Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 08:33 2 283 17

Разширяват допустимостта на бустерна COVID ваксина за всички пълнолетни още тази седмица

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • антъни фаучи

Някои градове и щати - включително Калифорния, Колорадо и Ню Йорк - изпревариха FDA и направиха досъпни бустерните ваксини за всички пълнолетни

Разширяват допустимостта на бустерна COVID ваксина за всички пълнолетни още тази седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Съединените щати ще разшири допустимостта за бустерна ваксина срещу Covid-19 за всички пълнолетни американци още тази седмица, съобщава новинарската онлайн агенцията Axios в публикация във вторник, цитирайки свой източник, запознат с вътрешното имунизационно планиране.

Решението ще бъде факт, тъй като кампанията за поставяне на бустерни ваксинационни дози в САЩ започна неубедително, което потенциално оставя милиони уязвими хора в риск с наближаването на предстоящите празници, отбелязва Axios.

Д-р Фаучи: САЩ може би се намират в началото на нова Covid вълна

Коментирайки кампанията за ваксинация, д-р Антъни Фаучи каза пред Axios, че "с изминаването на всеки един месец имунитетът намалява все повече и повече".

Според него по-голямата част от т.нар. "случаи на пробив" (заразяване с коронавирус след ваксинация) - особено сред по-младите хора - не са тежки. "Но както винаги се случва, възрастните хора са по-уязвими, защото е по-вероятно тяхната защита срещу коронавируса след ваксинация да отслабне с течение на времето“, допълни той.

Пандемията все още не е приключила и данните са ясни, че ефективността на ваксините срещу Covid-19 намаляла с течение на времето и с нарастването на по-заразния Делта вариант на коронавируса, но също така, че бустерната доза възстановява защитата срещу вируса до забележително високи нива.

Въпреки разногласията между експертите относно това кой се нуждае от бустерна доза, има широк консенсус, че по-възрастните хора и поне някои хора със съпътстващи здравословни заболявания трябва да получат допълнителна доза около шест месеца след първата пълна ваксинация срещу Covid-19.

Данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) показват, че само около 36% от американците на възраст над 65 години досега са получили бустерна ваксина, въпреки препоръките на здравните власти.

Първоначалният план на администрацията на президента Джо Байдън през лятото беше да препоръча на повечето пълнолетни американци да получат бустерна ваксина осем месеца след първоначалния пълен ваксинационен кръг. Въпреки това, CDC и Агенцията по храните и лекарствата на САЩ в крайна сметка препоръчаха по-ограничени групи хора да получат още една доза шест месеца по-късно.

Но някои градове и щати - включително Калифорния, Колорадо и Ню Йорк - изпревариха FDA и направиха досъпни бустерните ваксини за всички пълнолетни, като някои експерти твърдят, че е време федералното правителство да направи същото.

Ако подобна допустимост бъде разширена и по този начин опростена, прилагането на бустерни ваксинационни дози може да се увеличи.

"Вярвам, че е изключително важно хората да получават бустери и се надявам много скоро да видим ситуация, в която няма да има объркване относно това кой трябва или не трябва да получава бустерна доза", отбеляза д-р Фаучи.

"Според мен бустерите в крайна сметка ще станат част от стандартния ваксинационен режим, а не просто бонус“, добави той.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    30 0 Отговор
    Значи, след "вълната на неваксинираните" очакваме "вълната на случайния пробив"...
  • 2 айде

    40 0 Отговор
    Потекоха милиардите.

    Нали всичко беше теория на конспирацията, какво стана мишленца?
    Файзер прави хиляди долари на секунда от боцкане, иска да боцка повече, получава го. Задължават за ваксинация с незадължителната ваксина. А вирусът си вилнее и прави вълни.
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    30 0 Отговор
    Велики са ! Вече имаме "СЛУЧАЙНИ ПРОБИВИ" ‼️‼️‼️ / а мислех , че "загинал от приятелски огън " е върхът/
  • 4 гадно

    28 0 Отговор
    Следваща фаза ще е починал поради липса на N-тата ваксина.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мале, мале - доза след доза и

    20 0 Отговор
    Пробив след пробив! И така до края на света!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 този

    24 0 Отговор
    Фаучи лъга пред конгреса на щатите под клетва. Защо въобще му се вярва?
  • 10 изроди

    19 0 Отговор
    инжeктирaни c oтрoви, кoитo им унищoжaвaт имуннaтa cиcтeмa и cтaвaт зaвиcими зaвинaги oт пoрeднитe "вaкcинию", кoитo oбaчe вeчe щe ca плaтeни, и кoйтo имa пaри щe живee, кoйтo нямa - чao, Плaнът нa изрoдитe ce изпълнявa 2 в 1, пълeн кoнтрoл и рeдуцирaнe нa нaceлeниeтo !
  • 11 Azz

    15 0 Отговор
    Още малко и почти всички/ваксинирани/ - наркомани...
    Сега на година и половина,после на 6 месеца,на 3 и т.н.
    Следващ етап-без "ваксина" не мога,а вече ще е платена...
    Мно-о-о-го пари за шепа хора....
  • 12 SH BG

    25 0 Отговор
    Това вече не заслужава и да се коментира...!!!

    Вместо думи трябват дела...!!!

    До кога ще ги търпиме медицинските фашисти?...

    А?...

    Коментиран от #16

  • 13 .....

    12 0 Отговор
    Това вече прирасна в пълен цирк. Накрая великия манипулатор фаучи да преюоръча ежеседмична бустерна доза отрова за стадото?
  • 14 Бгг

    11 0 Отговор
    И до живот по няколко бустера на година .
    Жалко е че има голяма група от хора , които им вярват на тия. Хората веднъж наболи се може да станат зависими от ваксините и без тях в последствие да не могат.
    Хора мислете .
  • 15 Активист на БКП

    15 0 Отговор
    Ваксини няма!!!? Това са само експериментални течности!!!!🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇮🇱💰💰💰💰💰💰💰
  • 16 Прав си

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "SH BG":

    Докато ги търпим ще е така,дошло е време да спрем да ги търпим...
  • 17 фаучи

    9 0 Отговор
    престъпникът, дето на времето си скубеше косите, че не може да принуди хората масово да си бият "противогрипните" му ваксини?! Този е международен престъпник от най - високо ниво.