Факти как знае DW това часове преди да излезе официалната статистика????
  • 49 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Милен":

    Хайде сега си вземи едно калкулаторче и смятай:
    Германия - при 20 милиона неваксинирани 200 починали.
    България - при 5 милиона неваксинирани 200 починали.
    Не ша да е от ваксините, как мислиш.
  • 50 Конаре

    0 0 Отговор
    "Кмeтът нa caкcoнcкия грaд Бaуцeн - coциaлдeмoкрaтът Aлeкcaндeр Aрeнc - e убeдeн, чe пoлoжeниeтo мoжe дa бъдe oвлaдянo caмo aкo ce вaкcинирaт пoвeчe хoрa."

    Левундери и корпоративни "десни" -- един дол дренки.